Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
_Honey_Bunny_ napisał:
No a jak :D

Przeczytałam właśnie jakieś drobne ustawy: RPO, o stowarzyszeniach, o ustroju sądów administracyjnych... biorę się za KRS :ooo:

motywacja jest, tylko sił brak;p ja dziś zrobiłam wszystkie pytania z samorządu województwa + powiat na ars lege, później zrobię w Stepaniuku, teraz chce sobie przypomnieć te ustawy i mój wewnętrzny bunt zmusza mnie do przerobienia ich ponownie, zamiast skupienia się na testach, po ustawach przeskoczę na ars lege. + Rano zrobiłam adwokaturę i radców z Heliosz i pytania z ars lege. Bo to zawsze się pojawia

Nieźle. Szybka jesteś :)
agnieszkas01 napisał:
motywacja jest, tylko sił brak;p ja dziś zrobiłam wszystkie pytania z samorządu województwa + powiat na ars lege, później zrobię w Stepaniuku, teraz chce sobie przypomnieć te ustawy i mój wewnętrzny bunt zmusza mnie do przerobienia ich ponownie, zamiast skupienia się na testach, po ustawach przeskoczę na ars lege. + Rano zrobiłam adwokaturę i radców z Heliosz i pytania z ars lege. Bo to zawsze się pojawia

KarolinaGromek napisał:
Nieźle. Szybka jesteś :)

a tam, właśnie nie bardzo, wiem, że inni więcej potrafią zrobić..:)

+ mnie np. męczy robienie na ars lege pytań po 150, dlatego jak np. przerabiam konkretną ustawę to dzielę sobie po 30 pytań i tak mi szybciej idzie, przy "pykaniu" 150 szybko się dekoncentruje i robię głupie błędy.

Ostatnia edycja:
agnieszkas01 napisał:
a tam, właśnie nie bardzo, wiem, że inni więcej potrafią zrobić..:)

+ mnie np. męczy robienie na ars lege pytań po 150, dlatego jak np. przerabiam konkretną ustawę to dzielę sobie po 30 pytań i tak mi szybciej idzie, przy "pykaniu" 150 szybko się dekoncentruje i robię głupie błędy.

Do egzaminu już nie długo, warto więc robić testy zbliżone do egzaminu, usiądź przy biurku ustaw zegar i testy na 150 pytań i rób. Aby jak najlepiej odwzorować egzamin.

officjal napisał:
Do egzaminu już nie długo, warto więc robić testy zbliżone do egzaminu, usiądź przy biurku ustaw zegar i testy na 150 pytań i rób. Aby jak najlepiej odwzorować egzamin.

Twój wpis zabrzmiał groźnie:D ale to może przez zmęczenie tak go odczytuje;d

A jak z tym karnym? Odpowiecie? Macie szczególną na blaszkę czy tak pobieżnie?

KarolinaGromek napisał:

Bardzo pobieżnie. Szkoda czasu na to. Zbyt duzo szczegółów.

KarolinaGromek napisał:

ja nie ruszam szczegolnej. Moze jak mnie natchnie to przecz przeczytam ale raczej nie

Witam wszystkich bardzo serdecznie, dołączam do grupy osób, które omijają część szczególną :wink:

Zrobiłem próbny z czerwca... Co za masakra, nie wiem czy ja nie myślę już po całym dniu nauki, czy nic nie wiem :rolleyes::-?

Pegaz Z napisał:
Zrobiłem próbny z czerwca... Co za masakra, nie wiem czy ja nie myślę już po całym dniu nauki, czy nic nie wiem :rolleyes::-?

Ten z ars lege? On nie odzwierciedla wiedzy. Ja chyba go napisałam na 50 czy 60 pkt o ile to ten o którym myśle :D ten ostatni na 106
Pkt już ale i tak te pytania były beznadziejne. Większość z tego co praktycznie nigdy na egzaminie nie pada.

oliwiabb napisał:
Ten z ars lege? On nie odzwierciedla wiedzy. Ja chyba go napisałam na 50 czy 60 pkt o ile to ten o którym myśle :D ten ostatni na 106
Pkt już ale i tak te pytania były beznadziejne. Większość z tego co praktycznie nigdy na egzaminie nie pada.

