Egzekucja z rachunku bankowego

• Autor wątku Autor wątku tomaszekttt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam serdecznie bank pko bp po raz kolejny przelał wszystkie pieniądze jakie otrzymuje moja Teściowa emeryturę z ZUS-u komornikowi , chcemy od banku wyegzekwować pieniądze jakie jej się należą czyli wolną kwotę od zajęć 1500 zł
bardzo proszę was o pomoc w napisaniu takiego pisma i podpowiedzi co robić bank zlewa nas a prawo bankowe mówi że pieniążki powinna mieć pozdrawiam i dziękuję serdecznie za odpowiedzi

witam
proszę o odpowiedz na niecodzienne zdarzenie w wykonaniu mojego pracodawcy.
Otoz od czerwca 2018 byłam zatrudniona przez urzad pracy w biurze kredytowym,pracodawca za mc czerwiec wypłacił mi czesc wynagrodzenia 6 lipca ,a reszte 10 lipca (zarabiam ta kwote 2000 brutto).
Poniewaz znalazłam lepiej płatną pracę złożyłam 2 tygodniowe wypowiedzenie z dniem 14 lipca br ktorego termin upłynął 28 lipca.
W trakcie wypowiedzenia zachorowałam i mam ciągłość L4 do 13 sierpnia.
Pracodawca w dniu 30 lipca wręczył mi wypowiedzenie z informacja że wynagrodzenie za mc lipiec przelane zostało na konto bankowe.Poniewaz wiedział że mam zajecie komornicze na koncie bankowym drugi raz w tym miesiącu przelał mi pensje,mimo że jest to kwota wolna do zajęcia to bank zablokował srodki na koncie poniewaz na koncie w mcu kwota nie podlegajaca zajęciu to te 1500 zł
proszę o pilna odpowiedz czy pracodawca postąpił zgodnie z kodeksem pracy o bank zgodnie z prawem bankowym

Powrót