Ja pracuje w kancelarii adwokackiej, obecnie zajmuje się taką działką prawa, że uprawnienia procesowe nie są mi niezbędnie potrzebne, ale docelowo chciałabym je posiadać, bo wiem, że bez nich za jakiś czas doszłabym do ściany. Poza tym zawsze marzyła mi się własna kancelaria, a marzenia trzeba realizować więc innej opcji nie brałam nawet pod uwagę :lol: Z doświadczenia moich znajomych widzę jednak, że osoby, które już na studiach miały sprecyzowany pomysł na siebie i wybrały sobie konkretną specjalizację, po skończeniu studiów świetnie radzą sobie właśnie pracując albo w kancelariach (tylko zazwyczaj tych większych i mocniej wyspecjalizowanych a nie takich typowo jednoosobowych) albo w działach prawnych w firmach i aplikacja nie jest im na tym etapie do szczęścia niezbędnie potrzebna.
Dziękuję za wskazówki. A co z torebkami? Nie mówię o wchodzeniu z dużą torbą czy plecakiem, ale jeśli wezmę jakąś małą damską torebkę, żeby nie nieść tego wszystkiego w rękach, to pozwolą mi z nią wejść na salę czy będę musiała ją też zostawić w depozycie?
Sądzę , ze do przeniesienia dowodu osobistego, długopisu i chusteczek torebka nie jest nieodzownym elementem