firma windykacyjna a przedawnienie długu

• Autor wątku Autor wątku mademoisellebelle
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Anna.62 napisał:
tak przepisalam slowo w slowo
no to nie ma sprawy, pilnować jedynie poleconych z sądu a jak przyjdzie nakaz to złożyć sprzeciw i po sprawie,

Dziękuję za odpowiedzi - więc mam nic nie pisac ani dzwonic do nich aby to odkrecać i nie wplacać tej kwoty jesli tak jak Pan pisze ze wierzytelności sa przedawnione
A jak znowu cos przesla to jak mam reagować?
bo mysle ze na pewno znowu beda nalegac i pewnie podadza do sadu

taki sprzeciw to na pismie sie sklada, bo chyba nie beda mnie wzywac na sprawe, bo nawet nie wiem jak to wygląda z sądem, moze nie bedzie to sąd w Łodzi
chciala bym miec jakis wzor aby napisac taki sprzeciw , bo nigdy nie mialam takiej sytuacji , czy mozna gdzies taki wzor ściagnąć

Anna.62 napisał:
więc mam nic nie pisac ani dzwonic do nich
tak, nie pisać, nie dzwonić, nic nie wpłacać,
Anna.62 napisał:
A jak znowu cos przesla to jak mam reagować?
reagować tylko na listy z sądu,
Anna.62 napisał:
bo mysle ze na pewno znowu beda nalegac i pewnie podadza do sadu
jak podadzą to zgłosić się tutaj,
Anna.62 napisał:
aki sprzeciw to na pismie sie sklada
na formularzu urzędowym, ale do tego daleko,
Anna.62 napisał:
chciala bym miec jakis wzor aby napisac taki sprzeciw , bo nigdy nie mialam takiej sytuacji , czy mozna gdzies taki wzor ściagnąć
nie ma idealnego sprzeciwu od nakazu zapłaty gdyż każda sprawa jest inna,

Dziękuję, za wskazówki i mam nadzieje , że nie wpakuję się w większe koszty w tej firmie, jak nie napiszę wcześniej odwolania do nich tylko bede czekac na pismo z sądu i chciala bym aby Pana porady były skuteczne, ponieważ udzielając takich porad na pewno ma Pan doświadczenie w sprawach prawnych a jak otrzymam jakies wezwanie z sądu, to do Pana się tu odezwę i przedstawię sprawę jak to dalej wygląda.
Mam jeszcze jedno pytanie czy miał Pan już jakąś informację od dluznika w podobnej sprawie,(bo jak tu widzę takich spraw podobnych jak moja jest sporo) że po takim dzialaniu jak Pan radzi w takiej sprawie, sprawa zakończyla się pomyslnie dla dluznika o przeterminowaniu mandatów i odstąpiono od kary mandatu , którą taka firma chciala ściągnąć od dluznika?
Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam

Bardzo przepraszam za to moje ostatnie pytanie, ale to tak dla swojej ciekawości czy ktoś się odezwal i pochwalil sie ze sprawa jest pozytywnie zalatwiona jeśli chodzi o taki sam problem jak moj :-)

Takich problemów jak Twój jest kilka w tygodniu, wcześniej kilkanaście razy dziennie.
Poważnie tak ciężko poczytać forum, wszystko na gotowe ?

Kanas napisał:
W ten sposób forum by umarło :) Jest takie jedno. Gdzie moderatorzy upominają za prawie każde zadane pytanie. Że już setki razy omawiane na forum...

digiton napisał:
W ten sposób forum by umarło...
Bez przesady :)
Jednak inaczej pomóc komuś kto widać, że pomocy szuka, jednak nie potrafi sobie poradzić itp. Inaczej komuś, komu się nie chce nawet troszkę powertować.
Gdyby pytająca poświęciła choć troszkę czasu, bez problemu wiedziałaby co i jak. Dobrze o tym wiesz :)

Kanas napisał:
Takich problemów jak Twój jest kilka w tygodniu, wcześniej kilkanaście razy dziennie.
Wiem , bo czytalam tu forum , ale dziekuję jeszcze raz za poswiecenie czasu przez Panów takze dla mojego problemu , bede dzialac tak jak mi Panowie poradzili i mam nadzieje ze wyjdę z tego pozytywnie. Pozdrawiam ;)

Powrót