firma windykacyjna rząda zapłaty za czesne - pomocy

• Autor wątku Autor wątku Zedi82
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Wszyscy zainteresowani windykacją w WSTE muszą pamiętać, że od października 2010 roku funkcji Rektora nie pełni już Pan prof. J. Kisilowski.

Zmieniły się także władze uczelni, ponieważ została ona włączona w konsorcjum Futurus razem z trzema innymi uczelniami.

Zatem za windykację i cały związany z nią bałagan odpowiadają nowi właściciele zarządzający uczelnią i do nich należy kierować swoje uwagi.

skoro tak do dlaczego szkoła publikuje informacje w tej sprawie na stronie internetowej, zawiesza i wznawia windykację ? a sprawa ruszyła w tym miesiącu skoro władze zmieniły się rok temu ?

bajki piszesz, przecie ewidentnie widać, że całą sprawę rozpoczęły obecne władze (pod koniec 2010 nawiązali współpracę z firmą windykacyjną).

hęęęę ?

poza tym co nas obchodzi kto rządzi szkołą może to być nawet Harry Potter

Ostatnia edycja:
Drogi Sympatico, użytkownik jay_zee ma rację. Szkoła została sprzedana z na jesieni zeszłego roku (2010)... za całą akcję windykacyjną odpowiedzialni są nowi właściciele Uczelni a nie wspomniany wyżej prof. J.K.

Widze, że pojawiły się już na forum osoby z uczelni broniacy dobrego imienia WST-E ;)

yhm nie-doczytałem, zresztą to nie ma znaczenia kto, ważne, na jakiej podstawie.

zgadza się

Ostatnia edycja:
Tak na marginesie wogole nie wiem jak oni te odsetki liczyli.
Prawie u każdego wynoszą one około 100% tak?
Probowałem kalkulatorów i wogole nie jestem w stanie wyliczyć za jaki okres oni to naliczali.

Moje odsetki musialyby byc naliczane od wrzesnia 2003 roku czyli od momentu kiedy to zapisałem się na 1 semestr....

Ostatnia edycja:
a liczysz od dnia skreślenia z listy studentów ?

Czy złożenie doniesienia do prokuratury o próbie wyłudzenia nic nie da ?
Do tego dochodzi też stalking... ci z kgpn nie dość że wysyłają smsy to jeszcze dzwonią i jakiś ponurak próbuje kit wciskać.

Stenog napisał:
Widze, że pojawiły się już na forum osoby z uczelni broniacy dobrego imienia WST-E ;)

nikt nie broni dobrego imienia wst-e tylko osób, które nie mają z tym nic wspólnego...
działalność nowych władz pozostaje bez komentarza... bo szkoda słów...

po 3 kilku kafarów jedzie odwiedzić rektorat/dziekanat w celu wyjaśnienia sprawy hahaha :) ciekawy jestem podstawy prawnej przekazania do windykacji naliczania kosztów itd.

Jacek_wste napisał:
Właśnie dzwoniła Pani z TVN Uwaga :)
Zainteresowali się naszą sprawą, poszukuje osób które są w temacie od początku i posiadają wiedzę prawna na ten temat.

506 124 288

Czy wiesz już coś więcej na ten temat??

Bankier.pl - Kalkulator odsetek podatkowych i ustawowych - Bankier.pl

kalkulator odsetek ustawowych, odsetki naliczane są od momentu skreślenia z listy studentów. KGPN to nie jest firma windykacyjna typu kruk, tak jak Wy to widzicie, to jest firma prawna, która jest prawnym reprezentantem wst-e i jak najbardziej ma ona prawo do wglądu w nasze dane osobowe, a wst-e ma prawo te dane im dostarczyć

to już wiemy, ale w dalszym ciągu sprawa płatności jest przedawniona mało tego szkoła nie wysłała ani jednego pisma informującego o rzekomym zadłużeniu!.

