goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

goodshave

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Jako, że to mój pierwszy post chciałbym się przywitać z użytkownikami forum i od razu mam do Was wielką prośbę o pomoc. Dzisiaj rano przybiegła do mnie spanikowana siostra, która pokazała mi przesyłkę z maszynką do golenia "Good shave". Kilka dni temu zadzwoniła do niej przedstawicielka owej firmy i zaproponowała, że wyśle do niej bezpłatna próbkę tego produktu. Siostra nie bacząc na konsekwencję zgodziła się i zapomniała o sprawie. Efektem tego jest przesyłka za którą trzeba zapłacić 19.99, z dodatkowa obietnicą comiesięcznego wysyłania dodatkowych ostrzy za 54.80. Moje pytania jest następujące:

Jak sprawić by nie firma nie przesyłała kolejnych paczek?
Czy konieczna jest opłata za próbkę (19.99) (niestety towar został już otwarty)

PS. Właśnie znalazłem tą ofertę w internecie. Regulamin jest identyczny jak ten który otrzymałem. Załączam link:

Maszynki Good Shave

Proszę o szybką odpowiedz.

Witam,
dołączam swoją prośbę o pomoc w tym temacie. Zona ma ten sam problem.

Dodatkowo wspomnę, iż dane osobowe żony, którymi posłużyła się firma goodshave zostały pozyskane ze szpitala. 3 dni po porodzie kazali żonie obowiązkowo wypełnić ankietę. Teraz nie możemy się opędzić od telefonów. Dzwonili już z maszynkami, książkami, czasopismami, majtkami odchudzającymi, żelazkiem itd...

Jeszcze raz przychylam sie do prośby i pozdrawiam.

Nie bardzo rozumiem dalczego trzeba płacić za pierwszą przesyłkę? Umowa ustana jest tak samo wiążąca jak umowa pisemna. Jeżeli ktoś mówi Ci że wysyła Ci bezpłatną próbkę to nie wiem dalczego masz za nią płacić? Chyba, było powiedziane przesyłamy bezpłatną próbkę, ale należy ponieść koszty transportu to zmienia postać rzeczy.

W jaki sposób jest ta płatność? Czy to jest przesyłka za pobraniem, czy w pudełku z maszynką jest jakiś dokument do dokonania wpłaty ?

Tak, od razu powiedziane jest, że maszynka jest w prezencie, ale sam koszt przesyłki pokrywa kupujący.
Numer konta podany jest na fakturze dołączonej do maszynki (pierwsza paczka).

Witam :) też mam identyczny problem z maszynkami tejże firmy.... od umowy odstąpiłam, jednak nie wiem czy muszę zapłacić... dostaję też monity.... A każdy monit to dodatk0owe 15 zł....

Macie w regulaminie napisane co należny zrobić.

Konsumenci mają prawo do wycofania się z umowy zakupu w ciągu 14 dni od dnia otrzymania zamówionego towaru. Konsument, który chce skorzystać z prawa do wycofania się z zakupu, powinien przesłać pisemne zawiadomienie w tej sprawie do Westerfield International AG w wyżej wymienionym terminie.

Witam.
Właśnie przysłali mi tę maszynkę, zadzwoniłam do biura klienta i odmówiłam dalszego przysyłania, ale teraz niewiem czy zapłacić za tę przesyłkę(niestety otworzyłam) proszę o podpowiedz co zrobic,żeby mieć z tą firmą spokój.

przed wysłaniem przecież dzwoni konsultant z pytaniem czy chcemy maszynkę i informuje o kosztach dostawy wiec od razu tutaj można zrezygnować. A nie dopiero po otrzymaniu i otworzeniu przesyłki. Można również odesłać do nich nie otworzoną przesyłkę najlepiej listem poleconym.

też mam ten problem... niestety,zadzwonili do mnie bo własnie mieli moj numer ze szpitala... po porodzie wypelnilam ankiete ... :mad: i oczywiscie zgodzilam sie na wyslanie do mnie maszynki jako prezent dla narzeczonego w dniu ojca... przyszla duzo pozniej wiec z prezentu nici,ale oczywiscie prezent zostal... nic szczegolnego...taniej wyjdzie kupic podobna maszynke w pewnym hipermarkecie i wklady duzo tansze i lepsze... jestem taka wsciekla na siebie:mad:!!!! no ale coz. zaplacilam 19,90 i potem zaczely sie schody... nie mialam jakzrezygnowac,bo nikt z"biurze obslugi" nie odbieral tel... dzisiaj dostalam wklady,ale nawet nie otwieram,jutro wysylam to poleconym na podany adres( holenderski)z liscikiem odemnie ze rezygnuje...ale ze to wlasnie holenderski adres napisalam taki liscik w dwoch jezykach! mam nadzieje ze 'przygoda' z ta firma skonczy sie raz na zawsze,juz nigdy nie zgodze sie nazadne darmowe probki...

