Firma wysyła faktury pomimo, że zrezygnowałam z dostępu do portalu

• Autor wątku Autor wątku oczy8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oczy8

Użytkownik
Odpowiedzi
215
Jest taka firma, której przedstawiciel zadzwonił do mojej firmy oferując dostęp do ich portalu na 21 dni za darmo. Nie chciałam tego bo mam potrzebną mi literaturę ale obiecał ,że po 21 dniach otrzymam od nich maila czy wyrażam zgodę na zawarcie umowy więc się zgodziłam. Po 22 dniach nie otrzymałam żadnego maila więc sama zrezygnowałam z ich usług. Od razu zadzwoniła do mnie Pani i powiedziała ,że spóźniłam się z rezygnacją i wystawiają mi fv na 900 zł, którą dziś otrzymałam.
Jak mam się odwołać od wystawionej fv, przecież nie wyraziłam na żadną prenumeratę. Nie mam zamiaru im nic płacić...

dopiero teraz wiem o jakiego oszusta się otarłam...... o tej firmie aż wrzy w google.Szkoda ,że wcześniej nie wiedziałam. Trzymajcie się od nich z daleka.

RE: obciążenie fakturą

Witam, proszę o pomoc, mam ten sam przypadek. Czy idzie z nimi wygrać?:(

Z portalu nie skorzystałam, ponieważ nie otrzymałam loginów i haseł, a otrzymałam fakturę na 800 zł i rosną odsetki. Firma straszy windykacją, przysyła faktury, maile, nie przyjmują moich wyjaśnień. Co mam zrobić? Proszę o pomoc!!:(

Ignoruj. Reaguj na ewentualne listy z sądu

jestem nagminnie nękany przez tą ala firmę podają zmienne kwoty do zapłaty straszą przed sądownym wezwaniem do zapłaty ,,,do tej pory wrzucali mi ulotki do skrzynki pocztowej ,,teraz złapali mnie na maila i znów powtórka z rozrywki , czy mogę pozwać ich o nękanie??????????

nie żartuje zaczyna mnie to kompletnie wkurzać , dzięki że odpowiedziałeś , jesteś prawnikiem, czy też jak ja masz z nimi problem?

wpisałem się na zbiorowy wspólny pozew czy to ma sens?
...................................................................

Na forum korzystaj z
Masz 20 minut na uzupełnienie lub zmianę postu.

http://forumprawne.org/editpost.php?do=editpost&p=2914766

darkardo napisał:
złapali mnie na maila
Skąd mieli Twój adres e-mail?
Jest zasada - nie odpowiadać na ulotki, SMS-y, Maile, telefony, faktury itp.

pełne dane uzyskali dzwoniąc do mnie , choć tego za zbytnio nie pamiętam ,gdy miałem korporacje taksówkową, wiec wyczyścili mnie z danych bez mydła , fakt dałem się podpuścić, ale to jest kompletna paranoja dla mnie jeśli straszą są aż tak mocni to czemu straszą mnie przed sądownym wezwaniem do zapłaty od czterech lat mieszając kwoty ,,,,minus ,,,i to duży teraz widzę że następną głupotę popełniłem ,,, nie odkładałem tych wezwań na półkę tylko paliłem , teraz tylko moje słowo i dwa maile , no może jeszcze ze dwa świstki ze skrzynki znajde

Proszę o pomoc , a szanowny pan administrator z całym szacunkiem dla jego pracy niech nie kasuje mojego wątku,jeśli się żle wyraziłem to przepraszam i proszę o poprawienie mego postu
Pozdrawiam

darkardo napisał:
jesteś prawnikiem, czy też jak ja masz z nimi problem?
To pierwsze.
darkardo napisał:
wpisałem się na zbiorowy wspólny pozew czy to ma sens?
Nie ma. Bo o co ten pozew (co ma zasądzić sąd, co niby straciłeś)? Uważaj na osoby, które proponują przyłączenie się do pozwów zbiorowych.
Takie wezwania się po prostu ignoruje. Jeśli wiesz, że dany podmiot wysyła bezzasadne wezwania do wielu ludzi, czyli uprawia zaplanowany proceder w celu uzyskania korzyści majątkowej poprzez wprowadzenie w błąd, możesz zgłosić organom ścigania zawiadomienie o podejrzeniu usiłowania popełnienia przestępstwa wyłudzenia.
darkardo napisał:
Na Boga, dlaczego? Przecież tak można pożar spowodować. Należało po prostu wyrzucić do kosza.

Ostatnia edycja:
darkardo napisał:
niech nie kasuje mojego wątku
Skasowałem, gdyż podał Pan zbyt dużo danych tej firmy, co naraziłoby Pana na zarzut zniesławienia.

powoli bo zaczynam się gubić znów gafe popełniłem wpisujac się do zbiorowego pozwu?????????????? kurde już nic nie robię , pomóż mi Robilee wyjść z tej matni bo widzę po twojej odpowiedzi że sobie jeszcze bardziej grabie , zdaje si na ciebie
Pozdrawiam

ADMIN proszę powiedzieć mi na mail ile mogę wkleić w wiadomość by nie przesadzić i nie ujawniać zbyt szczególowych danych
Pozdrawiam

darkardo napisał:
pomóż mi Robilee wyjść z tej matni
Nie jesteś w żadnej matni. Po prostu dostajesz bezsensowne wezwania, z których powinieneś się śmiać i tyle.
darkardo napisał:
gafe popełniłem wpisujac się do zbiorowego pozwu????
Nie panikuj. Nic się nie stało. Chyba, że "organizator pozwu zbiorowego" pobrał od Ciebie jakieś pieniądze. Jeśli tak, to Twoje gapowe.

darkardo napisał:
Proszę o pomoc , a szanowny pan administrator z całym szacunkiem dla jego pracy niech nie kasuje mojego wątku,jeśli się żle wyraziłem to przepraszam i proszę o poprawienie mego postu
Pozdrawiam
Jeżeli już tak bardzo Ci na tym zależy, to możesz ich pozwać o ustalenia nieistnienia rzekomego zobowiązania.
Następnie, jeśli wygrasz taki proces, a pozwani nadal będą Cię nękać, pozwij ich o zadośćuczynienie w kwocie x.

Robilee napisał:
Wyłącznie dla zabawy. W praktyce nie ma to sensu.
W kwestii zabawy to może rozstrzygać organ w postaci remizy strażackiej, a dla pytającego sąd.
A to, czy ma to sens, to kolega widocznie musi znacznie poszerzyć horyzonty, czego z całego serca życzę.

interceptor napisał:
A to, czy ma to sens, to kolega widocznie musi znacznie poszerzyć horyzonty, czego z całego serca życzę.
Piszemy o konkretnej sprawie, odpowiadając na konkretne pytanie. Tu raczej należy "ograniczyć horyzonty" właśnie do omawianego problemu. Naprawdę uważasz, że tu warto występować z pozwem o stwierdzenie nieistnienia stosunku prawnego? Z praktycznych powodów? Założyciel wątku powinien to zrobić?

Powrót