firma windykacyjna rząda zapłaty za czesne - pomocy

• Autor wątku Autor wątku Zedi82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
justynkaa napisał:
dokładnie. powiedziałam że: nie mam zamiaru niczego płacić, ponieważ złożyłam rezygnację i nigdy nie byłam na żadnych zajęciach, poza tym dług jest przedawniony, także proszę o wyjaśnienie i zaświadczenie. pani poklikała w dziwnym systemie i potwierdziła, że mam rację, nie jestem dłużna i wypisała odpowiednie zaświadczenie. powodzenia.

Nie "powodzenia tylko stań znami okoniem wobec uczlni nawet jeżeli nie musisz płacić w kupie siła.Jeżeli zrobimy pozew zbiorowy to wygramy

Mi też udał się wszystko załatwić,muszę tylko odebrać zaświadczenie o nie zaleganiu i finito.

Ja osobiscie nie mam zamiaru wypruwac z siebie flakow w tej sprawie. Nie bede do nich dzwonic, nie bede do nich pisac, a juz najmniej mam zamiar do nich jezdzic :-]

To ja mam jeszcze im palcem pokazywac, ze nic nie jestem nic winny?! "O tu prosze pani, prosze sprawdzic w komputerku, ze cos nie bangla, o tam jestem, nie nie, linijke wyzej, oooo tak, o dziekuje". Powinni to byli zrobic z automatu, a nie weryfikowac na osobiste zawolanie.

Czekam niecierpliwie na ciag dalszy, wlacznie z sadem :-]

gUM0L napisał:
Ja osobiscie nie mam zamiaru wypruwac z siebie flakow w tej sprawie. Nie bede do nich dzwonic, nie bede do nich pisac, a juz najmniej mam zamiar do nich jezdzic :-]

To ja mam jeszcze im palcem pokazywac, ze nic nie jestem nic winny?! "O tu prosze pani, prosze sprawdzic w komputerku, ze cos nie bangla, o tam jestem, nie nie, linijke wyzej, oooo tak, o dziekuje". Powinni to byli zrobic z automatu, a nie weryfikowac na osobiste zawolanie.

Czekam niecierpliwie na ciag dalszy, wlacznie z sadem :-]

Ja też przyjęłam taką strategię

Sebi83 napisał:
Nie "powodzenia tylko stań znami okoniem wobec uczlni nawet jeżeli nie musisz płacić w kupie siła.Jeżeli zrobimy pozew zbiorowy to wygramy

dlaczego mam nie życzyć powodzenia osobom które wybierają się na hafciarska? jak już wcześniej zaznaczyłam, zrobię wszystko żeby zatruć im życie. pod pozwem już się podpisałam. szczerze wierzę, że damy radę z nimi wygrać. muszą dostaną nauczkę.

czy ktoś z tu zebranych będzie miał cohotę się spotkać w tej sprawie? ja na pewno we wtorek będę na hafciarskiej. czy ktoś jeszcze?

Kapeczka671 napisał:
czy ktoś z tu zebranych będzie miał cohotę się spotkać w tej sprawie? ja na pewno we wtorek będę na hafciarskiej. czy ktoś jeszcze?
ja byłem dzisiaj i oczywiście odebrałem pisemko ile zalegam i zostały mi anulowane 100 % odsetek.... Mam xero umowy z uczelnią jak i xero skreslenia z listy studentów. Z umową udaje się w przyszłym tygodniu do miejskiego UOKIK celem sprawdzenia czy nie ma zabronionych klauzul

mam jeszcze jedną przydatną informację od mojej prawniczki, zacytuję z KC

Otóż, stosownie do przepisu art. 123 K.c. bieg przedawnienia przerywa się:

-przez każdą czynność przed sądem lub innym organem powołanym do rozpoznawania spraw lub egzekwowania roszczeń danego rodzaju, albo przed sądem polubownym, przedsięwziętą bezpośrednio w celu dochodzenia lub ustalenia albo zaspokojenia lub zabezpieczenia roszczenia;
-przez uznanie roszczenia przez osobę, przeciwko której roszczenie przysługuje; lub
-przez wszczęcie mediacji.

tak więc nich nikt pod żadnym pozorem w żaden oficjalny sposób nie przyznaje się do roszczenia uczelni

Kapeczka671 napisał:
mam jeszcze jedną przydatną informację od mojej prawniczki, zacytuję z KC

Otóż, stosownie do przepisu art. 123 K.c. bieg przedawnienia przerywa się:

-przez każdą czynność przed sądem lub innym organem powołanym do rozpoznawania spraw lub egzekwowania roszczeń danego rodzaju, albo przed sądem polubownym, przedsięwziętą bezpośrednio w celu dochodzenia lub ustalenia albo zaspokojenia lub zabezpieczenia roszczenia;
-przez uznanie roszczenia przez osobę, przeciwko której roszczenie przysługuje; lub
-przez wszczęcie mediacji.

tak więc nich nikt pod żadnym pozorem w żaden oficjalny sposób nie przyznaje się do roszczenia uczelni

Ja już się przyznałem

Witam, ja tez dostałem wezwanie na 10tys, zacząłem w 2002, pochodziłem 5 lat i zrezygnowałem, teraz przyszło wezwanie do zapłaty. Niestety nie posiadam żadnych dokumentów z wste.

Jest sens isc do nich i dogadać sie? bo znam laskę ktora wygrala taka sprawe w sadzie z Politechniką. Wiem też że pozwali okolo 2tys osob.

Najlepiej było by sie spotkać, najlepiej w obecności prawnika.
Czy dostaliście odpowiedź z UWAGA TVN ?

Jacek_wste napisał:
Witam, ja tez dostałem wezwanie na 10tys, zacząłem w 2002, pochodziłem 5 lat i zrezygnowałem, teraz przyszło wezwanie do zapłaty. Niestety nie posiadam żadnych dokumentów z wste.

Jest sens isc do nich i dogadać sie? bo znam laskę ktora wygrala taka sprawe w sadzie z Politechniką. Wiem też że pozwali okolo 2tys osob.

Najlepiej było by sie spotkać, najlepiej w obecności prawnika.
Czy dostaliście odpowiedź z UWAGA TVN ?

ABSOLUTNIE NIE !!!!!
Nawet NIE probuj sie z nimi dogadywac!!!!!!!!!!! u Ciebie uplynal juz okres przedawnienia i NIC nie jestes im winien !!!!!!
Co do spotkania to trzeba sie spotkac gdzies w calym gronie i omowic nasza "strategie dzialania"

czekać, aż windykator pójdzie do sądu i tyle, na korespondencję nie odpowiadać chyba, że wyśle w formie listu poleconego, wtedy można podnieść kwestię przedawnienia (poinformować go o tym że jest się świadomym przepisów) i zażądać aby firma więcej nie nękała listami wtedy powinien odpuścić.

mógłby ktoś podać linka do wypełnionego oficjalnego wzoru dokumentu do wniesienia sprzeciwu, na wszelki wypadek (przeszukałem forum i nic nie znalazłem)

dzięki :)

przeczytałeś dokładnie ? :P chodziło o wypełniony przykładowo formularz... :P

Czy komuś KGPN potwierdził, że otrzymał pismo od WSTE o nie zaleganiu z czesnym??

I powiedzcie czy zainteresowały sie już media??

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót