A
arkadis
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 45
Witam chciałem zapytać o postępowanie komornika, chodzi o to że mieszkam ze swoją dziewczyną która w przeszłości miała problemy w wyniku czego ma komornika. Komornik był u mnie w domu i na wniosek wierzycielki zajął rzeczy które są moje telewizor i komputer. Ja kiedyś kupując sprzęt brałem wszystko na fakturę VAT i mam te dokumenty gdy pokazałem je komornikowi powiedział ze wierzycielka kazała zająć i ze to z jej wniosku że ja mam iść z tym do sądu.
Moje pytanie to czy jak założę sprawę wierzycielce dziewczyny i przedstawię w Sądzie faktury VAT na moje imię i nazwisko ( ślubu nie mamy) Sąd moje rzeczy zdejmie spod egzekucji?
Jak to ma się do kosztów postępowania czy jeżeli ja poniosę w tej sprawie koszty procesu, to czy sąd zasądzi tą kwotę od wierzycielki mojej dziewczyny?
Moje pytanie to czy jak założę sprawę wierzycielce dziewczyny i przedstawię w Sądzie faktury VAT na moje imię i nazwisko ( ślubu nie mamy) Sąd moje rzeczy zdejmie spod egzekucji?
Jak to ma się do kosztów postępowania czy jeżeli ja poniosę w tej sprawie koszty procesu, to czy sąd zasądzi tą kwotę od wierzycielki mojej dziewczyny?