P
petofiego
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 4
Witam, mam taką sprawe, pracodawca ( firma ok 200 osob) zachęcał pracowników którzy mogli korzytsac z opieki na dzieci by to robiły z powodu przestoju w pracy, wobec tego cały maj az do dzis przebywałem na opiece nad dzieckiem z powodu covida. 10maja dostalem wyplate 1400zl... która nijak się ma do 80% z moich wyplat ktore powinno wyniesc 3000. wszytskie wnioski złozyłem wiec bylem zdziwiony, a jeszcze wieksze zdziwienie mnie dopadło gdy dostalem telefon z pracy o tym zebym wrocił do pracy bo musze podpisac liste obecnosci za miesiac maj. Zapytalem dlaczego taki przelew dostalem to uslyszalem ze firma dostala pomoc od panstwa i za siedzenie na covidzie wychodzi 1100zl ale mi i tak dolozyli od siebie. Wobec tego nie bardzo rozumiem, skoro skladalem wnioski o opieke ktora jest platna 80% ( gdzie pracodawca zachecal zeby korzytsac z tego bo to odciaza firme) a dostaje ok 30% i karze mi sie wrocic do pracy bym podpisal liste obecnosci za maj w ktorym bylem na opiece... Ktos wyjasni o co chodzi i co robic? dziekuje i pozdrawiam