goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja jak odebralam telefon i opowiadal o maszynkach to na samym koncu przeczytal regulke i zapytal czy sie zgadzam. Wydaje mi sie ze nie zawarlas zadnej umowy z nimi, bo na nic sie nie zgadzalas.

Witam, przed chwilą dzwonił do mnie ich przedstawiciel i właśnie zrobił mnie w bambuko :( czy jeśli zadzwonię jutro i odmówię tej przesyłki i tych ich maszynek to będę musiała płacić to 19.90 czy tylko nie będę już musiała płacić za następne wkłady itd?

witajce. ja im zaplacilam raz juz prawie 70 zl a teraz mam do zaplaty dodatkowe 45
nie idzie sie tam z nimi dogadac

iwonasniadach24 napisał:
witajce. ja im zaplacilam raz juz prawie 70 zl a teraz mam do zaplaty dodatkowe 45
nie idzie sie tam z nimi dogadac

A za co zapłaciłas? Mozesz opiusac krotko sowja historie? Bo ja otrzymalam tylko fakture do zaplaty 34,90, ktora została anulowana telefonicznie 9.10 ale niby 5.10 została wysłana paczka z ostrzami, ktorej do tej pory nie otrzymalam i pewnie znowu dostane fsakture do zaplaty o te ostrza, albo nie dojdzie. za co te 45 zł?

Sprawdzając co mnie jeszcze czeka przeglądając kolejne strony internetowe dotyczące tej śmiesznej firmy która uczciwych ludzi chce doprowadzić na dno finansowe wysyłając im jednorazówki za cenę z kosmosu. Postanowiłam im przesłać maila z treścią podaną przez kogoś wyżej.

Dzień dobry, ze względu na dzisiejszą rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ..... telefonicznie pod numerem telefonu ...... w Poznaniu. Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.

Z poważaniem

WYSŁAŁAM TO NA TAKI ADRES MAILOWY kontakt@westerfield.ch i ku mojemu zaskoczeniu następnego dnia dostałam odpowiedź od nich:

Witamy serdecznie.

W dniu dzisiejszym tj. 25.10.2012 Pani zamówienie otrzymało status wczesnej anulacji i nie zostanie do Pani wysłana paczka z pakietem powitalnym.

Jednocześnie informujemy,że Pani dane osobowe zostały usunięte z naszej bazy danych.

Z wyrazami szacunku.
Zespół Westerfield

Jedynym plusem tego wszystkiego jest fakt, że od razu po tej rozmowie sprawdziłam z czym i z kim mam do czynienia. Minęło pare godzin od mojej mailowej rezygnacji i nie dostałam też żadnych faktur czy też ich magicznych, super nowoczesnych i w ogóle najlepszych na rynku maszynek do golenia. Myślę, że moja przygoda z tą "firmą" się skończyła, mam nadzieję, że inni też szybko zapomną o kłopotach z nią związanymi. :)

Witam. Dziś doszła do mnie ta maszynka i dopiero po otwarciu wszystkiego wklepałem w wyszukiwarkę z ciekawości co to za firma i prawie spadłem z fotela. Zadzwoniłem do BOKu i miła pani powiedziała że zatwierdziła moją rezygnację(szczerze w to wątpię) i maszynki nie będą przesyłane, nie muszę też wysyłać listu do Holandii skąd przyszły, ani też nie muszę zwracać maszynki, tylko opłacić te 19.90zł. Poradźcie jak mam dalej postąpić, próbowałem wysłać maila do nich ale wyskakuje błąd z ich pocztą. Jestem załamany tym wszystkim.
Pozdrawiam

Do mnie też doszły te maszynki po miesiącu.. wyjęłam je ze skrzynki 2.11 czyli w ostatni dzień terminu płatności. Dodam, że doszły w otwartym opakowaniu (cała przesyłka została zafoliowana na poczcie).

Czy w takim wypadku nie mam przypadkiem prawa do reklamacji usługi (pod hasłem maszynki za darmo przesyłka 19.90) skoro przesyłka doszła w takim stanie? Skoro nie zadbali o to, żeby opakowanie doszło całe to czemu mam im płacić za tą przesyłkę?

