Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Odnośnie ubioru - w związku z tym, że rok temu straszyli, że będzie zimno na sali, a było wręcz odwrotnie. Ubrałem się jak na zimowisko i po 15 minutach kląłęm pod nosem. Dlatego w tym roku mam gdzieś cały ten dress-code i idę w tym, co najwygodniejsze dla mnie. Sportowa marynarka, spodnie materiałowe (broń Boże nie takie od garnituru). Pod spodem koszula i tyle.

Jeśli nie przyjdziesz w dresach lub pociętych dżinsach, to raczej nikt się nie będzie czepiać.

1. Wynik był bodajże w środę. Sprawdzić można było w Ewnarze, w OIRP na wywieszonych listach, a potem przysyłali listowne zawiadomienie.
2. Od jeansów po sztywne garnitury, jaką kto miał fantazję. Polecam najzwyczajniej w świecie schludnie, stosownie do sytuacji, ale jednocześnie wygodnie :wink:

Witajcie. Mam pytanie odnośnie przebiegu egzaminu. Mamy się stawić o 9.30 w celu rejestracji. Czy po rejestracji wchodzimy już na salę? Jak wygląda ten czas od 9.30 do godziny rozpoczęcia egzaminu? Drugie pytanie dotyczy dokumentów. Poza dowodem osobistym, czy musimy mieć coś przy sobie? Trzecie pytanie, co możemy mieć przy sobie?

W zeszłym roku w OIRP Warszawa wyniki były we wtorek, bodajże o godz. 12:00.

hopek1905 napisał:
Witajcie. Mam pytanie odnośnie przebiegu egzaminu. Mamy się stawić o 9.30 w celu rejestracji. Czy po rejestracji wchodzimy już na salę?

Jeżeli wejdziesz już na salę to jej opuścić przed egzaminem już nie możesz.

hopek1905 napisał:
Jak wygląda ten czas od 9.30 do godziny rozpoczęcia egzaminu?

Nic ciekawego :) - szukasz swoje wylosowane miejsce i czekasz na egzamin. Oczywiście do momentu rozpoczecia egzaminu możesz poruszać się po sali.

A jaką macie taktykę zaznaczania odpowiedzi :D? Od razu zaznaczacie na karcie odpowiedzi czy jakoś to dzielicie?

K.L.O napisał:
A ja mam dwa techniczne pytania, jeśli juz były to przeprawszam (szczególnie do zdających w OIRP Warszawa)

1. Kiedy spodziewać sie wyników i w jaki sposób zostaną one nam przekazane?
2. Jak należy się na ten egzamin ubrać? W zawiadomieniu nie było nic na ten temat napisane. Chodzi mi przede wszystkim o strój dla facetów. Może ktos z zeszłego roku podzielić sie wspomnieniami?

W Kielcach w zeszłym roku wyniki były tego samego dnia wieczorem na stronie ORA- numerek i wynik. Jeżeli chodzi o ubiór to możesz przyjść w klapkach i dresie ale lepiej przyjść ubranym schludnie, np.jak na maturę :)

ORA Warszawa - wyniki 2 października godzina 12:00 wywieszone w siedzibie ORA, a później mają być dostępne na stronie oraz w Extranecie. Pytanie- wyniki wywieszone w ORA to chyba nie będzie imię i nazwisko, a numerek, który otrzymamy podczas egzaminu? Może ktoś się orientuje?

Ja zamierzam zaznaczać wszystko na teście, a na koniec dopiero poprzenosić.

Natomiast najbardziej boję się sytuacji, że zaznaczę coś intuicyjnie i dobrze, a potem będę wracać do pytań i pokręcę wszystko, bo nakombinuję dodatkowym myśleniem.

Macie jakieś pomysły na taktyczne zagrywki? Jak ktoś tam zaznaczył, że podobno B jest najwięcej, to co, idziemy w B jak nic a nic nie wiemy :D ?

Pegaz Z napisał:
ORA Warszawa - wyniki 2 października godzina 12:00 wywieszone w siedzibie ORA, a później mają być dostępne na stronie oraz w Extranecie. Pytanie- wyniki wywieszone w ORA to chyba nie będzie imię i nazwisko, a numerek, który otrzymamy podczas egzaminu? Może ktoś się orientuje?

Natomiast najbardziej boję się sytuacji, że zaznaczę coś intuicyjnie i dobrze, a potem będę wracać do pytań i pokręcę wszystko, bo nakombinuję dodatkowym myśleniem.

Macie jakieś pomysły na taktyczne zagrywki? Jak ktoś tam zaznaczył, że podobno B jest najwięcej, to co, idziemy w B jak nic a nic nie wiemy :D ?

Ja najpierw zaznaczam, pierwsza odpowiedź która mi do głowy przyjdzie. Nie ma sensu sie zastanawiac bo z takiego kombinowania to zazwyczaj wychodzi wielkie G.

Wassimir napisał:
Ja najpierw zaznaczam, pierwsza odpowiedź która mi do głowy przyjdzie. Nie ma sensu sie zastanawiac bo z takiego kombinowania to zazwyczaj wychodzi wielkie G.
Piszesz w Ora kielce? Jak tak to do zobaczenia jutro :)

Pegaz Z napisał:

I na tablicach i w necie z tego co pamiętam wyniki widnieją obok numerów wylosowanych podczas egzaminu.

Przenosić na koniec - ok ale byle nie poprawiać tego co się wybrało, tak można łatwo (znając z autopsji) nie zdać :P

Co do taktyki - ja odrazu zaznaczam odpowiedzi na kartę w tym roku i napewno nic na koniec nie zostawiam - nie ma na to zwyczajnie czasu. Jeżeli czegoś nie wiem i nie jestem w 100 % pewna to i tak po dłuższej analizie pytania tego nie wymyślę więc nie ma co tracić czasu na stres nad jednym pytaniem ;)

Można sobie na tescie cos zaznaczac olowkiem czy raczej nie?

Jurysprudensja napisał:
Można sobie na tescie cos zaznaczac olowkiem czy raczej nie?
Na teście możesz robić wszystko co chcesz (sam miałem pokreślony) - tylko formularz z odpowiedziami ma być prawidłowo wypełniony :)

Powodzenia jutro wszystkim :)
Jak się nie powiedzie to nic :) Wytrwały próbuje do końca. Ja w tym roku idę jedynie obkuta w kodeksy i większe ustawy, jakieś maluszki nawet nie ruszałam. Mój mózg już zwyczajnie nie przyjmuje wiedzy.

Powodzenia jutro! :) Ja walczę po raz drugi, co będzie to będzie! Trzymam kciuki za NAS!!!!;)

Trzymajcie się tam jutro wszyscy! Życzę wszystkim powodzenia! Damy radę :D i kodujcie w głowie pytania zrobimy tutaj burze mózgów po egzaminie :)

Można wynieść test po wszystkim? Czy nie? W sensie sama cześć z pytaniami, bez karty odpowiedzi?

sroka_92 napisał:
Można wynieść test po wszystkim? Czy nie? W sensie sama cześć z pytaniami, bez karty odpowiedzi?

hehe - nie :)
zdajemy cały komplet dokumentów do komisji.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót