Może to jest metoda
10 wrzesnia 2013 cykneli mnie 60/50 w Uniechowie. Keirującego=uzytkownika widać na zdjęciu więc pole manewru żadne.
Przysłali 3 opcje z propozycje 100 zł+2 pkt. Odpowiadałem im po 30 dniach (nie potrafili podac podstawy prawnej terminu 7 dni)
17 grudnia 2013 nie wytrzymali nerwowo i przysłali wewanie w charakteże swiadka na 8 stycznia 2013 do siedziby SM w Debrznie.
Pojechałem z Trójmiasta (152 km w jedną stronę). Przesłuchali. Poznałem sam siebie na zdjeciu. Zaproponowali mandat 50 zł+2pkt. Ochoczo przyjałem i podpisałem zgode prawomocnie kończąc ich mozliwosci.
Zaproponowali zapłate kartą na miejscu. Tacy nowoceśni są - nie skorzystałem.
Wtedy wręczyłem im za pokwitowaniem wcześniej przygotowane wezwanie do zwrotu
poniesionych kosztów. Tu sie mocno zdziwili.!
Poprosili o udokumentowanie poniesionych kosztów
wysłałem im
- fakturę którą wystawił mi właścicel samochodu którym jechałem,
- dowód zapłaty tej faktury
- fakture za tankowanie tego auta dla udokumentowania ceny ON
Wczoraj przelew z Debrzna wpłynąl na moje konto w żądanej wysokości
-----------Gdyby ktoś chciał skorzytać to ponizej wezwanie jk je napisałem-------------
Straż Miejska w Debrznie
ul. Wojska Polskigo 2
77-310 Debrzno
Stosownie do treści Art. 1 Ustawy z dnia 31 sierpnia 2012 roku o zmianie ustewy - Kodeks postępowania karnego oraz niektórych innych ustaw proszę o zwrot
A. kosztów podróży z miejsca mojego zamieszkania w wysokości rzeczywiście poniesionych racjonalnych i celowych kosztów przejazdu samochodem
Trasa: z ul. XXXXXX 46, YY-YYY Gdańsk do ul. Wojska Polskigo 2, 77-310 Debrzno i z powrotem
Odległość: 156 km tam + 156 km z powrotem = 312 km tam i z powrotem.
Stawka (dla pojazdu ponad 900 cm3) - 0,8358 zł/km
Koszt przejazdu 0,8358 x 312 = 260,77 (dwieście sześćdziesiąt 77/100) złotych
B, dochodu utraconego z powodu stawiennictwa na wezwanie (...) lub organu prowadzącego postępowanie przygotowawcze.
Aktualnie na podstawie umowy świadczę usługi XXXXXXXXX dla mojego kontrahenta. W zawartej przeze mnie umowie przewidziane jest wynagrodzenie w równowartości kwoty XXXXXXXXX netto miesięcznie, które po uwzględnieniu opodatkowania podatkiem dochodowym dla osób fizycznych w przeliczeniu na dni robocze daje stawkę około XXXXX zł dziennie. W takiej sytuacji ma zastosowanie art. 618b§3 ustalający górną granicę tej należności na 4,6% kwoty bazowej dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe. Ta kwota bazowa wynosi 1766,46 zł a jej 4,6 % to 81,26 (osiemdziesiat jeden 26/100) złotych
Obie powyższe należności łącznie
260,77 zł kosztów podróży
81,26 zł dochód
====================
342,03 (trzysta czterdzieści dwa i 3/100) złotych razem
Oczekuję od Was przelania mi kwoty 342,03 zł na mój rachunek bankowy prowadzony przez Bank YYYYYYY IBAN XXXXXXXXXXXXXXX
------------------