Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
czyli dobrze obstawiałam że test będzie wyjątkowo trudny bo w tamtym roku rekord przyjętych padł

Jeszcze bylo o rejestrze do KRS w ramie podjecia dzialalnosc gospodarczej - wyjatek samodzielny publiczny zaklad opieki zdrowotnej

Czy ktos pamieta pytanie gdzie pytali o rozszczenia o odszkodowanie ktore musza byc wniesione na wzorcu? Wymieniali przewoz osob i bagazu, przechowanie i imprezy masowe?

Jak się poręcza ten weksel ?
Coś tam ze usługodawca wnosi pozew na formularzu ....

Ola__z napisał:

Ja mam wszystko zle z wekslem. Poreczenie chyba ta odpowiedz z ponozkiem a drugie pytanie bylo gdy sa dwie daty na wekslu to trzeba wyplacic za okazaniem ale cos mnie podkusilo aby zaznaczyc z data pozniejsza ;(

Ola__z napisał:

weksel na przedluzku (nie pamietam dokladnie tresci odpowiedzi, bodajze C)
i drugie pytania, gdzie sa dwa terminy- odpowiedz za okazaniem

kto wybiera prokuratora rejonowego? PG?

2 daty weksla nieważny ja źle zaznaczyłam ale sprawdzilam

A właśnie ze mi się wydaje ze poręczenie na wekslu tylko. I tez dałam ze z data późniejsza

Ten weksel na przedłużku to właśnie tak jak Ty zaznaczyłam ale nie wiem jaka poprawna

a pamietacie tresc pytania z ustawy o sporach zbiorowych? cos o ukladzie tam bylo, zaznaczylam odpwoeidz 'nie pozniej niz przed wypowiedzeniem'

Powinno być ze nie wcześniej niż z dniem wypowiedzenia ukladu

Generalnie około 80 pytań można było na luzie rozwiązać przerabiając testy na ars lege i stepaniuka a kilka pytań powtarzało się z testów z 2014,2015 i 2016 roku :)

Egzamin uważam za dość trudny - dużo handlówki i jakoś kpc a generalnie to jetem dobrej myśli :) Zeszłoroczny to był PIKUŚ w porównaniu z tym....

Cześć. Test był trudny - to chyba delikatnie powiedziane, bo ciśnie mi się coś na usta. O wynikach kiedy będą, każdy z nas słyszał na egzaminie, podobnie o tym,że pytania wraz z prawidłowymi odpowiedziami na stronie int. Ministerstwa. Już PO egzamie, przed nami wciąż weekend, idźcie napić się :beer:, kupić sobie coś w nagrodę czy najzwyczajniej łeb przewietrzyć. Po prostu nie rozumiem, po co się tak katujecie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót