getback - e-sąd po spłacie długu

• Autor wątku Autor wątku nowyczlowiek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
damian xxx napisał:
Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem ?
Może nie. Przeczytałem:
nowyczlowiek napisał:
Stan zadłużenia na dzień 3.11 45,76zł z odsetkami ustawowymi naliczonymi przez gb.
Zrozumiałem:
nowyczlowiek napisał:
Stan zadłużenia na dzień 3.11 45,76zł z odsetkami ustawowymi naliczonymi przez gb.
Piszesz zapewne o kosztach zastępstwa z nakazu? Nie będzie ich, bo dłużnik wniesie sprzeciw. Myślisz, że potem GB wystąpi o zapłatę kosztów procesowych z uchylonego nakazu zapłaty (bez klauzuli wykonalności)? To niech sobie występuje.

Ostatnia edycja:
Ja Malinowski napisał:
Myślisz, że potem GB wystąpi o zapłatę kosztów procesowych z uchylonego nakazu zapłaty
Nie, myślę że wycofają pozew , a za jakiś czas ponownie złożą , a kwota będzie jeszcze wyższa.
Jeśli nie wycofają pozwu , to przegrają , a tym samym zamkną sobie furtkę do dalszej windykacji .
Koszty o których mowa , jest to próba (przepraszam za wyrażenie) wydojenia jelenia , może się przestraszy i zapłaci.
Kończę tą dyskusję

damian xxx napisał:
a tym samym zamkną sobie furtkę do dalszej windykacji .
Furtka już dawno zamknięta. Teraz pozostaje ewentualne oszustwo.
damian xxx napisał:
Koszty o których mowa , jest to próba (przepraszam za wyrażenie) wydojenia jelenia
Po prostu, oszustwo. O ile ktoś ich będzie żądał.
damian xxx napisał:
Kończę tą dyskusję
Pozdrawiam.

Ja Malinowski napisał:
nie chce mi się sprawdzać jakie są teraz koszty zastępstwa przy w.p.s. 50 zł.
90 zł
Ja Malinowski napisał:
Ponadto zaczyna wreszcie istnieć też państwo, więc i takie powszechne oszustwa przejdą do niechlubnej historii.
Pojechałeś po całości :D Nie rób sobie głupich żartów że wreszcie państwo zaczyna istnieć. Jakoś stopień bezczelności oraz nachalności tych podmiotów znacząco urósł własnie w ostatnich 2 latach.
Jakoś przed 2015 nie słyszałem, aby windykacje wydzwaniały czy nachodziły ludzi - mimo oddalenia powództwa - i twierdziły że należy zapłacić, a "dłużnik" nie umie czytać wyroków :D
Należy jednak uczciwie powiedzieć, że - wbrew pozorom - zmiana władzy nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu to zwyczajna kolejność ewolucji. Za PO zabrano im sporo zabawek - TK skasował wyciągi z ksiąg, SN wydał orzeczenia III CZP 29/16 i III CZP 17/17 - więc naturalną siłą rzeczy windykacje zintensyfikowały naciski na innych odcinkach oraz otworzyły nowe pola działań wpływu na "dłużników" .

marian.pazdzioch napisał:
Nie "windykacje", tylko oszuści udający "windykacje". Wszak mówimy teraz o nakłanianiu "dłużników" do dokonywania nienależnych wpłat. Windykacja natomiast to odzyskiwanie długów (nie ich wymyślanie).
stopień bezczelności oraz nachalności tych podmiotów znacząco urósł własnie w ostatnich 2 latach.
Przypadek? Nie sądzę. Właśnie dlatego, że to już ostatnie chwile na takie numery. Niebawem koniec. To widać, słychać i czuć, gdyż:
wreszcie państwo zaczyna istnieć
TK skasował wyciągi z ksiąg
Ty się lepiej zastanów, jak to się stało, że ktoś wpadł na pomysł i przeprowadził prawo, które przez kilka lat pozwalało na taki skandal. Rozumiesz? Nadano moc dokumentu urzędowego, papierom wytworzonym jednostronnie przez prywatny podmiot nie dysponujący przymiotem wiary publicznej. Takich numerów ustawowych nie robi się dla idei. Tego nie dałoby się wymyślić.