Kapeczka671 napisał:
Bankier.pl - Kalkulator odsetek podatkowych i ustawowych - Bankier.pl

kalkulator odsetek ustawowych, odsetki naliczane są od momentu skreślenia z listy studentów. KGPN to nie jest firma windykacyjna typu kruk, tak jak Wy to widzicie, to jest firma prawna, która jest prawnym reprezentantem wst-e i jak najbardziej ma ona prawo do wglądu w nasze dane osobowe, a wst-e ma prawo te dane im dostarczyć

No więc wychodzi mi 844.00 PLN a oni podaja 2400 z hakiem obojetnie jak bym liczyl.

ktos wysyal to pismo do wste ktore podala omega?

Witam,

widze ze powiekszam grono "szczesliwców" studiujacych w WSTE w Warszawie,
z tego co pamietam zapisalem sie tam jak to mlodzi w polsce glownie z powodu WKU, wiec pewnie jedynie sie zarejestrowalem i zaplacilem cos w stylu wpisowego, rok to ok 2001-2003 - nie pamietam, dokumentow jak sie mozna domyslac po tym czasie nie mam juz zadnych, z tego co czytam na tym i innych forach w Polsce obowiazuje takie "fajne" prawo ze jak ktos zupelnie bezpodstawnie zadna od nas kasy i poda to do e-sadu zaocznego to sad wysyla pisemko (list polecony) z nakazem i:
- gdy go nie odbierzemy to mamy domniemanie odebrania i domniemanie akceptacji pozwu, taaak mi wlasnie wynika z informacji czesto prawnikow lub forumowiczow po konsultacji z prawnikami
- gdy ten list z sadu odbierzemy i nie zrobimy z tym nic, to rowniez domniemanie akceotujemy cos co jest zupelnie bezpodstawne i sad wie przeciez ze jest przedawnione, ale ponoc musimy zaplacic !!!! i jestesmy w ciemnej D :(
- gdy odbierzemy list od sadu i odpiszemy na niego bezblednie w formie prawnej (polecam zrobic to przez adwokata - kosztuje to 100-200zl, wystarczy zauwazyc ze sprawa jest przedawniona podajac odpowiedni paragraf [art 751 p 2 KC] lub [art 117 p 2 KC]) w czasie 14 dni od odebrania nakazu, wtedy esad przekaze to do sadu zgodnego z naszym meldunkiem/zamieszkaniem i tamten sad w jednej rozprawie powinien uniewaznic ten nakaz zaplaty, i teoretycznie mamy swiety spopkoj.

Jak widac do zalatwienia sprawy z sadowym nakazem zaplaty nalezy odebrac list polecony od sadu i odpisac w ciagu 14 dni (mnie np czesto nei ma w kraju co mi skutecznie utrudnia odbieranie takich korespondencji), inaczej faktycznie mimo iz moga nie miec do tego zadnych podstaw beda nas juz legalnie scigac za nieplacenie!!!! przykre ale wyglada na prawdziwe, dodatkowo nawet to ze wygramy sprawe nie oznacza ze uczelnia WSTE poniesie jakiekolwiek konsekwencje jak to niektorzy na tym forum sadza!!! to neiprawda, aby im cokolwiek zrobic musimy albo pozwac ich do sadu, albo podac do prokuratury podejrzenie przestepstwa, inaczej moga tak zastraszyc pol polski, nawet ludzi ktorzy u nich nie studiowali i wedle naszego "fajnego" prawa moga to zrobic!!! i nic im za to nei grozi dopuki sie ich nei pozwie, nei wystarczy wygrac!!!! prosze to wziasc pod uwage.

ahmm no i co do kwot to ode mnie zadaja 9k PLN + odsetki (12k PLN), w sumie 21k PLN, calkiem spora kwota, tak jakbym studiowal z 2 semestry !!!

pozdr
Shad0w

Ostatnia edycja:
sympatico napisał:
kiedy Cię skreślili ile im wisisz ?

Niby 2500 - co nijak się nie ma do opłat, które płaciłem i w 12.12.2008 - co też nijak się ma do tego kiedy chodziłem ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót