L
lucy110
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, prosze o pomoc ..jestem skazana prawomocnym wyrokiem (apelacja odrzucona) na 1 rok i 6 miesięcy pozb wplnosci ..bez zawieszenia..za wyłudzenia bankowe..obecnie czekam na rozpatr wniosku o odrocz wykon kary i złożyłam kasacje.. do naprawy jest 2,5 miliona solidarnie dla 8 osób..zaczełam dobrowolnie płacić po 300zł miesiecznie..obecnie moje wynag to najnizsza krajowa i to 300 to górna granica jaką moge płacić..nie podpisałam żadnej ugody.. zajety mam samochód maki matz rok prod 2001 i własciwie nic wiecej..wiem że bank wobec którego mam naprawić szkode wynajął jakąś firme windykacyjną.. nikt na razie się ze mną nie kontaktował ale miałam propozycje przez osoby trzecie że jak bede płacić 500 miesięcznie to mi juz nic nie wezmą i nic nie będą chcieli oprócz auta oczywicie..ale dla mnie to nierealne w obec sytuacji wiec się nie zgodziłam..przecież płacę im 300 bezposrednio a nie przez windykacje a gdybym chciała mądrować i nic nie płacić to komornik i tak nic mi nie weźnie póki mam taki zarobek..ale ja mam poczucie winy i chce płacić.. moje pytanie brzmi..co może mi zrobic ta firma windykacyjna? i czy naprawde wezmą mi samoch który jest warty ok 3000?ktoś mi mówił że koszty egzek byłyby większe więc nie wezmą ..ale co dalej?..czy mam jakąś szansę na realną do mojej syt ugodę i wpłacanie maks 300 dopóki nie znajde innej pracy? kiedy to pójdzie do komornika? i czy z komornikiek też można zawrzeć ugodę?
wiem że to zawiłe ale bardzo dziękuję z góry za pomoc..
mój adwokat który prowadził sprawe przez przeszło 5 lat własnie zmarł i zostałam z całą masą wątpliwości i obaw..
dodam jeszcze że w wyroku nie mamy podanego czasu naprawy szkody..nie wiem czy to istotne
Lili
wiem że to zawiłe ale bardzo dziękuję z góry za pomoc..
mój adwokat który prowadził sprawe przez przeszło 5 lat własnie zmarł i zostałam z całą masą wątpliwości i obaw..
dodam jeszcze że w wyroku nie mamy podanego czasu naprawy szkody..nie wiem czy to istotne
Lili