D
Dowgird
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 360
Witam znalazłem po założeniu konta na stronie sądu rejonowego taki kwiatek:
NAKAZ ZAPŁATY
W POSTĘPOWANIU UPOMINAWCZYM
.........., dnia 13 stycznia 2016 r.
Referendarz sądowy ......... w Sądzie Rejonowym w .........
Wydział IX Cywilny
po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym, w postępowaniu upominawczym
na skutek pozwu wniesionego w dniu 23 grudnia 2015 r.
przez powoda EVEREST FINANSE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. w Poznaniu
o zapłatę
nakazuje pozwanemu ............, aby zapłacił powodowi kwotę 4 128,71 zł (cztery tysiące sto dwadzieścia osiem złotych 71/100 groszy) z ustawowymi odsetkami od dnia wniesienia pozwu tj. od dnia 23 grudnia 2015r. do dnia zapłaty oraz kwotę 25 zł (dwadzieścia pięć złotych) tytułem zwrotu kosztów postępowania, w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu albo wniósł w tym terminie sprzeciw. "
Sprzeciwu nie wniosłem gdyż o sprawie nie miałem pojęcia gdyż od kilku lat mieszkam pod innym adresem oczywiście dysponuję umową najmu . Czy jest jeszcze możliwość wniesienia sprzeciwu ?
NAKAZ ZAPŁATY
W POSTĘPOWANIU UPOMINAWCZYM
.........., dnia 13 stycznia 2016 r.
Referendarz sądowy ......... w Sądzie Rejonowym w .........
Wydział IX Cywilny
po rozpoznaniu na posiedzeniu niejawnym, w postępowaniu upominawczym
na skutek pozwu wniesionego w dniu 23 grudnia 2015 r.
przez powoda EVEREST FINANSE Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. w Poznaniu
o zapłatę
nakazuje pozwanemu ............, aby zapłacił powodowi kwotę 4 128,71 zł (cztery tysiące sto dwadzieścia osiem złotych 71/100 groszy) z ustawowymi odsetkami od dnia wniesienia pozwu tj. od dnia 23 grudnia 2015r. do dnia zapłaty oraz kwotę 25 zł (dwadzieścia pięć złotych) tytułem zwrotu kosztów postępowania, w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu albo wniósł w tym terminie sprzeciw. "
Sprzeciwu nie wniosłem gdyż o sprawie nie miałem pojęcia gdyż od kilku lat mieszkam pod innym adresem oczywiście dysponuję umową najmu . Czy jest jeszcze możliwość wniesienia sprzeciwu ?