S
Sleszu
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 59
Mam prawomocne przysądzenie własności nieruchomości, aktualnie prowadzone jest opróżnienie pomieszczeń dłużnika. Niestety dłużnik składa notorycznie skargi na czynności komornika, skargi są z brakami - dłużnik jest wzywany do uzupełnienia, odbiera pisma na ostatnią chwilę, celowo przeciąga. Dodam, że wszystkie skargi są odrzucane przez Sąd Rejonowy, gdzie w skutek zażaleń dłużnika, trafiają dalej do Sądu Okręgowego (zażalenia maja braki, pisma odbiera na ostatnią chwilę). Swojego czasu było ich ponad 10 (wszystkie merytorycznie identyczne), aktualnie zostały dwie do rozpatrzenia w Sądzie Okręgowym.
Co mogę zrobić, żeby dłużnik przestał składać skargi ? Aktualnie komornik nie wykonuje żadnych czynności (pozostało tylko do wykonania wyznaczenie daty ostatecznego opróżniania), komornik jest pozbawiony swoich akt, ponieważ te wędrują od Sądu Rejonowego do Sądu Okręgowego.
Czy mogę wnioskować do Sądu Okręgowego o połączenie skarg ?
Co zrobić, żeby dłużnik przestał składać skargi ? Nawet jak są niezasadne to Sąd i tak je rozpatruje i pozbawia komornika akt sprawy :/
Czy złożyć skargę do Prezesa Sądu Rejonowego, że dłużnik składa skargi, pomimo, że komornik aktualnie nie wykonał żadnej nowej czynności ?
Co mogę zrobić, żeby dłużnik przestał składać skargi ? Aktualnie komornik nie wykonuje żadnych czynności (pozostało tylko do wykonania wyznaczenie daty ostatecznego opróżniania), komornik jest pozbawiony swoich akt, ponieważ te wędrują od Sądu Rejonowego do Sądu Okręgowego.
Czy mogę wnioskować do Sądu Okręgowego o połączenie skarg ?
Co zrobić, żeby dłużnik przestał składać skargi ? Nawet jak są niezasadne to Sąd i tak je rozpatruje i pozbawia komornika akt sprawy :/
Czy złożyć skargę do Prezesa Sądu Rejonowego, że dłużnik składa skargi, pomimo, że komornik aktualnie nie wykonał żadnej nowej czynności ?
Ostatnia edycja: