Fast-Finance,sprawa sadowa

• Autor wątku Autor wątku molus73
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

molus73

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam,dostalem dzis pismo na przesluchanie w charakterze swiadka,sprawa dotyczy mojego dlugu.

Mialem juz nakazy zaplaty,,ale kwota mojego dlugu byla przez firme podwojona;
tj mam 25 000,firma zadala 52.000

Napisalem skuteczny sprzeciw,,w dzisiejszym pozwie mam 25.ooo
Teraz mam pytanie;
-czy moge starac sie o czesciowe umozenie odsetek karnych?
-czy po zakonczeniu rozprawy dlug bedzie wymagalny w calosci?
-czy tez bede mogl splacac w ratach?

Dziekuje z gory za odpowiedzi

-wszystko zależy od terminów (przedawnienie części odsetek), możesz się też dogadać z wierzycielem że wpłacisz jakąś większą kwotę lub całość i wierzyciel zmniejszy lub zrezygnuje z odsetek

-tak

-spłatę w ratach również można ustalić z wierzycielem (od jego dobrej woli to zależy)

BlackDevil napisał:
wszystko zależy od terminów (przedawnienie części odsetek
Jeśli tak jest, to nie starać się o umorzenie, tylko podnieść przed sądem zarzut przedawnienia roszczenia w tej części (oczywiście wnosząc o częściowe oddalenie pozwu).

Dzieki ,jest to dlug z umowy kredytu z 2009 roku

wiec nie wiem czy jest przedawniony

No wlasnie,,,,,pomijajac ten fakt,mam jeszcze jedno pytanie;
Jestem w posiadaniu pisemka od Fasta ,w ktorym strasza mnie policja,czy mozna cos z tym zrobic?

molus73 napisał:
Jestem w posiadaniu pisemka od Fasta ,w ktorym strasza mnie policja,czy mozna cos z tym zrobic?
Wyrzucić do kosza. Chyba, że faktycznie popełniłeś przestępstwo wyłudzenia (np. sfałszowałeś dane o zarobkach, nie zapłaciłeś żadnej raty itp.), to bać się i dogadywać z wierzycielem. W każdej sytuacji warto dogadać się z wierzycielem (wytargować umorzenie części długu w zamian za szybką spłatę reszty).

Nie nie czego podobnego nie zrobilem,zadnego przestepstwa.
Jeszcze jedno pytanie;
Czy w przypadku zasadzenia przez sad splaty calosci zadluzenia,sila rzeczy nie splace bo nie posiadam takiej gotowki.

Sad poda mnie do komornika,czy Fast Finance?

sąd to nie denuncjator, do komornika nie podaje :) sądowi to zwisa mówiac trywialnie, co się po wyroku dzieje ze sprawą. to nie interes sądu.
na marginesie: powiedz jakie dowody przedstawia fast finanse i kiedy była wymagalność kredytu, bo może się okazać że jest szansa wygrać, może też przedawnione

Kurcze musze popatrzec w papiery,,zglosze sie jutro na priwa ok/

:brawo:

okeydokey man :) opisz wszystkie kwity i daj znać, zobaczymy szanse

Witam ,nie jestem biegly w pisaniu priwow,,gdyz jestem nowy:)))

poszperalem w papierach i mam to czym dysponuje Fast -Finance

-odpis pozwu i wszystkich zalacznikow
-Pelnomocnictwo procesowe
-Odpis z KRS powoda
-Odpis umowy przelewu wierzytelnosci z dnia 14 grudnia 2012roku wraz z wyciagiem z zalacznika umowy
-odpis umowy kredytu z dnia 03 sierpien2009
pismo powoda z dnia 04 stycznia 2013 roku

Nie rozumiem... kupili Twój dług i masz z tego powodu sprawę w Sądzie i straszyli Policją? O co chodzi?

Bo skladalem sprzeciw przeciwko zaplacie w Sadzie w Lublinie,sad przekazal sprawe do sadu miejscowego i czekam na nowa rozprawe

Witam
Z mojego doświadczenia z ta firma trudno sie dogadac😞

molus73 napisał:
poszperalem w papierach i mam to czym dysponuje Fast -Finance
-odpis pozwu i wszystkich zalacznikow
-Pelnomocnictwo procesowe
-Odpis z KRS powoda
-Odpis umowy przelewu wierzytelnosci z dnia 14 grudnia 2012roku wraz z wyciagiem z zalacznika umowy
-odpis umowy kredytu z dnia 03 sierpien2009
pismo powoda z dnia 04 stycznia 2013 roku
takie kwity niczego nie dowodzą. dowodzą tylko tego, że zawierałeś umowę kredytową (należy zażądać do sądu oryginału!) oraz że fast finance coś kupiło.
nie ma żadnego dowodu, że ty masz dług, ani tym bardziej w jakiej wysokości. nadto nie ma również dowodu iż umowa cesji została zawarta prawidłowo

co do szans na wygraną sprawę, to trzeba by widzieć te kwity

Marianie,czy umowa przelewu wierzytelmosci nie jest wystarczajacym dowodem?
Czy chodzi Ci o sadowy nakaz zaplaty,otrzymany przez bank od sadu?

molus73 napisał:
umowa przelewu wierzytelmosci nie jest wystarczajacym dowodem?
Nie jest. Ale umowa kredytowa już tak. Jeśli wziąłeś kredyt, nie zapłaciłeś, należność nie jest przedawniona, to sprawę na pewno przegrasz. Marian proponuje sztuczki proceduralne, które są jedynie bezsensowną zabawą. Dobrze, że opisujesz sprawę na forum a nie zdajesz się (za pomocą priv) na opinie jednego użytkownika, który w dodatku nie jest prawnikiem, tylko człowiekiem prowadzącym (często niesłuszną) wojnę z przedsiębiorstwami zajmującymi się profesjonalnie odzyskiwaniem długów. Np. zwrócę uwagę na taki szczegół, że jeśli dokument będący dowodem jest poświadczony za zgodność z oryginałem przez prowadzącego sprawę adwokata lub radcę prawnego, to dla sądu ma moc oryginału. Itp. itd.

Robilee napisał:
Nie jest. Ale umowa kredytowa już tak. Jeśli wziąłeś kredyt, nie zapłaciłeś, należność nie jest przedawniona, to sprawę na pewno przegrasz. Marian proponuje sztuczki proceduralne, które są jedynie bezsensowną zabawą. Dobrze, że opisujesz sprawę na forum a nie zdajesz się (za pomocą priv) na opinie jednego użytkownika, który w dodatku nie jest prawnikiem, tylko człowiekiem prowadzącym (często niesłuszną) wojnę z przedsiębiorstwami zajmującymi się profesjonalnie odzyskiwaniem długów. Np. zwrócę uwagę na taki szczegół, że jeśli dokument będący dowodem jest poświadczony za zgodność z oryginałem przez prowadzącego sprawę adwokata lub radcę prawnego, to dla sądu ma moc oryginału. Itp. itd.

Niestety ,wszystkie dokumenty sa opatrzone takimi pieczatkami:mad::mad:

Powrót