Fotoradary - ciąg dalszy

• Autor wątku Autor wątku forg
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
fotoradar na skrzyzowaniu

przejezdzalem skrzyzowanie z predkoscia okolo 50-55km\h,dozwolona 50..na skrzyzowaniu wyprzedzil mnie samochod,mial co najmiej 20km\h wiecej zdjecie zostalo zrobione gdy drugi samochod byl prawie cala dlugosc przede mna.czy dostane mandat?jechalem samochodem dostawczym.....

Pomóżcie niewiem jak rozpocząć nowy post dotyczący fotoradarów!!!:mad:

właśnie napisaleś "posta"...

moze sie ktos wypowie w temacie wyprzedzania na skrzyzowaniu.............:!:

RE: fotoradar na skrzyzowaniu

p1101 napisał:
przejezdzalem skrzyzowanie z predkoscia okolo 50-55km\h,dozwolona 50..na skrzyzowaniu wyprzedzil mnie samochod,mial co najmiej 20km\h wiecej zdjecie zostalo zrobione gdy drugi samochod byl prawie cala dlugosc przede mna.czy dostane mandat?jechalem samochodem dostawczym.....

Jeśli nie przekroczyłeś prędkości więcej niż o 10 km/h i nie złamałeś innych przepisów to nie dostaniesz.

@p1101
Nie powinieneś dostać kwitów - prawdopodobnie albo odpuszczą sobie albo wyślą papiery do tego, który na fotce był z przodu.

Ile czasu ma Straż Miejska? na przesłanie policji informacji o punktach karnych.
Proszę o szybką odpowiedź

Celem dopełnienia formalności - punkty powinny chyba znaleźć się w rejestrze wykroczeń

Policja nie ma w tym udziału. Straż ma połączenie z CEPiK. Czas wpisania nie ma znaczenia bo i tak punkty są naliczane z datą ujawnienia wykroczenia, a system przelicza czy po ich uwzględnieniu nie została przekroczona ilość dopuszczalna.

Ale kiedy ja mogę sprawdzić, ile mam punktów? Czy SM ma jakieś procedury?

Nie wiem czy w SM można to sprawdzić - raczej nie. Kiedyś można było sprawdzić to osobiście w WRD Policji (Wydział Ruchu Drogowego).

Tak, tylko ile mają czsu na wpisanie: tydzień, dwa, miesiac? kiedy sprawdzenie będzie wiarygodne?

No punkty na twoim koncie powinny znaleźć się w dniu podpisania się przez ciebie na mandacie. Poczekaj dla pewności tydzień i możesz iść na dowolny komisariat z dowodem osobistym i sprawdzą ile masz punktów. Straż Miejska nie udostępnia takich informacji.

czy jeśli nie wskażę kierowcy i przyjmę mandat SM moze skierować sprawę do sądu

Mandat za co? Za przekroczenie czy za niewskazanie?

fotka za przekroczenie, nie chcę nikogo wskazać

Skoro przyjmujesz fotkę za przekroczenie to znaczy, że przyznajesz się do tego czynu czyli wskazujesz siebie.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót