getBACK S.A. - nadużycie?

• Autor wątku Autor wątku xarte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wnieśli pozew do sądu w czerwcu. Tego się przestraszyłem trochę.
40 % (od kwoty z kosmosu) sami zaproponowali.
Jaka byłaby szansa na oddalenie powództwa?

xarte napisał:
pokaż kwity,m to będzie można ocenić. w ciemno nie wróżę, równie dobrze mogę ci postawić tarota (ale nie umiem)

xarte napisał:
Wnieśli pozew do sądu w czerwcu. Tego się przestraszyłem trochę.
40 % (od kwoty z kosmosu) sami zaproponowali.
ale ty strachliwy jesteś... widzisz, widać i tak mają dobry biznes z ciebie. a kwotę specjalnie zawyżyli, by rabat ładnie wyglądał i byś sie cieszył jacy to oni łaskawi
xarte napisał:
pokaż kwity, to będzie można ocenić. w ciemno nie wróżę, równie dobrze mogę ci postawić tarota (ale nie umiem)

Jakie papiery chcesz zobaczyć?
Stanąłem na umożeniu 40% od kwoty realnego zadłużenia. Myślę, że to dobry wynik. Żadnych ich wymyślonych kosztów/prowizji nie zamierzam płacić.

Pozdrawiam,
Xarte

Robilee napisał:
To nie wynik. To tylko Twoja propozycja.
to propozycja getback, ale w sumie to stanowiska xarte i getback jak na razie by się zgadzały jedynie w kwestii procentów...

Pozwu nie widziałem. Dostałem tylko wezwanie.
Mogę na pierwszej rozprawie wnioskować o odroczenie ze względu na to, że nie miałem możliwości zapoznać się z pozwem?

A nie, jest pozew. Źle skojarzyłem listy - mam jeszcze temat mojej byłej, która nie płaci alimentów na dziecko i prokuratura wszczęła postępowanie - zupełnie inny temat.
Mogę zeskanować ten pozew, ewentualnie przepisać istotne części.

Mam taki sam problem, ale moj dług jest przedawniony i nic nie mogą mi zrobic, sprawdz czy Ty tez nie masz przedawniony, byłam z tym u prawnika po trzech latach przedawnia sie. Pzdr

Powrót