T
tfp
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 151
Czy zgłoszenie się w urzędzie w wyznaczonym dniu, w godzinach urzędowania, ale nie w godzinach przyjmowania interesantów (wyłączone komputery), jest zachowaniem terminu wizyty?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A może Pan konkretniej?tfp napisał:A w przypadku ustalenia takiego terminu z urzędnikiem?
Moim zdaniem termin nie jest zachowany. Skoro godziny obsługi interesantów zostały jasno określone, to obowiązują wszystkich. I urzędnika i bezrobotnego.tfp napisał:nie mówimy o wizycie po zamknięciu urzędu, ale po godzinach obsługi interesantów, lecz jeszcze w godzinach urzędowania. Czyli np. godziny przyjmowania interesantów (czynne komputery) do 13, a urząd pracuje do 15. I czy wtedy termin wizyty jest zachowany?
Też tak uważam.Kosssz napisał:Moim zdaniem termin nie jest zachowany.
Nie można tych spraw porównywać.tfp napisał:zachowania terminów w korespondencji urzędowej,
Jedynym rzetelnym "źródłem" jest wyłącznie konkretny PUP.tfp napisał:Przychyliłbym się do powyższego, jednak sprawdzę u samego źródła, lecz nie w lokalnym UP.
A co to ma do rzeczy? Bezrobotny ma się stawić, a nie wysłać korespondencję. Jedno z drugim nie ma kompletnie związku.tfp napisał:A tak w ogóle jakby taka sprawa miała się do zachowania terminów w korespondencji urzędowej, gdzie liczy się data stempla pocztowego? Inny, a jednak zbliżony temat.
A w jakiej formie zamierza Pan te instytucje pytać? Zapewniam, że odeślą Pana do instytucji, której zakres odpowiada kompetencjom... czyli do właściwego PUP. Daruje Pan, ale w mojej ocenie temat jest niepotrzebnie drążony.tfp napisał:Jeszcze są instytucje nadrzędne do konkretnych PUP.
Stawiennictwo w PUP nie ma nic wspólnego z terminami sądowymi. Powtarzam, bezrobotny ma się stawić, a nie wysłać korespondencję (bynajmniej z Pana pytania nie wynika, że wysłanie korespondencji jest konieczne ani w jakim celu miałaby być ona wysyłana). Jedno z drugim jest kompletnie bez związku.tfp napisał:nawiązałem do zachowania terminów w np. sądownictwie.
Kosssz napisał:A w jakiej formie zamierza Pan te instytucje pytać?
Głupstwa Waść wypisujesz.tfp napisał:Kiedyś pytałem w podobnej sprawie urząd nadrzędny,
Czyli jaki?tfp napisał:Kiedyś pytałem w podobnej sprawie urząd nadrzędny, otrzymałem odpowiedź bardziej po mojej myśli, niż ta uzyskana we właściwym PUP.