fast finance - policja

• Autor wątku Autor wątku jetzyk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jetzyk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Zacytuje pismo jakie otrzymałem: Na podstawie art.305p.4kpk,zawiadamiam,że w sprawie: doprowadzenia do niekorzystnego rozporządzenia mieniem w wysokości 4000 zł poprzez wprowadzenie w błąd co do zamiaru wywiązania się z umowy kredytowej nr....,zawartej pomiędzy ......,a bankiem w dniu 29.03.2004 na szkodę fast finance wszczęto dochodzenie o przestępstwo określone w art.286p.1kk.Postępowanie prowadzi......,a nadzoruje prokuratura rejonowa.
Razem znim drugie:
W związku z uzyskaną w dniu 21.01.14 informacją o wszczęciu dochodzenia o przestępstwo określone w art.286p1kk prosimy o jak najszybszy kontakt tel.z naszą firmą w celu omówienia spłaty zadłużenia wobec fast finance oraz podpisania zobowiązania do spłaty wraz z poręczycielem, co być może będzie okolicznością łagodzącą na korzyść w otwartym postępowaniu.
28.01.14 mam wezwanie na policje.Proszę o pomoc i rade jak się zachować

Został pan zawiadomiony o wszczęciu dochodznia w sprawie niespłacanego kredytu (oszustwo).
Co teraz zrobić? Udac się na policję i złożyć wyjaśnienia. Skoro został pan poinformowany to raczej nie jest pan osobą podejrzaną, gdyż zgodnie z brzmieniem przytoczonego przepisu, podejrzanego zawiadamia sie jedynie o umorzeniu śledztwa (przepisy dot.dochodzenia stosuje się odpowiednio)

Chyba, że autorstwo obu pism to owe first finance?
Niemniej jednak rada jest ta sama - udać się na policję i wyjaśnić. (Zakładam, ze nie popełnił pan czynu w sprawie którego prowadzone jest dochodzenia)
Na pismach z policji/prokuratury jest pouczenie. Proszę się z nim zapoznać

przede wszystkim to jest typowy straszak na to, byś (zarówno ty jak inni, od których fast finanse chce pieniędzy) zaczął płacić bez szemrania, zamiast się stawiać i myśleć jak im nie zapłacić.
tutaj fast finanse nie jest stroną w umowie pierwotnej, jak też na szkodę tej firmy nic się nie wydarzyło. pójdziesz na komisariat, powiesz że ta firma nie jest stroną poszkodowaną i zawnioskujesz o umorzenie postępowania. gdyby pytali o sprawy z bankiem, to odpowiesz że bank nie jest stroną w niniejszym postępowaniu, jak również sprawy z bankiem nie mają nic wspólnego z fast finance. możesz dodać, że banku nie oszukałeś ani nie miałeś zamiaru oszukiwać, ew. zaległości to wynik pogorszenia się sytuacji materialnej.
nic się nie bój, z fast finance sie nie kontaktuj. chyba że masz zamiar im płacić trzykrotność tych 4 tys zł... pamiętaj - to jest straszak od fast finance, a nie doniesienie banku

Witam,
również mam problem z firma FF. 2007 roku podpisane zostało ZOBOWIĄZANIE po dwóch latach nóżka się podwinęła i rata została porzelan po 14 dniach z opóźnieniem po czym od razu FF skierowało sprawe do sadu i tu zaczynają się schody. Odsetki liczone sa chyba z kosmosu. 2007 roku dług był w wys 20 tyś po prawie 7 latach spłacania nadal jest do spłaty 20 tys a spłacone zostało UWAGA 20 tys- Nie uważacie że to jakiś ABSURD i chory lichwiarski dług?
Najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie maja dostepnego zadnego regulaminu dot opłat kar prowizji itp. a dostac to od nich to graniczy z cudem. Napisałam pismo do FF o przedstawienie na papierze całej historii spłat nalioczania odsetek itp i co jest problem bo FF nie chce odpowiedziec mi na to pismo-wniosek nasówa się jeden czy oby wszystko jest ok? bo według mojego przeliczenie powinno zostac mi do spłaty o połowe mniej!! może ktoś już cos wyegzekwował od FF jakies regulaminy albo cos podobnego?

windykacji nie ma prawa naliczac żadnych kar, prowizji itp. tylko odsetki

Powrót