Z racje tego, iż nie zauważyłem istniejącego tematu o fotoradarach, a mój został właśnie z tego powodu zamknięty, swoje zapytanie zamieszczam tu. Myślę, że tym razem w odpowiednim do tego miejscu.
"Witam. Przez okres ok. 2 tyg poruszałem się tą samą drogą, na której umieszczone są dwa żółte fotoradary. Z informacji z których znalazłem w sieci wynika, iż są to:
"Siewierz - DK 1- fotoradar stacjonarny
Miejscowość:Siewierz - DK1 Częstochowa - Dąbrowa Górnicza
Typ fotoradaru: Fotorapid CM - żółta obudowa - wpięty do systemu CANARD - czynny 24h
Obsługuje: GITD"
Nie wiem czy zostałem złapany, ograniczenie wynosi 70km/h, ja poruszałem się z różną prędkością, myślę że max 90km/h. Nie mam pewności - droga zatłoczona, pełno tirów, noc (dla mnie zupełnie nowe warunki). Szczególną uwagę przykuwałem właśnie do tych rzeczy, zapominając o fotoradarze. Słyszałem, że tolerancja wynosi 10km/h + zawyżający prędkościomierz w samochodzie.
Pytanie jest następujące.
W przypadku, gdy fotoradar przez kilka dni łapie ten sam samochód, co grozi za takie wykroczenia? mandat jest łączony? czy płaci się za każdy osobno? jak wygląda kwestia punktów karnych? "
Obecnie nie mam głowy by przejrzeć 86 stron, i więcej poprzednich tematów o fotoradarach. Strony przeglądałem losowo i nie znalazłem odpowiedzi.
Bardzo prysłbym o szybkom i jasną odpowiedź. Przepraszam też za zamieszanie.