S
Sasetka85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam serdecznie. Mam pewien problem. Otóż przez okres 3 lat wykonywałam zdjęcia parom młodym, tudzież zajmowałam się fotografią ślubną. Nic by w tym dziwnego nie było, gdyby nie fakt, że byłam "zatrudniona" (albo i też nie- jak zwał, tak zwał
) na "czarno". Nie miałam umowy. Mój problem polega na tym, że w chwili obecnej chciałabym założyć własną działalność, jednak nie wiem, czy mogę korzystać z zdjęć, które zostały zrobione, przeze mnie, będąc zatrudniona "słownie". Właściciel firmy fotograficznej (dla której pracowałam) wykorzystuje moje zdjęcia na swojej stronie internetowej chociaż ich tak naprawdę nie wykonał. Na jego stronie widnieje informacja, że "wszelkie prawa zastrzeżone, kopiowanie " itd. (pod groźbą ścigania
)
Tak więc mam dylemat, czy mogę zamieszczać zdjęcia (na mojej przyszłej stronie int.), które zostały wykonane przeze mnie, jednak nie mam na to żadnych dowodów? A gdybym miała podpisy par młodych, u których pracowałam, że moja osoba w tym i tym dniu, o tej godzinie wykonywała zdjęcia... Zmieniłby się fakt, czy jednak w dalszym ciągu nie mogłabym wykorzystywać zdjęć?:what:
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Tak więc mam dylemat, czy mogę zamieszczać zdjęcia (na mojej przyszłej stronie int.), które zostały wykonane przeze mnie, jednak nie mam na to żadnych dowodów? A gdybym miała podpisy par młodych, u których pracowałam, że moja osoba w tym i tym dniu, o tej godzinie wykonywała zdjęcia... Zmieniłby się fakt, czy jednak w dalszym ciągu nie mogłabym wykorzystywać zdjęć?:what:
Z góry dziękuję za odpowiedź.