Egzamin wstępny na aplikację adwokacką i radcowską 2018

• Autor wątku Autor wątku ubez1987
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
lucrezia napisał:
Notatki z najistotniejszych rzeczy. 'Kreślę' też po Heliosz, ale jak sama notuję to znacznie więcej zapamiętuję. W nd będę od rana się uczyć, bo przez długi weekend raczej odpuszczę. Zapisałam się na kurs przygotowawczy, chociaż nie wiedziałam czy warto, ale już po fakcie:cool:
Na ktory z kursow sie zapisalas?

Darvey napisał:

Te kursy to po prostu wyciaganie kasy od ludzi:) nikt się za was nie nauczy:) trzeba po prostu przerobić wiekszosc ustaw. Nie ma drogi na skroty:)

Darvey napisał:

Akademii Becka.
PrawoManiak napisał:
Te kursy to po prostu wyciaganie kasy od ludzi:) nikt się za was nie nauczy:) trzeba po prostu przerobić wiekszosc ustaw. Nie ma drogi na skroty:)

Chętnie się dowiem czy wypowiadasz się jako uczestnik czy może w stylu szkoda mi 3 tys. na tak sh*it. Nikt mi ustaw do głowy nie wbije, ale podobnie jak kursy językowe będzie dopełnieniem nauki.

Witaj w klubie. Ja również po 12 latach przerwy podchodzę do egzaminu. Pozdrawiam!;)

I jakie macie plany po aplikacji? własna kancekaria? :D

ja mam nadzieję że przyda mi się to w obecnej pracy, a po drugie nigdy nie wiadomo co i kiedy nam się przyda lepiej mieć więcej niż kiedyś żałować......

A ja mam pytanie czy jest sens zaczynać naukę do egzaminu właśnie teraz?:D Dodam, że nie pracuje w zawodzie jakieś 3 lata i czy opłaca się w ogóle zaczynać?:)

bolec_grucha20 napisał:
A ja mam pytanie czy jest sens zaczynać naukę do egzaminu właśnie teraz?:D Dodam, że nie pracuje w zawodzie jakieś 3 lata i czy opłaca się w ogóle zaczynać?:)

Na takie pytanie trudno odpowiedzieć, każdy sam zna najlepiej swoje możliwości odnośnie czasu i efektywności nauki. Możesz zacząć od książki A. Heliosz i ocenić jak Ci idzie.

Ostatnia edycja:
bolec_grucha20 napisał:

Zostało niespełna 5 m-cy. Nawet się nie obejrzysz jak szybko zlecą.

róbcie testy, duuużo testów, to jest najważniejsze

Ja zaczęłam od testów z egzaminów wstępnych z poprzednich lat, dopiero później Stepaniuka. Ale 5 ustaw przede wszystkim, kk, kpk, kc, kpc i kpa.

Ja też uważam że trzeba rozwiązywać dużo testów, ale najpierw staram się przeczytać . Masz rację 5 m-cy zleci nie wiadomo kiedy. A nauka w okresie wakacyjnym w moim przypadq to już nie nauka. Czy jest tu ktoś kto nauk zaczyna ok 22 -23 jaki sposób żeby coś do głowy weszło jak dajecie radę?

Polecam testy z ArsLege, czytanie najważniejszych ustaw (tych z których co roku pojawia sie najwięcej pytań) i Heliosz jako podręcznik do powtórek.

Ci z was, ktorzy pracuja i zdecydowali sie podejsc do egzaminu, co juz przerobiliacie? Jakie macie sposoby na naukę popołudniu. Przyjme wszystkie wskazówki i rady bo mam ogromne trudności z ogarnieciem wszystkiego a czas leci

Ja też mam z tym problem, przerobiłam całe karne i administracyjne,chce to powtórzyć przez cały maj i ruszać z cywilnym. Nie mam sposobu staram się codziennie coś zrobić nie zawsze wychodzi, (2 urwisów w domu). czy ktoś rozwiązywał testy na ars lege z samorządów, tam jest błąd bo kadencje i rady gminy i powiatu i województwa to 4 lata a nie 5 przecież. zgłaszałam uwagi do pyt ale nie zweryfikowano tej odp

Darvey napisał:
Ci z was, ktorzy pracuja i zdecydowali sie podejsc do egzaminu, co juz przerobiliacie? Jakie macie sposoby na naukę popołudniu. Przyjme wszystkie wskazówki i rady bo mam ogromne trudności z ogarnieciem wszystkiego a czas leci

2, maks. 3 godziny nauki dziennie. Tak, żeby kolejnego dnia w pracy nie być jak zombie. W weekend dokręcam sobie śrubę. Na studiach miałam podobny sposób - lepiej krócej uczyć się codziennie, niż przed egzaminem wiele godzin i zarywać noce. Nie chcę przerabiać testu, to czytam ustawę, nie chce ustaw, to testy.

e-azy napisał:
2, maks. 3 godziny nauki dziennie. Tak, żeby kolejnego dnia w pracy nie być jak zombie. W weekend dokręcam sobie śrubę. Na studiach miałam podobny sposób - lepiej krócej uczyć się codziennie, niż przed egzaminem wiele godzin i zarywać noce. Nie chcę przerabiać testu, to czytam ustawę, nie chce ustaw, to testy.
Co udalo Ci sie do tej pory przerobic?

ja pomimo ubiegłorocznego postanowienia podchodzę w tym roku po raz...piąty! W zeszłym roku mimo łatwego testu zabrakło mi 2 punktów, pracuję na cały etat,a baaardzo wymagająca i "czasochłonna" pięciolatka nie ułatwia mi nauki w domu ;)

sprzedam po taniości APLIKACJE PRAWNICZE W PYTANIACH I ODPOWIEDZIACH, 2 TOMY, WYD 2017. Proszę o kontakt na priv

Jeśli ktoś potrzebuje to mam do sprzedania testy M. Stepaniuk 2017, kontakt priv.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót