A
astra98
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 173
- Autor Autor
NieAndrzej napisał:Pisałeś, że komornik potrąca 1200 zł, teraz że 1500 zł. Trudno się do tego odnieść, bo ciągle podnosisz kwoty. Nie wiadomo ile dokładnie co do grosza pobiera komornik, czy jest to zajęcie wynagrodzenia, czy ograniczone zajęcie umowy zlecenia, oraz na podstawie jakiego postanowienia jest realizowane. I nie chodzi tu o twoje spekulacje, tylko fakty.
Bo na pierwszy rzut oka wygląda to tak, że nie doręczyłeś tego drugiego postanowienia komornikowi, więc działa on cały czas na podstawie pierwszego, ale kto wie jak to jest przy twoich szczątkowych, zmieniających się z postu na post informacjach.
Sąd przynajmniej ma wgląd do twoich akt i nie musi słuchać twoich wersji wydarzeń, w odpowiedzi na skargę dostaniesz wyczerpującą odpowiedź, pod warunkiem, że ta skarga w ogóle miała sens i nie zawierała braków formalnych, bo jej treści również nie znamy.
Dziękuję za odpowiedz dodam tylko że chyba nie dokładnie czytałeś więc opisze krócej
Pierwszy wyrok alimenty 1500zł na trójkę dzieci
Drugi Wyrok 700zł na dwójkę dzieci trzeciego już niema w postanowieniu
Komornik od samego początku zabiera z pensji niecałe 2000zł
Skarga na komornika złożona Sąd rozpatrzył jako że komornik egzekwuje zgodnie z prawem tyle pieniędzy , dziwnym trafem dostałem zwrot z zakładu pracy trzech różnych kwot około 1500zł z ostatnich trzech miesięcy ?! A mimo to w kolejnym miesiącu znowu pobrał z wynagrodzenia 2000 zł ?
Napisałem do Sądu o uzasadnienie wyroku bo w piśmie pierwszym nic nie było Sąd mi odmówił uzasadnienia na piśmie ?!
Co mogę zrobić ?