egzekucja komornicza a odwolanie pomocy

• Autor wątku Autor wątku xavaris
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xavaris

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam szukałam takich tematów i pewnie będzie ich dużo ale nie mogłam się doczytać dzisiaj z mojego konta komornik zajął ponad 4000zł. Po dodzwonieniu się do sadu jak i komornika w sadzie powiedzieli mi ze mogę złożyć odwołanie od egzekucji ponieważ pod adresem na które przychodziły listy nie mieszkam od ponad 5 lat (mam dowody tzw umowa najmu mieszkanie). Ktoś mógłby mi pomoc jak napisać takie odwołanie co do niego załączyć i czy komornik zwróci mi tą kwotę na konto.
W sądzie powiedzieli mi ze do spłaty było ok 2800 gdy w kancelarii komorniczej powiedzieli mi że jest ok 4800
Nie za bardzo wiem co robić to były moje ostatnie oszczędności ktoś może mi w takiej sytuacji pomóc?
dodam że jedyny dług jaki pamiętam miałam ok 16 lat temu za abonament(tylko to przychodzi mi do głowy)
w sądzie pani powiedziała że dług niedawno został wykupiony ...

Ostatnia edycja:
Trzeba złożyć sprzeciw od nakazu zapłaty jeżeli komornik działa na nim. W sprzeciwie zgłaszasz zarzut nieprawidłowego doręczenia pierwszego pisma sądowego oraz wnosisz o ponowne przesłanie nakazu zapłaty i pozwu wraz z załącznikami na aktualny adres zamieszkania.

dzwoniłam do sądu po raz drugi i powiedzieli mi że dług został wykupiony w lutym tego roku i nie wiedzą za co to jest jak mogę się dowiedzieć za co to jest

xavaris napisał:
dzwoniłam do sądu po raz drugi i powiedzieli mi że dług został wykupiony w lutym tego roku i nie wiedzą za co to jest jak mogę się dowiedzieć za co to jest
to sobie podejdź do sądu i przejrzyj akta sprawy masz do tego prawo a przez telefon to możesz porozmawiać z koleżanką i obudź się !!!!!!!!!!!

Tak do koleżanki to chodzę na piechotę a z Gdyni do Warszawy do sądu nie dam rady. Ciężko zrozumiec że to moja pierwsza sytuacja taka i jestem zielona w tym. Nawet nie wiem czy w sądzie w moim mieście wydadzą akta sprawy czy tylko w tym która jest sprawa.

No to tak
Znasz sygn akt sądowych oraz sąd jaki wdal nakaz zapłaty, to teraz złóż sprzeciw wraz z wnioskiem jak pisałem wcześniej.

xavaris napisał:
Ciężko zrozumiec że to moja pierwsza sytuacja taka i jestem zielona w tym. Nawet nie wiem czy w sądzie w moim mieście wydadzą akta sprawy czy tylko w tym która jest sprawa.

Widzisz ja na ten przykład jestem zielony w kładzeniu glazury, czy to oznacza, że powinienem wejść na forum glazurników i zadawać podstawowe pytania w stylu czy płytki przyklejać na klej czy mąkę?

Powrót