K
kub86
Obowiązek dotyczy każdego właściciela i każdego posiadacza.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
antrus napisał:pozyczylem auto od pewnej osoby. zlapala mnie kamera (61 km/h w miejscu ograniczenia do 50 km/h)
Tak więc źle radzisz. Pisałam już o tym wielokrotnie, powtórzę.mattyah napisał:zupełnie poważnie i w dodatku w zgodzie z ostrzeżeniem PT Moderatorów tego forum z pierwszej strony wątku...
mattyah napisał:Latencjo droga (wybacz tę drobną poufałość)
skoro użytkownik @antrus w pierwszych słowach swojego posta - z rozbrajającą wręcz szczerością - przyznaje się do popełnienia rzeczonego wykroczenia, a w dalszej części posta próbuje uzyskać poradę, co zrobić aby kary uniknąć - to co można mu odpisać![]()
jasiu79 napisał:
donar napisał:Skoro Ty dostałeś taką odpowiedź, to ja (i inni na forum) pewnie wkrótce dostana taką sama. Przejrzałem ustawę i moim zdaniem:
1. wspomniany przez ITD art 15 dotyczy tylko części "obrotu" danymi i nie wyklucza wnioskowania o dostęp do nich przez obywateli
2. w ustawie nigdzie nie ma tego, co pisze ITD, że dane udostępnia się wyłącznie "podmiotowi publicznemu [...]"
3. ustawa mówi tylko o udostępnianiu droga elektroniczną, rozporządzenie natomiast także o wersji papierowej, co dodatkowo wskazuje na to, ze poza "podmiotami publicznymi [...]" dostęp mogą uzyskać także inni (myślę o obywatelach)
Ubrałbym to ładnie w słowa i jeszcze raz wysłał wniosek.