Nie mogę się do nich dodzwonić, żeby anulować tą umowę, ale spróbuję drogą e-mailową.

Droga mailowa nie odpowiada, póki co u mnie. Telefonicznie wystarczy dłużej poczekać(u mnie trwało to jakieś 3 minuty) zanim trafiłem na konsultanta. Ja mam jeszcze całe 2 tyg. na rezygnację. Nie mam pojęcia co robić dalej jak przyjdzie kolejna paczka.

Przepraszam, ze zadaje pytanie, które pewnie już padlo. ALe jestem bardzo zestresowana więc proszę o zwięzłą odpowiedz..
Wczoraj zadzwonil do mnie przedstawiciel z tej firmy. Zgodizlam się. Teraz dopiero czytam, co to za firma... wyslalam maila na adres <kontakt@westerfield.ch o dokladnie takiej tresci jaką podał ktos wczesniej. Nie spodziewam sie odpowiedzi..
Co zrobic kiedy maszynka przyjdzie? (mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie)

Czy moge ja zaniesc na pocztę i odwolac ta przesylke? nie ponoszac kosztow 19.90 zl?

i pod jaki numer moge zadzwonic żeby dla pewnosci odwolac tą "umowe" telefonicznie?

Miesiąc temu sprzedawałam maszynki firmy Good Shave oraz Matador&Infinity w jednej z firm call center w Polsce. Konsultant który dzwoni do klienta powiadamia go o podstawowych warunkach takiej sprzedaży czyli :
- maszynka jest bezpłatna
- jedyny koszt jest za przesyłke 19,90
- co 2 miesiace klient bedzie otrzymywał kolejne paczki w cenie 34,90+ koszta przesylki a w niej 10 wymiennych wkładów
- aby zrezygnowac z kolejnych paczek klient musi zadzwonić na Centrum obsługi klienta (22) 203-73-14 - nr w czasie rozmowy jest podawany wylącznie na życzenie klienta, ale oczywiście nr bedzie podany w przesyłce.
- Można zrezygnować ze wszystkiego (nawet z tej pierwszej paczki) w ciągu 10 dni od złożenia zamowienia telefonicznego.

Dodatkowe informacje które nie muszą byc zawarte w rozmowie, ale konsultant ma obowiązek podania ich na wyraźna zapytanie klienta:
- na opłate paczki klient ma 14 dni od daty otrzymania jej
- paczka jest wysyłana listem zwykłym
- nie ma potwierdzenia odbioru

zamówienie może byc zrealizowany jedynie gdy:
- klient zatwierdzi warunki sprzedaży przekazane podczas rozmowy
- potwierdzi imię, nazwisko adres zamieszkania
- poda nr pesel lub date urodzenia (osoba musi byc osobą pełnoletnią)
OSOBOM NIE PEŁNOLETNIM NIE MOZNA SPRZEDAC MASZYNKI!

Jeżeli powyższe punkty nie sa spełnione konsultatn nie może zatwierdzić zamówienia.

Prosze tylko nie najeżdżać teraz na mnie że pracowałam w takiej firme ponieważ praca jest jak każda inna a każdy grosz się liczy. Nigdy nie oszukałam kilenta i zawsze podawałam mu prawdziwe informacje. Po każdym dniu konsultanci są odsłuchiwani z rozmów i jesli powiedzą coś co nie jest zgodne z prawdą to niestety dostają tak zwane "warunki" - 3 warunki w miesiącu i sie wylatuje z pracy. oczywiście warunki dostaje sie rowniez za to ze nie zacheci sie klienta do współpracy tak wiec trzeba było namawiać ostro do zakupu.

Jeśli macie jakieś konkretne pytania to proszę pytać, na wszystko odpowiem.
Przepraszam za błędy ale pisałam bardzo szybko.

