fitness point

• Autor wątku Autor wątku dagwro
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dagwro

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
17
Witam,
Podpisalam umowę z siłownią Fitness Point na okres 14 miesięcy czyli do 18 listopada tego roku.Podpisując umowe nie przeczytałam dokładnie regulaminu członkowstwa w którym jest zapis ,ze "wypowiedzenie umowy członkostwa nalezy złozyc w terminie trzymiesięcznym przed zakończeniem umowy" Niestety, umowa przedfłuzyła sie z automatu na kolejne 12 miesięcy. Co w takiej sytuacji? czy jest ten zapis zgodny z prawem?? Bardzo proszę o odpowiedz na moje pytanie :)

Pozdrawiam
Dagwro

Czyumowazawierazapisdotyczacykarzajejzerwanieznaruszeniemterminuwypowiedzenia?

umowa ta zawiera karę za zerwanie , to znaczy policzą mi za wszystkie miesiące, które zostaną mi do końca umowy.

Nie jest to kara, tylko opłata za to na co się umówiłaś. Może ktoś byłby chętny przejąć twoją umowę?

niestety nie,jest więcej osób ,które są w takiej samej sytuacji jak ja :(

Powiem tak,mam żal do Pani ,która podpisywała umowę ze mną ,ze nie poinformowała mnie że , umowa przedłuża się automatycznie i o tym ,że należy zachować trzymiesięczny okres wypowiedzenia. W tym dniu podpisywała umowę jeszcze moja siostra i córka .Myślę ,że gdyby było to powiedziane ,to na pewno któraś z Nas by to zapamiętała.Jutro wybieram się do rzecznika praw konsumenta,zobaczymy , może coś uda się załatwić w tej sprawie :)

Swój żal raczej Kieruj do siebie, że Podpisałaś umowę nieświadoma jej postanowień i zapisów.

dagwro napisał:
dziękuję z miłe podsumowanie :(
No ale nic innego nie można zrobić, poza pouczeniem cię. Podpisałaś umowę, bez jej przeczytania ze zrozumieniem, sama sobie zrobiłaś kuku.

witam

Mam podobny problem. Podpisałem umowę na 14 miesięcy i w sierpniu 5 miesięcy przed końcem musiałem wyjechać za granicę. Dowiedziałem się na siłowni że mogę zamrozić swoje konto na okres 5 miesięcy i potem normalnie dokończyć umowę o te dodatkowe 5 miesięcy.
Przez ten okres mojej nieobecności miała nie być pobierana miesięczna opłata za uczestnictwo. Niestety zostałem oszukany a pieniądze dalej są pobierane skontaktowałem się więc tej sprawie z siłownia. Dowiedziałem się tam że sprawę muszę załatwić z managerem z którym kontakt jest praktycznie niemożliwy. Telefonicznie zostałem poinformowany po miesiącu że mogę odzyskać pieniądze ale muszę przedstawić dowód na to że wyjechałem faktycznie za granicę. Dostarczyłem dokument i cisza... brak odpowiedzi, zerowy kontakt z managerem.

Na koniec okazało się że nie napisałem podania o nie przedłużanie umowy i ta umowa zostanie od stycznia przedłużona na kolejny rok..

Mam pytanie czy jest to zgodne z prawem żeby narzucać komuś kolejny rok uczestnictwa bez jego chęci dalszego uczestnictwa ?
I drugie czy mogę w skutek nie wywiązania się z z umówionego zamrożenia konta bez opłat przez stronę siłowni zażądać rozwiązanie umowy ?

Pozdrawiam

wujek6 napisał:
Przez ten okres mojej nieobecności miała nie być pobierana miesięczna opłata za uczestnictwo. Niestety zostałem oszukany a pieniądze dalej są pobierane...
Na koniec okazało się że nie napisałem podania o nie przedłużanie umowy i ta umowa zostanie od stycznia przedłużona na kolejny rok..
A co na ten temat mówi podpisana umowa?

wujek6 napisał:
Mam pytanie czy jest to zgodne z prawem żeby narzucać komuś kolejny rok uczestnictwa bez jego chęci dalszego uczestnictwa ?
A wyraziłeś brak takiej chęci? :what:

wujek6 napisał:
I drugie czy mogę w skutek nie wywiązania się z z umówionego zamrożenia konta bez opłat przez stronę siłowni zażądać rozwiązanie umowy ?
A nie wywiązali się? To znaczy: czy wnosiłeś o to zgodnie z umową?

A co na ten temat mówi podpisana umowa?

A wyraziłeś brak takiej chęci? :what:

A nie wywiązali się? To znaczy: czy wnosiłeś o to zgodnie z umową?[/QUOTE]

Niestety nie mogę znaleźć tej umowy ale kilka razy się pytałem składając podanie o zamrożenie czy na pewno nic nie będę płacił w tym okresie i zapewniono mnie że nie. Potem nawet manager stwierdził że jak ściągnięto to zostanie zwrócone ..

Wyraziłem ale dowiedziałem się że jest za późno do grudnia zostały 3 miesiące a jak powiedziałem o tym że zamrożone mam konto na 5 miesięcy to się tym razem okazało że się nie liczy ... a wcześniej nie było problemu ..

Dobra rada na początek: przeczytaj umowę.

Witam,
Złożyłam 22 pażdziernika rozwiązanie umowy z przyczyn zdrowotnych.Pani recepcjonistka na pytanie ," kiedy dostaną od Państwa jakaś informację? " odpowiedziała ,ze za 30 dni roboczych. Byłam troszkę zdziwiona ,że tak długo to trwa. Nie ma żadnego zapisu w regulaminie umowy ,że mają to być 30 dni robocze ? więc skąd taki zapis ? pytam Panią recepcjonistkę ? Ona na to :u Nas tak jest..po prostu. Czy jest jakiś zapis ,który by to dokładniej precyzował , regulował ??? Czy każda instytucja może mówić tak jak jej to pasuje ?? i wymyślać różne terminy?? , Pozdrawiam ;-)

jaki jest "okres", czyli czas odpowiedzi na moje pismo ?

Powrót