K
KarolinaGromek
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 147
Są ze wszytskich. Teraz powtarzam i wybieram opcję pytań kolejno tak jak leci z kodeksem.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
oliwiabb napisał:robicie całe kpc? Postępowania odrębne i nieproces tez?
Karolina a do którego zagadnienia po kliknięciu puzelka jest proces bo ja się już zgubilem ;pKarolinaGromek napisał:Ja tez tylko proces dlatego piszę że wybieram opcję gdzie można wybrac tylko pytania z procesu![]()
Ali155 napisał:Karolina a do którego zagadnienia po kliknięciu puzelka jest proces bo ja się już zgubilem ;p
oliwiabb napisał:Ja wchodzę w zakładkę u gory strony- testy, potem moje testy i potem wybieram z listy (blokow materialu) prawo cywilne, nastepnie klikam w lupkę przy akcie ktory chce rozwinąć np kpc i tam pojawiaja sie pakiety cząstkowe. Tych puzelkow i innych nie ogarniamWidze, ze kazdy robi inaczej.
Co do helliosza to jakos do mnie nie przemawia. Nie lubie sie z tego uczyć bo mam wrażenie, że tam duzo ważnych rzeczy jest pominięte. Moze te male ustawy jakies przerobie tylko z tego ale kodeksy to na pewno nie.
malwina90 napisał:No właśnie chodzi mi o ustawy takie jak samorząd gminny plus jeśli chodzi o kodeks karny skarbowy i postępowania o wykroczenia, nie ma z tego dużo pytań i nie wiem czy czytać ustawy
oliwiabb napisał:To chyba zalezy od tego ile masz jeszcze do przerobienia. Jak masz jeszcze sporo ustaw wazniejszych do nauczenia to nie warto tracic czasu na takie male i lepiej zrobic je pobieżnie a nauczyc sie porządnie kodeksów. Ja poki co koncze dopiero uczyc sie ostatniego kodeksu- kpk i dopiero potem zaczne male ustawy. Te z ktorych jest najwiecej pytan bede raczej przerabiac normalnie, chyba ze mi wyjątkowo nie podpasują a reszte albo wcale albo bardzo pobieżnie.
malwina90 napisał:Słuchajcie, co w koncu z tymi nowelizacjami? Kpc niby weszło w życie ( częśc przepisów), ale mi kolega mówił, że jego zdaniem powinnam się uczyć starych przepisów...
_Honey_Bunny_ napisał:No ja je przejrzę.
Ale przypuszczam, że pytania są już ułożone, a arkusze powoli puszczane do druku, więc nie będzie się ich chciało już zmieniać![]()
KPC weszło ale KPK chyba jednak nie zostało ogłoszone mam racje?malwina90 napisał:Też mam taką nadzieję!Pytanie tylko co jeśli są pytania tak ułożone, że w możliwych odpowiedziach zawiera się odpowiedź sprzed nowelizacji i po
Ali155 napisał:KPC weszło ale KPK chyba jednak nie zostało ogłoszone mam racje?![]()