Facebook zgłoszenia

• Autor wątku Autor wątku santaclous
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

santaclous

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Cześć.

Czy jest jakaś osoba która wie jak zgłaszać posty na facebooku?

Jestem uczestnikiem kilku grup na których kilkakrotnie zostałem zwyzywany od matołów głupków i były stosowane wobec mnie słowa na K i CH.

Oczywiście każdy post tego typu zgłaszałem przez opcję zgłaszania za nękanie prześladowanie cyberprzemoć itp.

I za każdym razem otrzymuję odpowiedź od facebooka

Sprawdziliśmy te materiały i stwierdziliśmy, że nie naruszają naszych Standardów społeczności.

Klikam na ponowną weryfikację, ale dalej to samo.

Naszym zdanie nie na rusza zasad społeczności.

Więc się pytam. Jeśli nie narusza to co narusza i po co są w ogóle to zgłoszenia skoro one nic nie dają.

Jest jeszcze możliwość odwołania się do rady niezależnej i też tak robiłem, ale również otrzymałem zawsze Rada Kontrolna nie wybrała Twojego wniosku.

Już jestem taki wkurzony, że mam ochotę pozwać facebooka.

Co wy na to?

santaclous napisał:

Co wy na to?

Uważam, że to równie durny pomysł, jak przejmowanie się takimi głupotami. Za co chcesz pozwać facebooka? I jaki masz pomysł na prowadzenie procesu w Stanach Zjednoczonych? Oni mają wolność słowa wpisaną w konstytucje i w ichniejszym systemie prawnym nazwanie kogoś K.... i Ch... nie jest karalne.

Lovor napisał:
Uważam, że to równie durny pomysł, jak przejmowanie się takimi głupotami. Za co chcesz pozwać facebooka? I jaki masz pomysł na prowadzenie procesu w Stanach Zjednoczonych? Oni mają wolność słowa wpisaną w konstytucje i w ichniejszym systemie prawnym nazwanie kogoś K.... i Ch... nie jest karalne.
Tu jest Polska

Ale Facebook nie jest polski i swoją siedzibę ma w Stanach Zjednoczonych.

Lovor napisał:
Oni mają wolność słowa wpisaną w konstytucje i w ichniejszym systemie prawnym nazwanie kogoś K.... i Ch... nie jest karalne.

Wolność słowa wolnością słowa, ale nawet w USA nie daje to przyzwolenia na publiczne lżenie czy znieważanie osób. Myślę, że karalność to jedno a odpowiedzialność cywilna to drugie. Kwestia odpowiedzialności FB vs. odpowiedzialności osoby dopuszczającej się czynu.

I na koniec pytanie jakie to są słowa, bo jeśli słowo na "ch" to "cham", to myślę, że nawet w naszych realiach może nie być łatwo bo kierując się definicjami pochodzenia tego słowa wcale nie jest obraźliwe w pierwotnym zastosowaniu, a że język żywy to znaczenie ewoluuje ale nie traci przez to pierwotnego znaczenia. Czasem trzeba spojrzeć na problem na chłodno.

santaclous napisał:

Nie bardzo widzę podstawę.

santaclous napisał:

Na wszystko o czym piszesz i co cie tak wkurza zgodziłeś się akceptując regulamin.

santaclous napisał:
Jestem uczestnikiem kilku grup na których kilkakrotnie zostałem zwyzywany od matołów głupków i były stosowane wobec mnie słowa na K i CH.

Skorzystaj z prawa krajowego wobec sprawców tych czynów. Masz do dyspozycji zarówno KK jak i KC.

qpdb napisał:
Na wszystko o czym piszesz i co cie tak wkurza zgodziłeś się akceptując regulamin.
Czyli w regulaminie jest zapis, że godzę się na wyzywanie hejtowanie itp.

qpdb napisał:
Wolność słowa wolnością słowa, ale nawet w USA nie daje to przyzwolenia na publiczne lżenie czy znieważanie osób.
No niestety nie masz racji. Pierwsza poprawka do konstytucji USA gwarantuje wolność słowa w pełnym tego słowa znaczeniu, a co za tym idzie nawet lżenie, czy znieważanie innych osób nie może być w stanach ścigane prawem. Moge cie nawyzywać od najgorszych ch.. i k... łącznie z tym czego to twoja matka nie robiła i nic z tym nie zrobisz. Czym innym jest zniesławienie, oni to mocno rozróżniają.

Ostatnia edycja:
santaclous napisał:
Czyli w regulaminie jest zapis, że godzę się na wyzywanie hejtowanie itp.
Nie, to co robisz to erystyka. Godzisz się na rozpatrywanie swoich zgłoszeń tak jak sobie ustalił portal :)

leszekpeszek14 napisał:
Po co wykopujesz stare dyskusje i w dodatku wypisujesz bezsensowne bzdety? Nabijasz sobie posty, nic nie wnosisz, zaśmiecasz forum i kolejne dyskusje.

Powrót