M
Munir
Stały bywalec
- Odpowiedzi
- 759
Czyli zakres pytań jest identyczny? ich treść również?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Munir napisał:ok, a jak to jest gdy chce wystartować na aplikacje adwokacką i radcowską?
Munir napisał:co myślicie o kursach przygotowujących? które testy są najlepsze i najefektywniej pomagają w nauce?
Munir napisał:ok, też mam takie samo zdanie odnośnie kursów, ale wolałem zapytać jak "reszta". Szukam wszędzie i nie mogę znaleźć wykazu aktów prawnych obowiązujących na ten rok do egzaminu na aplikację adwokacką, czy jeszcze się nie ukazał?
Munir napisał:tak, tak, wiem będą te same, ale ukazał się czy nie? :]
Adwokacka: art. 79 prawa o adwokaturze,Z tymże, na adwokackiej mogą skreślić przez dwa lata z powodu nieprzydatności do zawodu, nie wiem na jakiej podstawie taka nieprzydatność się orzeka, na radcowskiej myślę, że nie, nie znalazłem takiego zapisu.
dunloper napisał:Nie było o tym od początku mowy, ale w projekcie się pojawiło: Aplikacja adwokacka skrócona do 2 lat? | Serwis Informacyjny Adwokatury Polskiej
A jak to będzie wyglądało w przypadku zdających w tym roku? Treść art. 28 projektu wskazuje raczej na to, że:Ci, którzy zaczną po starych zasadach aplikację będą się męczyć 3 lata