G
grzes84
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 14
Witam, w roku 2008 chciałem zerwać umowę na świadczenie usług telewizyjnych z firmą Vectra...Przedstawiciel tej firmy jednak uniemożliwiał mi zakończenia umowy po jej wygaśnięciu (rzekomym powodem był fakt, że zgłosiłem tę chęć 2 miesiące przed wygaśnięciem umowy, a niby okres wypowiedzenia regulamin firmy określał inaczej, czy jakoś tak, w każdym bądź razie, zgłosiłem chęć wygaszenia umowy jeszcze przed jej końcem). Firma twierdziła również, że przedłużenie następuje nie na czas nieokreślony z miesięcznym okresem wypowiedzenia, ale od razu na okres kolejnych 12 miesięcy...Prowadziłem krótką batalię z tą złodziejską firmą i być może mam jeszcze dokumenty świadczące o moich próbach wygaszenia umowy. Minęło 9 lat i oto jakaś szemrana firma windykacyjna EOS KSI Polska próbuje windykować kwotę w wysokości rocznego świadczenia usługi dostaw telewizji. Zaczynają się głupie telefony i smsy, jutro mam zamiar skontaktować się z UOKiKiem, ale postanowiłem najpierw zapytać na forum, co sądzicie o całej sprawie. Czy dług ma moc prawną czy nie?
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów
Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów