K
KOBRA53
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 127
- Autor Autor
Co to jest SR? sąd rozjemczy? dzięki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
KOBRA53 napisał:z ostatniej chwili !!!! Komornik umorzył na mój wniosek postępowanie egzekucyjne pozdrawiam
PS czekam teraz na ruch ze strony ULTIMO
Art. 823.
"Postępowanie egzekucyjne umarza się z mocy samego prawa, jeżeli wierzyciel w ciągu roku nie dokonał czynności potrzebnej do dalszego prowadzenia postępowania lub nie zażądał podjęcia zawieszonego postępowania. Termin powyższy biegnie od dnia dokonania ostatniej czynności egzekucyjnej, a w razie zawieszenia postępowania od ustania przyczyny zawieszenia".Art. 49.3
"W sprawach o egzekucję świadczeń pieniężnych w przypadku umorzenia postępowania egzekucyjnego na wniosek wierzyciela oraz na podstawie art. 823 Kodeksu postępowania cywilnego komornik pobiera od dłużnika opłatę stosunkową w wysokości 5% wartości świadczenia pozostałego do wyegzekwowania, jednak nie niższej niż 1/10 i nie wyższej niż dziesięciokrotna wysokość przeciętnego wynagrodzenia miesięcznego".raja napisał:Witam ja mam inny problem z tą firmą...też mam kredyt był juz komornik ale sprawę umożył i bank sprzedał mój dług tej firmie więc teraz ultimo chce abym swój majątek ujawniła w sądzie czy mogą to zrobić? czy to oni są teraz moimi wierzycielami?