EUP/WINDYKACJA Ściągalność komornika oraz list od komornika 11.11.2023r.

• Autor wątku Autor wątku pechowiec88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pechowiec88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam!.Mam taki problem nie posiadam konta w e-sądzie.Kiedyś miałem,ale usunąłem...Co do problemu.

1.Dostaję telefon od komornika J******I**Z Kancelarii w Wałbrzychu z następującymi pytaniami(8.11.2022r.)., że posiadam dług o datę i czy zapłacę dług o dane.Po czym w szoku że nie dostałem e-wokandy (listu)-Sąd Lublin...
Po czym zdziwienie p.Komornik i że dostanę...

Przypominam rozmowa 8.11.2023r.

Dzwonię 11.11.2022r.(tym razem ją do owej kancelarii).Pani twierdzi raz że to ona raz nie kwapi się aby przyznać że ona po czym jednak p.Komornik...

Oraz że mam dług pożyczki 🤔
Firma(Kruk). Tłumaczę, że dług spłacałem około 2000zł.pożyczka wpłata około 2800-2900zł.

Co robić w takiej sytuacji,bo galimatias tu się tworzy???.🤔

1.Jest szansa na sprzeciw.?
2.Wznowienie postępowania coś to zmieni?.
3.Czy tylko zostaje oddanie długu.. ?. Mało tego już wcześniej jak zauważyłem bez względu na tę windykację pani ściągała wcześniej dług. Jak to wyjaśnić?🤔😡.

pechowiec88 napisał:
Witam!.Mam taki problem nie posiadam konta w e-sądzie.Kiedyś miałem,ale usunąłem...Co do problemu.

1.Dostaję telefon od komornika J******I**Z Kancelarii w Wałbrzychu z następującymi pytaniami(8.11.2022r.)., że posiadam dług o datę i czy zapłacę dług o dane.Po czym w szoku że nie dostałem e-wokandy (listu)-Sąd Lublin...
Po czym zdziwienie p.Komornik i że dostanę...

Przypominam rozmowa 8.11.2023r.

Dzwonię 11.11.2022r.(tym razem ją do owej kancelarii).Pani twierdzi raz że to ona raz nie kwapi się aby przyznać że ona po czym jednak p.Komornik...

Oraz że mam dług pożyczki 🤔
Firma(Kruk). Tłumaczę, że dług spłacałem około 2000zł.pożyczka wpłata około 2800-2900zł.

Co robić w takiej sytuacji,bo galimatias tu się tworzy???.🤔

1.Jest szansa na sprzeciw.?
2.Wznowienie postępowania coś to zmieni?.
3.Czy tylko zostaje oddanie długu.. ?. Mało tego już wcześniej jak zauważyłem bez względu na tę windykację pani ściągała wcześniej dług. Jak to wyjaśnić?🤔😡.

a tak trochę po polsku i ze znakami interpunkcyjnymi,

robinson21 napisał:
a tak trochę po polsku i ze znakami interpunkcyjnymi,

1.Brak listu z Sądu[Sad Lublin-Zachód]-Listu pocztowego.
2.Windykacja od komornika[Mojego rejonu]
3.Płatność udokumentowana wyciągami[Brak wpłat u KRUKA!]
4.Skreśl niepotrzebne.

Teraz jasne jest?.

Reset321 napisał:
W czasie przenosisz się? Przypominam, że mamy rok 2022. Przed publikacją postu należy go przeczytać i poprawić błędy.

Dokładnie.

Przepraszam bardzo jasne,że?...2022rok

Wróżę sukces w uzyskaniu odpowiedzi :lol:

pechowiec88 napisał:
1.Brak listu z Sądu[Sad Lublin-Zachód]-Listu pocztowego.
załóż ponownie konta i zobaczysz w aktach sprawy gdzie szły pisma sądowe na poprawny adres czy nie,
pechowiec88 napisał:
2.Windykacja od komornika[Mojego rejonu]
nakaz się uprawomocnił i pojawił się komornik to przecież normalka,
pechowiec88 napisał:
3.Płatność udokumentowana wyciągami[Brak wpłat u KRUKA!]
to gdzie są te wpłaty pytać wierzyciela i na co je księgował,

Powrót