Ostatnia edycja:
Proszę wysłać pismo następującej treści i wysłać listem poleconym ZPO: "Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia .................... w .......................... Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy wydam oddzielną przesyłką na adres Państwa siedziby. Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy"

Dziś zadzwoniłam do tej firmy,nr tel.: 22 203 73 14 i zrezygnowałam z dalszych przesyłek. Pan powiedział,że zaznaczył w moim formularzu odmowę (nooo mam taką nadzieję:D ). I oby dali sobie już spokój.
A za pierwszą przesyłkę niestety trzeba zapłacić. :(

cedwah napisał:
A ja idę o zakład, że następna przesyłka w drodze
Oj dla nich byłoby lepiej,żeby tak nie było. ;)
Poza tym dzwoniłam z fona,mam zostawiony akurat ten wykonany telefon,jest ile min.rozmawiałam i o której.
Nie przejmuje się kolejnymi naciągaczami.

...że sobie z nimi poradzę w odpowiedni sposób.

Witam. Mam podobny problem. Żona także została namówiona do zakupu cudownych maszynek. Przesyłkę wysłali lecz ta nie dotarła do nas. Teraz firma goodshave przysłała upomnienie (15PLN) z fakturą do zapłacenia (19,90PLN). Była to pierwsza przesyłka. Co mamy robić ? Do żony dzwonili i straszyli ją firmą windykacyjną i wszelkimi BIK-ami,BIG-ami itd.

Darioosh napisał:
Witam. Mam podobny problem. Żona także została namówiona do zakupu cudownych maszynek. Przesyłkę wysłali lecz ta nie dotarła do nas. Teraz firma goodshave przysłała upomnienie (15PLN) z fakturą do zapłacenia (19,90PLN). Była to pierwsza przesyłka. Co mamy robić ? Do żony dzwonili i straszyli ją firmą windykacyjną i wszelkimi BIK-ami,BIG-ami itd.

Na wszelki wypadek proszę im wysłać pismo o odstąpieniu od umowy (#11 - pomijając oczywiście zobowiązanie do zwrotu przedmiotu) oraz wyraźnie poinformować, że przesyłka do Was nie dotarła (wydanie nie nastąpiło). Proszę jednak wcześniej się upewnić, czy ktoś przesyłki nie odebrał, np. ktoś z domowników.

Mieszkamy na razie w trójkę. Ani Ja ani żona nie odbieraliśmy przesyłki, a
4-letnia córka nie otwiera drzwi obcym. :)

Witam
Pod koniec sierpnia zadfzwonil do mnie mily Pan o te maszynki. Zgodzilam sie. Niestety paczka nie doszla do mnie, jednak przed wczoraj doszla faktura do zaplaty wraz z oplata za monit, razem 34,90. Odrazu zadzwonilam i zlozylamm rezygnacje. Pani ja przyjela, oraz powiedziala ze tej faktury nie musze placic. Tylko sprawa jest tak ze 5.10.2012 zostala wyslana druga paczka z ostrzami. I znowu jak dojdzie do mnie to mam odeslac listem poleconym, a jak nie dojdzie to zapewne znowu przyjdzie faktura do zaplaty. Bardzo prosze o poradę co mam robić? Nie chce miec komornika na sobie;/

Ja chciałam się dowiedzieć,czy zawarłam jakąś umowę,bo nie mam zielonego pojęcia.
Wczoraj dzwonił do mnie mężczyzna z zastrzeżonego nr,pytał się o jakąś ankietę (ostatnią jaką pamiętam wypełniałam przy 'Biedronce' i dotyczyła gum do żucia i zakupów. potem podałam Pani imię i nazwisko wraz z nr telefonu. i myślałam że chodzi o nią) .
Potem powiedział że wylosowali mnie do odebrania maszynek i pokrywam tylko koszt przesyłki więc się zgodziłam,potem mężczyzna zaczął opowiadać o kolejnych paczkach za opłatą. Kiedy to usłyszałam rozłączyłam się i kolejnego telefonu nie odebrałam.
Czy zawarłam z nimi jakąś umowę ?
A poza tym czy przy rozmowie trzeba podawać adres do wysyłki ?
Bo w żadnym przypadku nie podaje swojego adresu i danych wraz z nr telefonu w internecie więc,jeżeli dane trzeba podać im osobiście ulży mi.

Powrót