Witam.dzis przyszła mi paczka z maszynkami(nie otworzyłam jej ),proszę o napisanie(szczegółowo) jak powinno wygladac odstapienie od umowy tak aby raz na zawsze nie dostawac czego kolwiek od tej firmy.nie wiem czy zapłacic i odesłac paczke?konsultant do ktorego dzwoniłam powiedział zebym nie płaciła jesli chce odesłac ile w tym prawdy to nie wiem.nie wiem rowniez czy dołaczyć jakies pismo o rezygnacji.proszę o pomoc.

Konsumenci mają prawo do wycofania się z umowy zakupu w ciągu 14 dni od dnia otrzymania zamówionego towaru. Konsument, który chce skorzystać z prawa do wycofania się z zakupu, powinien przesłać pisemne zawiadomienie w tej sprawie do Westerfield International AG w wyżej wymienionym terminie. W przypadku gdy konsument zacznie użytkować otrzymany produkt, prawo do wycofania się z umowy nie przysługuje. Prawo do wycofania się z zakupu produktu nie przysługuje w sytuacji, gdy produktu nie można odesłać w stanie niezmienionym. Produkt zwracany jest na odpowiedzialność konsumenta i musi być odesłany w niezmienionym stanie oraz w oryginalnym opakowaniu. Westerfield zastrzega sobie prawo do obciążenia klienta uzasadnionymi kosztami przyjęcia zwrotnego produktu i ewentualnych usterek lub wad stwierdzonych w produkcie. Aby zapewnić prawidłowość zwrotu, produkt należy odesłać na poniższych adres: PO Box 205, 6670 AE Zetten, The Netherlands.

Może Pani również, zapłacić za paczkę i ją zachować a odstąpić od kolejnych paczek dzwoniąc na centrum obsługi klienta 22 203 73 14

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Czy pewne jest to, że na pewno moja rezygnacja zostanie przyjęta, jeśli zadzwonię na polski numer i nie wyślę pisemnej rezygnacji za granicę?

tak, oczywiscie rezygnacja jest telefoniczna i nie potrzeba pisemnej. Prosze sie spytac czy rozmowa jest nagrywana (a na pewno jest) dlatego ma Pani gwarancje ze musza rezygnacje przyjac

Czyli muszę wpłacić pieniądze na podane konto, które widnieje na fakturze, a następnie mogę zrezygnować telefonicznie z kolejnych paczek?
Czytałam w internecie różne opinie na ten temat i wiele ludzi wypowiada się, że po wpłacie pieniędzy i kolejno rezygnacji, dalej dostawali pisma z ponagleniem do zapłaty, mimo, że kolejnych paczek nie dostali, jednak kwota do zapłaty rosła.
Trochę mnie to przeraziło, gdyż nie chcę znaleźć się w podobnej sytuacji.

Niech pani zapłaci w ciągu 14 dni tą fakture, żeby nie robić sobie problemów a z paczek zrezygnować radzę jak najszybciej. Może można prosić o pisemne potwierdzenie rezygnacji od nich, które wysyłaja na maila. Tego akurat nie wiem ale warto sie spytać na COK jaką będzie miała Pani gwarancje tego ze na pewno paczki nie przyjdą. Oczywiscie zrezygnowac mozna w ciagu 3 tyg od daty otrzymania paczki, po tym terminie wkłady zostaną przysłane.

Dziękuję za udzielenie informacji.
Będę pisała w razie problemów z prośbą o pomoc.

witam.czy lepsza opcja jest odesłanie paczki na podany adres z potwierdzeniem odbioru aby miec dowód i nie pałacic za nia tych 19zł czy zapłacic zachowac i anulowac wysyłanie ?

Zdecydowanie polecam zapłacenie tych 19.90. Odesłanie paczki wcale nie jest takie proste... ponieważ jeżeli paczka podczas transportu się zniszczy Firma westerfield zastrzega sobie prawo do obciążenia Pani dodatkowymi kosztami. Natomiast jeżeli paczka się zagubi to wtedy z pewnością przyślą Pani dodatkowe monity przypominające o zapłacie no i oczywiscie trzeba wtedy wiecj zapłacić albo +10zł albo +15zł.

dziekuje bardzo za pomoc w takim razie zrobie według wskazówek zapłacenie i anulowanie umowy telefonicznie.:)

Powrót