Egzamin wstępny na aplikację komorniczą 2014 wybiera się ktoś ???

• Autor wątku Autor wątku lajla89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Co taka cisza ? po nocy kujecie te testyustawy czy ki diabol wie co ... ;)

Chciałoby się po nocy jak za dawnych, studenckich czasów ;) testy, ustawy i nadzieja, że nie będzie gorzej niż w tamtym roku :)

Damy rade:) Wydaje mi sie ze pare pytan moze pasc z tych ustaw co doszly, ale trzon egzaminu bedzie taki jak zawsze:) W zeszlym roku znajomosc glownych ustaw wystarczala zeby osiagnac wynik 120 punktow z groszami. W tym roku pewnie sie ta liczba pytan nieznacznie zmniejszy ale conajmniej 110 punktow z tych glownych ustaw padnie:) najgorszy ten stres i to wyczekiwanie:) Mnie ten stres zawsze zjada i juz bym to chcial miec za soba, ale coz zrobic, jeszcze ponad tydzien... Zdaje ktos w Katowicach?

kaarrolcia napisał:
To ja tez sie wpraszam;)
Nie ma problemu, tylko przypomnij mi, za co Ciebie mam przepraszać? ;)
Jest tylko mały problem, każde z nas jest z innej apelacji, więc wchodzi w grę tylko spotkanie w Gołębiewskim, a w tym molochu strasznie trudno jest na siebie wpaść. ;)

Ostatnia edycja:
Moim zdaniem te "nowe ustawy" odbiorą część pewnych punktów. Logicznie rzecz biorąc, żeby coś dodać trzeba coś zabrać. Proponuję spodziewać się zmniejszenia liczby pytań z Konstytucji, KSH i KPC - względem ostatniego roku.

Kharon napisał:
Moim zdaniem te "nowe ustawy" odbiorą część pewnych punktów. Logicznie rzecz biorąc, żeby coś dodać trzeba coś zabrać. Proponuję spodziewać się zmniejszenia liczby pytań z Konstytucji, KSH i KPC - względem ostatniego roku.

Mogliby zmniejszyć liczbę pytań z KC zamiast ograniczać kapcia. :(

To również nie jest wykluczone ;) Biorąc pod uwagę, że doszło ok. 15 ustaw, z czego ze 4 spore, skądś te punkty wziąć muszą. Według mnie - na pewno pojawią się pytania z egzekucji w administracji i ustawy o finansach publicznych, a z reszty (raczej) nie dojdzie więcej niż 10 pytań w sumie ;)

Czy ktos robił dzisiaj egzamin próbny na arslege? Ja zrobiłam i tragedia! Wychodzi, ze uwstecznilam sie w wiedzy mimo tylu godzin nauki!

Ja z poprzedniego miałem 135, aktualny zrobię wieczorem i podzielę się wynikiem ;) ile pkt miałaś ?

kaarrolcia napisał:
Czy ktos robił dzisiaj egzamin próbny na arslege? Ja zrobiłam i tragedia! Wychodzi, ze uwstecznilam sie w wiedzy mimo tylu godzin nauki!

zdobyłem 16pkt mniej niż na sierpniowym teście (!), ale i tak zdałem. Pytania były bardzo szczegółowe i często padały z materiału, który rzadko albo wcale nie pojawia się na egzaminie nie tylko konkursowym ale tez na wstępnym na adwokacką... dlatego też specjalnie nie sugerowałbym się tymi testami arslege. Karrrrolcia jeżeli zdałaś ten test to znaczy, że jesteś bardzo dobrze przygotowana i nie musisz panikować.

No ja jestem przerażona tym, ze zabrakło mi - minimalnie ale nie zdałam! Wszystkie próbne robiłam w granicach 130 pkt wszystkie egzaminy wstępne na aplikacje od 2009 rownież w granicach 130 pkt a ten dzisiejszy oblałam!!!! To mnie przeraziło! Przecież tyle sie uczyłam nie mogłam sie przecież cofnąć umysłowo!

kaarrolcia napisał:
No ja jestem przerażona tym, ze zabrakło mi - minimalnie ale nie zdałam! Wszystkie próbne robiłam w granicach 130 pkt wszystkie egzaminy wstępne na aplikacje od 2009 rownież w granicach 130 pkt a ten dzisiejszy oblałam!!!! To mnie przeraziło! Przecież tyle sie uczyłam nie mogłam sie przecież cofnąć umysłowo!

Nie ma co panikować. Wręcz zazdraszam wyników. :)

nutri napisał:
Nie ma co panikować. Wręcz zazdraszam wyników. :)[/. Wydaje mi sie, ze ten test był z kosmosu! To jest wręcz niewiarygodne zdać wszystkie próbne i z ostatniego - gdzie przecież robiony jest po długiej nauce nie zdać!

Szczegółowy był ten test - myślę, że nie powinno się go brać na serio, no chyba, że ktoś zawalił te standardowe pytania :wink:

Zrobiłem 8-) Test zdany z bezpiecznym progiem. Trzeba przyznać, że było przesadnie dużo pytań ze zobowiązań w KC i post. odrębnych w KPC, w KSH było sporo ze spółki akcyjnej, co też raczej się nie zdarza. Z drugiej strony było dużo pytań z KPA i KSH, KP i Ordynacji podatkowej, więc się jakoś wyrównało ;)

caesar_ napisał:
Szczegółowy był ten test - myślę, że nie powinno się go brać na serio, no chyba, że ktoś zawalił te standardowe pytania :wink:

Podstawowe poszły dobrze .... Ale niektóre to dramat

Kharon napisał:
Zrobiłem 8-) Test zdany z bezpiecznym progiem. Trzeba przyznać, że było przesadnie dużo pytań ze zobowiązań w KC i post. odrębnych w KPC, w KSH było sporo ze spółki akcyjnej, co też raczej się nie zdarza. Z drugiej strony było dużo pytań z KPA i KSH, KP i Ordynacji podatkowej, więc się jakoś wyrównało ;)

Mam rozumieć, że przy powtarzaniu mogę trochę mniej uwagi poświęcić zobowiązaniom, postępowaniom odrębnym i S.A.?
Został tydzień i panikuję, nie wiem, za co się brać. :what:

a jak wygląda sprawa ze strony organizacyjnej? W zawiadomieniu jest informacja, ze nie zapewniają miejsca przechowania telefonów itp. wiecie czy będzie tam jakaś szatnia, gdzie będzie można zostawić np. torebkę? czy lepiej nic nie brać ;)

Powrót