Fotoradary - c.d. c.d.

• Autor wątku Autor wątku forg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
RE: Fotoradary - c.d.

Ponowię swoje pytanie.
SM robiła kontrolę i w fotoradarze ustawili prędkość na danym odcinku na 50km/h.
Przejeżdżając ostatnio ten odcinek widziałem znak ograniczenia do 60km/h.
W jaki sposób można otrzymać od nich potwierdzenie, że w danym czasie na tym odcinku było ograniczenie do 50km/h?

Witam,

Jakie konsekwencje niesie za sobą nieodebranie listu poleconego od straży miejskiej? Czy tak samo jak przy listach z sądów, po dwóch tygodniach zostaje on uznany za odebrany?

Rejestracja na zdjęciu fotoradaru

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru, na którym rejestracja jest umieszczona jakby na drodze oraz bardzo słabo widoczna, a na miejscu rejestracji jest biały pasek natomiast w ramce Nr rejestracyjny jest widoczna, lecz mam wydaje mi się, że mogła ona być poprawiana. Jestem też pewny, że prędkość jaka była podana nie była aż tak wysoka.

Od SM żadne. Pod warunkiem , że jest to pierwszy nieodebrany list.

RE: Rejestracja na zdjęciu fotoradaru

Skoro masz wątpliwości to nie przyjmuj mandatu. Niech skierują sprawę do sądu i tam możesz wyłożyć swoje racje.

kforum napisał:
Od SM żadne. Pod warunkiem , że jest to pierwszy nieodebrany list.

Ja może uściślę, że za nieodebranie listu od SM nie grożą żadne konsekwencje, niezależnie od tego który to jest list...

Racja Best1000, tyle że jeśli odbierzesz pierwszy a potem już nie to i tak skierują do sądu za niewskazanie.

I rozumiem, że jeśli nie odbiorę takiego listu przez 30dni, to sprawa trafia do sądu grodzkiego?

Mówisz o nieodebraniu pierwszego czy kolejnego listu poleconego od SM ?

Witam . Czy moge otrzymac dwa wezwania do zapłacenia za przekroczenia predkosci w odstępie sekundy tj. przekroczenie o 43 km/h godzina 10.52 i przekroczenie o 45 km/h godzina 10.52.01 dzień i miejsce to samo .Straż miejska w Warszawie.

yaroslawos napisał:
Witam . Czy moge otrzymac dwa wezwania do zapłacenia za przekroczenia predkosci w odstępie sekundy tj. przekroczenie o 43 km/h godzina 10.52 i przekroczenie o 45 km/h godzina 10.52.01 dzień i miejsce to samo .Straż miejska w Warszawie.

Masz dowod na podważenia obydwu pomiarów/manipulacji SM
Idź do sadu.

kforum napisał:
Racja Best1000, tyle że jeśli odbierzesz pierwszy a potem już nie to i tak skierują do sądu za niewskazanie.

Zebyśmy sie dobrze zrozumieli. Zarówno nieodebranie pierwszego jak i każdego kolejnego listu od SM nie niesie za sobą żadnych konsekwencji.

Jeżeli jakiś list zostanie odebrany, to sytuacja moze wygladac troche inaczej, w zależności od tego co zawiera list...

Dsad2 napisał:
Masz dowod na podważenia obydwu pomiarów/manipulacji SM
Idź do sadu.

Nie neguje przekroczenia ale nawet w przypadku tzw . kaskadowego pomiaru prędkości to lekka przesada co około 30 m (tak wynika z obliczeń ograniczenie do 50km/h ) stawiać przenośny fotoradar

Ul.Powsińska róg Limanowskiego .Warszawa. Okolice kładki dla pieszych przy Sadyba Best Mall w stronę centrum.10.06 ;-(

Mam trzy pytanka:
1) od kogo dostałbym list z mandatem i fotką z fotoradarów za nadmierną prędkość na Drodze Krajowej 81? od Policji, Straży Miejskiej, Inspekcji Ruchu Drogowego?

2) Jaki jest szacowany czas od zrobienia zdjęcia fotoradarem do wysłania listu pocztą przez funkcjonariuszy? Nie wiem czy to jeden dzień roboczy czy może 2 tygodnie? Ile to trwa w przybliżeniu?

3) jakie byłyby konsekwencje gdybym nie odbierał żadnych listów z mandatem od Policji/Straży Miejskiej/Inspekcji Ruchu Drogowego? Pod adres zameldowania przyjdzie jakiś funkcjonariusz? Sprawa trafi do sądu?

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót