Egzamin wstępny 2019 aplikacja radcowska /adwokacka

• Autor wątku Autor wątku 2019ola
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
zuzameduza napisał:
Zgodnie z ich zestawieniem pojawiał się tylko proces :cool:
Pytam, bo właśnie skończyłam proces i zastanawiam się czy brnąć w to dalej czy odpuścić i brać się już za inny materiał :D

Ja odpuściłam. Wzięłam się za KRO, a obecnie stoję na KSH :D

Mam pytanie techniczne - czy mogę zdawać egzamin wstępny w innej Izbie niż wskazuje na to właściwość miejscowa? Powinienem zdawać egzamin w Toruniu zgodnie z właściwością, jednak pod koniec września przeprowadzam się do Warszawy więc wolałbym robić aplikację tam. Czy w grę wchodzi tylko przeniesienie się do innej izby już po (daj Boże) zdanym egzaminie?

możesz gdzie chcesz - na pewno nie było z tym problemu w OIRP Warszawa (znam tez przypadek w którym już po zdanym egzaminy osoba przeniosła się z Gdańska do Warszawy (chwilę przed rozpoczęciem zajęć na 1 roku)

Ktoś z Was zrobił 2 test próbny na ars lege?

I jak? Ja poniżej 100 ale dużo lepiej niż ten pierwszy próbny.

Rododendro napisał:
I jak? Ja poniżej 100 ale dużo lepiej niż ten pierwszy próbny.

87 znacznie lepiej niż ten pierwszy próbny a mam już 8,5K pytań przerobionych a u ciebie jaki wynik?:)

Idziemy zatem równo :D ja tym razem zdobyłam 88 pkt, poprzednio 55 :o przerobionych mam 7 tyś pytań. teraz zaczęłam kpk. Zostało mi na sierpień administracyjne i gospodarcze. A wrzesień już tylko Heliosz i testy.

Jaki macie sposób na te mniejsze ustawy? Przerobiłem już wszystkie kodeksy, wziąłem się za Konstytucję ale nie wiem jak ruszyć resztę (czytac wszystkie, robić testy?)

Ja już z reszty tylko testy ale mam plan ars i Stepaniuka jednocześnie. Planuję między czasie powtórki z kc kpc kk kpk i ksh, oby się udało. Przerobione mam okolo 9 tyś pytań z ars i dodatkowo z kk, połowę kpk i 3/4 cywila Stepniuka. Piszę to po to, by się umocnić w przekonaniu, że faktycznie mój poświęcony czas nie poszedł na marne. Przystapilam do nauki w lutym, dlatego muszę wdrażać powtórki. Słuchajcie ostrzeżenie. Na wykazie ars lege wskazuje że z kpa były tylko przepisy ogólne i postępowanie, natomiast Stepniuk ma zaznaczone jako te które się trafiały w ubieglych latach pytania dot. udziału prokuratora i zaświadczeń.

Hej :) kochani czy Ktoś jest tylko po przerobieniu kc, kpc, krio.
Zastanawiam się czy walczyć dalej czy już odpuścić mając na uwadze ilość materiału i czasu pozostałego do egzaminu.
Doradźcie pls.

zostały 2 miesiące, w tym czasie jesteś w stanie zrobić całą resztę ;) a przynajmniej te rzeczy, z których jest najwięcej pytań. Ja bym nie odpuszczała.

Ja wlasnie skonczyml robic test i 84 pkt ;/ Nie jestem zadwolona bo to slaby wynik. No ale jeszcze nie przerobilam polowy kodeksow i jestem w polowie nauki tak naprawde wiec w sumie tragedii nie ma.

kurcze nie wiem co zrobić i czy dam rade ogarnąć przez miesiąc kk. kpk. kw. ksh mega duzo tego :( a gdzie jeszcze dodatkowe ustawy help :!:

Pawmar123 napisał:
Hej :) kochani czy Ktoś jest tylko po przerobieniu kc, kpc, krio.
Zastanawiam się czy walczyć dalej czy już odpuścić mając na uwadze ilość materiału i czasu pozostałego do egzaminu.
Doradźcie pls.

Oczywiscie, ze walczyc dalej. Jak sie zepniesz i zorganizujesz to zdarzysz spokojnie nauczyc sie na tyle żeby zdobyc te 100 pkt. Zrob sobie probny test na ars lege i bedziesz mniej wiecej wiedziala jaki jest twoj stan wiedzy.

Kochana chyba miałabym z 50 pkt :) studia kończyłam 8 lat temu dobra to biorę się jeszcze za karne i zobaczymy jak mi pójdzie, termin na złożenie dokumentacji upływa 14 sierpnia hm muszę to przemyśleć bo jak mam dostać 70/80 pkt to szkoda kasy na egz. :(

Ja skonczylam studnia 4 lata temu, co prawda pracowalam jako asystent sedziego no ale i tak bardzo wielu rzeczy nie pamietam. Moim zdaniem masz szanse tylko pytanie ile mozesz czasu poswiecic na naukę :)

oliwiabb napisał:
Ja skonczylam studnia 4 lata temu, co prawda pracowalam jako asystent sedziego no ale i tak bardzo wielu rzeczy nie pamietam. Moim zdaniem masz szanse tylko pytanie ile mozesz czasu poswiecic na naukę :)
No właśnie tu pies pogrzebany bo jakies 5h max wieczorami + weekendy

Pawmar123 napisał:
No właśnie tu pies pogrzebany bo jakies 5h max wieczorami + weekendy

5h nauki to bardzo dużo o ile naprawdę w tym czasie się uczysz a nie odświeżasz insta :) ja nie pracuje, ale łącznie nauki wychodzi mi też niewiele więcej a będe zdawała opórcz na korpo egz do kssip :)

Rumba napisał:
5h nauki to bardzo dużo o ile naprawdę w tym czasie się uczysz a nie odświeżasz insta :) ja nie pracuje, ale łącznie nauki wychodzi mi też niewiele więcej a będe zdawała opórcz na korpo egz do kssip :)

Hahhaa tel odkladam dalekooo dobra zmobilizowaliscie mnie bo biadole za dużo trudno najwyzej nie zdam :) dzieki Wszystkim za dobre słowo i do „napisania”

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót