K
Koal
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam.Na wstępie chcę powiedzieć że chodzi mi o firmę windykacyjną ARMADA-POLSKA z Wrocławia nr.telefonu:717227026.W wyniku likwidacji mojego zakładu pracy zostałem bez żadnych środków i mój bankowy dług został sprzedany.Poprzez to że pracy nie mam do dzisiaj mój dług był odsprzedawany od firmy do firmy i wkońcu trafił do firmy windykacyjnej ARMADA-POLSKA z Wrocławia.Firma windykacyjna ARMADA nigdy nie przysłała mi żadnego listu a wybrała inną formę kontaktu ze mną.Już 3 razy były u mnie całkiem obce panie mieszkające na tej samej ulicy co ja lub w pobliżu z zapisanym numerem telefonu podanym wyżej twierdząc że dzwonił do mnie ktoś z mojej rodziny i nie mógł się dodzwonić więc zadzwonił do nich czy nie będą tak uprzejme podrzucić mi numeru telefonu i żebym to ja zadzwonił.Doszedłem do wniosku że Firmie windykacyjnej Armada z Wrocławia nie chce się wysyłać listów więc szukają kogoś kto mieszka na tej samej ulicy lub w pobliżu,oszukują tą osobę podając się za rodzinę(w tym przypadku moją) i liczą na to że ktoś dostarczy mi numer telefonu(bo to bardzo ważna sprawa jak twierdzili).Pomijając już mój dług,wiem że go mam i muszę go spłacić ale praktyki tej firmy to już przegięcie p..ły.Mam pytanie co mogę zrobić w tej sprawie i jakie kroki podjąć?Chcę zaznaczyć że panie które ze zwykłej uprzejmości przyniosły mi numer telefonu znam z widzenia i rozmawiałem już z nimi na ten temat.Panie te wiedzą że to nie żadna moja rodzina a firma windykacyjna.Również były tym faktem oburzone i wyraziły w miarę możliwości udzielenie mi pomocy.Gdzie mam się udać w tej sprawie i czy jest w ogóle sens to ruszać?Czy ktoś miał już podobne praktyki z podobnymi firmami windykacyjnymi.Chcę jeszcze dodać że dzwoniąc pod podany numer w celu zaprzestania tych praktyk pani siedząca po tamtej stronie była ogólnie rozbawiona całą sytuacją więc stwierdziłem że nie ma co i oczym z nimi rozmawiać i się rozłączyłem.