M
Maciula
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
No dobrze ale w jakim stopniu SG mogą kombinować przy fotce?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
kamils111 napisał:Witaj junior_ek.
Przeczytałem wszystkie Twoje posty, ale żaden z nich nie zawiera takiego postawienia sprawy jakie ja proponuję (może jest to niezgodne z prawem - proszę o oświecenie):
Z uwagi na fakt, że przysługuje mi prawo odmowy składania zeznań (również osobistego?) to na podstawie art. 49 par. 2 kpwsow nie można na mnie nałożyć kary porządkowej za niestawienie się na przesłuchanie.
Co Wy na to Szanowni forumowicze?
JTB napisał:@adas221
Twoje zdjęcie zostało wykonane urządzeniem MultaRadar CM. Wygląda na prawidłowe - pomiar dotyczy auta jadącego z tyłu.
Mało czytelny jest nagłówek ale jeśli jako kierunek (pod słowem "Dir") jest strzałka w górę czyli oddalające się to trudno będzie fotkę podważyć.
JTB napisał:Nie zdarzyło mi się jeszcze spotkać z brakiem legalizacji - dbają o to wszyscy, a przesyłać nie mają obowiązku.
Tamten pojazd był w wiązce wcześniej - jeśli przekraczał prędkość to pewnie też dostał fotkę.
Nie ma się do czego przyczepić na tej fotce.
JTB napisał:Obecnie nie ma obowiązku wysyłania zdjęcia nawet. Szanse na to, że z legalizacją coś nie gra są praktycznie zerowe.
sykacz napisał:Legalizacje fotoradarów są na stronie w necie. Ale, zabijcie mnie, nie pamiętam na której ;-)
To w przypadku foto można się na to powołać? Jak przyjdzie zdjęcie na 13 km/h to można uniknąć mandatu?JTB napisał:błąd pomiarowy (±3km/h)