M
Marcinoch
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 18
Witam. Mam dość nietypową sprawę. W grudniu 2015 zakupiłem mieszkanie. Oczywiście pozałatwiałem od razu wszystkie rzeczy z związane z płatnościami ( enea, pgnig, spółdzielnia itd.). Enea przysłała mi umowę w w styczniu. Podpisałem i odesłałem podpisaną na w/w adres. I teraz wydawało się że trzeba poczekać tylko na pierwszą fakturę. Jednak jest nie co inaczej. ENEA pomimo moich próśb telefonicznych jak i osobistych w oddziale pozwoliła sobie przysłać fakturę dopiero uwaga... 10 października. Dzwoniłem, pytałem co się dzieje że chce otrzymać fakturę ale oni z tym nic nie zrobili
. I tego 10 października przyszła pierwsza fakturę. Kwota co prawda nie była jakaś wysoka ale chodzi mi o sam fakt gdzie ENEA nie wywiązała się z umowy. Zadzwoniłem do URE (Urząd Regulacji Energetyki) I powiedziałem jak sprawa stoi. I pani mi podpowiedziała że pisząc do nich mogę się starać o bonifikatę. Więc napisałem do ENEA takie zgłoszenie i dodałem paragraf dotyczącej tej bonifikaty. Oczywiście zgłoszenie przyjęte, ale brak odpowiedzi ze strony firmy. Do dziś dzwoniąc mnie zbywają. Zgłoszenie wysyłałem 11 października to firma ma 30 dni na rozpatrzenie. Oczywiście nic nie zostało rozpatrzone. Rekompensata należy mi się jak psu zupa tak naprawdę bo to firma nie wywiązała się z umowy.
Poprosiłbym o rady co mogę zrobić aby zakończyć to całe przedstawienie. Dodam że nie mam zbytnio czasu aby chodzić do nich osobiście i ciągle słuchać tego samego.
Ktoś może miał podobną sytuację? Jakieś pomysły na rozwiązanie tej sprawy?
Pozdrawiam, Marcin.
Poprosiłbym o rady co mogę zrobić aby zakończyć to całe przedstawienie. Dodam że nie mam zbytnio czasu aby chodzić do nich osobiście i ciągle słuchać tego samego.
Ktoś może miał podobną sytuację? Jakieś pomysły na rozwiązanie tej sprawy?
Pozdrawiam, Marcin.