Ja nie twierdzę że państwo zaczyna iatnieć, więc podrabiasz cycaty. Sądzę wręcz przeciwnie. Co do prawa i wyciągów, to należałoby się cofnąć do lat 2003-04 i tego, co chciano finalnie zafundować, ale się z tego ostatecznie wycofano

podrabiasz cycaty
To nie ja. To błąd systemu. Ja zaznaczyłem swoje słowa i wcisnąłem "cytuj" Powinno być przy cytacie moje nazwisko, nie Twoje.

@Ja Malinowski
Napiszę ci tak , poczytaj tematy na FP dotyczące FW , tylko rób to na siedząco ponieważ możesz zasłabnąć.
Teraz moja historia , wygrałem sprawę o zapłatę , powód Ultimo , oczywiście miałem pełnomocnika . Ultimo po przegranej , ponieśli koszty sądowe , oraz zastępstwa (nie małe) wiesz co zrobili ? doliczyli te koszty do kwoty którą żądali od mojej osoby , tłumacząc w pismach oraz telefonicznie że ponieśli tak wysokie koszty i musieli je doliczyć do długu .
to jest dopiero bezczelność , teraz tylko czekać jak pit8c wystawią ze złości.

damian xxx napisał:
poczytaj tematy na FP dotyczące FW
Czy ja gdzieś zaprzeczałem, że powszechne są oszustwa pod pretekstem windykacji? Przeciwnie pisałem niejednokrotnie o tym. Uważam wręcz, że wiele ze spraw windykacyjnych wprost kwalifikuje się do odpowiedzialności karnej z art. 286 kk (po stronie "wierzyciela"). Tyle tylko, że w państwie teoretycznym art. 286 kk. był dla śmiechu i ew. dla gówniarzy urządzających wyłudzenia na allegro. Włosy stanęły by Ci dęba jakbym poopowiadał o prokuratorskich odmowach i umorzeniach, z którymi miałem do czynienia w związku z zawodem. A oszustwa były nadające się do podręcznika (w każdym szczególe odpowiadające definicji wyłudzenia). Sprawa Amber Gold różni się od tysięcy podobnych, tylko oczywistym powiązaniem z politykami ówcześnie rządzącymi.

damian xxx napisał:
Ultimo po przegranej , ponieśli koszty sądowe , oraz zastępstwa (nie małe) wiesz co zrobili ? doliczyli te koszty do kwoty którą żądali od mojej osoby , tłumacząc w pismach oraz telefonicznie że ponieśli tak wysokie koszty i musieli je doliczyć do długu .
to jest dopiero bezczelność , teraz tylko czekać jak pit8c wystawią ze złości.
Nie ty pierwszy, nie ostatni. Znam osobiście kilkanaście takich przypadków (m.in. Ultimo, EOS KSI, Corpus Iuris, Easydebt). I jeszcze paniusia na słuchawce się wydziera, że dług musi być obowiązkowo spłacony, a tak w ogóle to nie umie pan wyroków czytać, bo nam się pieniądze należą i przyjdziemy z komornikiem
Ja Malinowski napisał:
Sprawa Amber Gold różni się od tysięcy podobnych, tylko oczywistym powiązaniem z politykami ówcześnie rządzącymi.
No jakoś komisja śledcza działa kilka miesięcy, a na razie to wykazała że pieniądze na rozruch pochodziły ze SKOK, i że sporo ludzi z PiS jest w to zamieszanych, byli naganiaczami itp., a z kolei OLT zostało namaszczone i dopuszczone do latania przez ludzi nominowanych kiedyś przez obecnie rządzących, za ich poprzedniej kadencji. Akurat decyzje ULC trudno podciągnać pod jakieś zarzuty, ale komisja węszy spiski gdzie się tylko da, w swej śmieszności nacinajac się na takie dziecinne kontry. Niezapomniany dialog na posiedzeniu komisji:
"- Panie prezesie, a kto pana powołał?
- Premier, na wniosek ministra właściwego do spraw transportu i budownictwa.
- Ale jaki premier? Tusk?
- Premier Kaczyński. Jarosław Kaczyński.
- A kiedy to było?
- We wrześniu 2006 roku".

Ostatnia edycja:
wykazała że pieniądze na rozruch pochodziły ze SKOK, i że sporo ludzi z PiS jest w to zamieszanych
Rany Boskie! Ale Matrix!
Nie kontynuujmy tej dyskusji, bo niebezpiecznie zbliżamy się do pogwałcenia regulaminu tut. forum.

Powrót