H
hashimi
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Witam, mam problem z siecia Orange, mialam z nimi podpisana umowe, z mojej winy (umowa na brata) nie wywiazalismy sie z niej , nieoplacona jedna faktura 171 zł. Siec Orange zerwala umowe i nalozyla note obciazeniowa. Korespondencji zadnej nie otrzymalam jednak tylko rozmowa telefonicza z operatorem. Umowe chcialam kontynuowac jednakze bedac w zagrozonej ciazy nie moglam udac sie do salonu w celu podpisania aneksu o kontynuowanie umowy o czym telefonicznie powiadomilam operatora. Podalam najblizszy mozliwy termin na sierpien br. W miedzyczasie operator dokonal cesji umowy. Teraz firma windykacyjna wysyla pismo list polecony odebrala moja tesciowa ktora po 2 miesiacach przypomniala sobie o korespondencji i dzis mi list otwarty przekazala. Firma windykacyjna domaga sie calkowitej splaty zadluzenia w terminie 7 dni, czas ten jednak dawno minał. Nie chcialabym miec klopotow z komornikiem a z drugiej strony chcialabym ta umowe kontynuowac. Prosze o doradztwo jak wybranac z sytuacji gdyz na chwile obecna nie mam jak zalpacic prawie 6000 zł.