Tak, to pewnie ten próbny, miałem dokładnie 51 pkt, a z tego ostatniego też 106 :o więc robimy to na podobnych poziomach. Ale naprawdę się mocno zdenerwowałem. Co prawda od 8:00 siedziałem nad powtórką admina, no ale wynik zwalił mnie z nóg :x ale fakt, pytania są strasznie szczegółowe, a testy ministerialne nie wyglądają tak raczej. Zastanawiam się już nad tym czy aby nie robić do egzaminu już samego Stepaniuka, bo on mniej szczegółowy, a bardziej te pytania są podobne chyba do pytań egzaminacyjnych.

Jest ktoś kto nie korzysta w ogóle z ArsLege, a tylko ze Stepaniuka? :)

Też nie podchodzę z zaufaniem do arslege. Od jakiegoś czasu testy Stepaniuka i online becka

Ja robię tylko Stepaniuka i on-line Becka (to samo co Stepaniuk).
ArsLege miałam sobie wykupić, ale poczytałam forum i zdecydowana większość jednak polecała Stepaniuka z racji pytań zbliżonych do tych na egzaminie.

Uznałam, że robienie pytań z Ars, które nie mają odzwierciedlenia w egzaminie, to strata pieniędzy... i czasu również :)

No jest w tym trochę przesady. Korzystam z ars i Stepaniuka i niektóre są poziomem takie same a w ars nawet trudniejsze np o ue. Kto je rozwiąże na ars na pewno poradzi sobie z tymi Stepniuka :) ale duze ustawy zgadzam się że Stapaniuk bardziej rzeczowy.

KarolinaGromek napisał:
No jest w tym trochę przesady. Korzystam z ars i Stepaniuka i niektóre są poziomem takie same a w ars nawet trudniejsze np o ue. Kto je rozwiąże na ars na pewno poradzi sobie z tymi Stepniuka :) ale duze ustawy zgadzam się że Stapaniuk bardziej rzeczowy.

Na pewno.

Ja potrzebuję więcej czasu na naukę (zaczęłam w lipcu), dlatego sama nie dałabym rady robić testów tu i tu, do tego czytając ustawy.
Mając na uwadze, że pytania na Ars są bardziej szczegółowe i rzadko (o ile w ogóle) pojawiają się na egzaminie, dałam sobie spokój :)
Oby Stepaniuk okazał się wystarczający... :D

Mario.Rossi napisał:
Też nie podchodzę z zaufaniem do arslege. Od jakiegoś czasu testy Stepaniuka i online becka

Ja ars lege traktuję pobieżnie, bardziej skupiam się na Stepaniuku. Wiadomo, że w ars lege można więcej przeklikać, ale ileż pytań na 150 może z egzekucji wyskoczyć (raz wyskoczyło mi chyba z 7 pod rząd..;)) dlatego teraz robię z każdej ustawy ars lege, na bieżąco + w większych po prostu robię działami (np z kp nie robiłam w ogóle bhp, bo tego nie ma na egzaminie). Stepaniuk mi też bardzo w nauce z ustaw pomaga, mogę od razu kontrolować, jakie pytania się pojawiały, na co zwrócić większą uwagę. Postanowiłam, że dziś - maksymalnie jutro kończę wszelkie powtórki i biorę się tylko za testy. CHociaż nie ukrywam, że moja wewnętrzna ambicja się z tym kłóci

Mnie cieżko jednoznacznie stwierdzić które testy są lepsze. Są takie ustawy gdzie testy ze Stepaniuka poziomem bardziej odzwierciedlają poziom egzaminu. Na ArsLege trafiają się często szczegółowe pytania - wczoraj robiłem KP i pytania o terminy....Niemniej jednak sam trzaskam pytania ArsLege (nie losuje, tylko konkretne działy ustawy, dzięki temu unikam pytań Np z egzekucji czy szczególnej z kk) a pózniej poprawiam to Stepaniukiem.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót