goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bet1candia napisał:
Wiecie co mnie jeszcze zastanawia? Skąd oni mieli do mnie numer, bo ja nie należę do osób które na prawo i lewo ujawniają swój telefon. Bardzo mnie to martwi bo nie chcę żeby coś podobnego spotkało mnie w przyszłości.
Nie ma za co :)
Wiesz co tak jak wcześniej pisali,jak Po porodzie w szpitalu wypełniało się druczki,może coś na Necie się wypełniało.
I tak korzystają i wydzwaniają,człowiek naiwnie się zgodzi bez zastanowienia a potem trudzi się aby się z tego wyplątać...
Najlepszy sposób,jak w przyszłości ktoś zadzwoni od razu mówić"nie dziękuję"

28 listopada zamieszczałam post o sytuacji, że owszem telefonicznie się zgodziłam na przesyłkę, ale na drugi dzień po przeczytaniu forum natychmiast zadzwoniłam do Biura Obsługi Westerfield i zrezygnowałam z przesyłki. Pan informował, że zamówienie zostało anulowane i nie powinna do mnie dotrzeć. Dostałam również emaila z potwierdzeniem o wykasowaniu moich danych z ich bazy.... Co się okazało?
18 grudnia w skrzynce znalazłam awizo... Wczoraj pobiegłam na pocztę by sprawdzić co to... przesyłka od GOOD SHAVE!!!! Oczywiście wściekła nie odebrałam, z zaznaczeniem, że odmawiam przyjęcia przesyłki !!! :mad:
Za chwilę zadzwonię znów do Westerfield i sobie z nimi "uprzejmie porozmawiam"!!!!! :evil:
Wkrótce kolejne info w mojej sprawie...

monika_waw napisał:
Za chwilę zadzwonię znów do Westerfield
Po co marnować struny głosowe. Proszę się zapoznać z postami cedwaha
Mezczyzna.gif
.
Ludzie, szanujcie czas osób, które Wam chcą pomóc.
Kolejne posty z powtarzającymi się pytaniami usuwam bez ostrzeżenia.

monika_waw napisał:
ale na drugi dzień po przeczytaniu forum natychmiast zadzwoniłam do Biura Obsługi Westerfield

Gdybyś rzeczywiście przeczytała to forum, to przeczytałabyś #11, w którym dokładnie wyjaśniłem, co trzeba zrobić.

cedwah napisał:
Proszę wysłać pismo następującej treści i wysłać listem poleconym ZPO: "Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia .................... w .......................... Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy wydam oddzielną przesyłką na adres Państwa siedziby. Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy"

Tylko, że ja fizycznie nie otrzymałam żadnej przesyłki. Czy w związku z tym w piśmie tym zawrzeć zdanie: "Jednocześnie informuję, że przedmiot umowy wydam oddzielną przesyłką na adres Państwa siedziby." które moim zdaniem jest bezzasadne?

P.S. SZANUJĘ WYPOWIEDZI wszystkich zainteresowanych...

No nie, ten fragment omiń i przesyłki nie odbieraj - poinformuj pocztę, że odmawiasz odbioru przesyłki ponieważ od umowy odstąpiłaś.

Proszę jeszcze tylko o komentarz czy pismo w takiej formie (link poniżej) wystarczy, czy trzeba ewentualnie coś zmienić. Zaznaczam że za pierwszą przesyłkę płacę więc nic im nie odsyłam.

Myślę, że to będzie kropka nad "i" tego nieszczęsnego tematu, z góry dziękuję!

http://img211.imageshack.us/img211/5513/odstapienie.png

A czy przypadkiem na adres holenderski nie trzeba by napisać tego pisma chociażby po angielsku? A na adres Centrum Obsługi Klienta w Warszawie już po polsku?

Ja to wysłałem na adres warszawski natomiast w treści wpisalem nazwę i adres mam nadzieję poprawny głównej siedziby, stąd pytałem czy to tak powinno wyglądać, mam nadzieję że to koniec przepychanek z nimi, jak coś przyślą, nie zamierzam odbierać, dzwoniłem i ich nagrałem, wysłałem maila i dostałem odpowiedz, teraz wysłałem pismo za potwierdzeniem odbioru, co miałbym do cholery jeszcze zrobić, nie chce wierzyć że system prawny jest już tak strasznie ułomny w tak wydawać by sie mogło prostej sprawie, pozdr

Witam, moja siostra ma z tym problem.
Niby zgodziła się na te maszynki i dzisiaj przyszły. Leży pudełko jakieś trochę rozwalone ale w nim opakowanie od maszynki nienaruszone (nieotwierane).
Chciałem się spytać jak to rozwiązać, czy zapłacić te 19,90 i wysłać pismo z rezygnacją? Czy odesłać tą paczkę z maszynką? Jak odeśle paczkę to i tak zapłacę za zwrot, więc bardziej się opłaca zostawić tą maszynkę i zapłacić 19,90 zł czy odesłać ją i zapłacić za przesyłkę zwrotu?

Wydaje mi się że skoro siostra odebrała tą przesyłkę , to lepiej zapłacić te 19,90zł i tak jak wcześniej jest pisane od razu wysłać pisemną rezygnację.
Chyba że siostra zgodziła się na maszynki,jednak w ciągu 10 dni od tel z tej firmy zrezygnowała,to najlepiej odesłać i wysłać pismo.
Wystarczy że poczytasz co inni piszą i będziesz wiedzieć co robić.
:lol::D:lol:

Wiem, że po tym telefonie były kolejne z propozycją innych produktów i siostra mówiła, że nie zgadza się na nic, ale nie wiem jak to do końca ona mówiła. Jeżeli odeśle maszynki to muszę płacić za ich przesyłkę do nich? I na który adres, ten w Holandii czy w Warszawie ?

Ostatnia edycja:
Nie wiem czemu nie mogę edytować swojej wypowiedzi, więc napiszę kolejny post.
W oświadczeniu mam zamiar napisać tak:

OŚWIADCZENIE O ODSTĄPIENIU OD UMOWY ZAWARTEJ NA ODLEGŁOŚĆ

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia xxxxxx telefonicznie pod numerem xxxxxxxx w Łodzi. Jednocześnie proszę o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o wysłanie potwierdzenie przyjęcia rezygnacji na email xxxxxxxx.
I czy ten list wysłać poleconym?

Ostatnia edycja:
Witam.
Ja też dałem się nabrać na te cudowne maszynki.
Przesyłka dotarła w stosunkowo mocno zniszczonym opakowaniu - a jej jakość bardzo mizerna.
Oto co ja zrobiłem:
1. Opłaciłem FV na kwotę 19.90 [dla świętego spokoju].
2. Zadzwoniłem pod numer 22 203 73 14 i w rozmowie:
- zapytałem o nagrywanie rozmowy
- oświadczyłem że jakość usługi mnie niezadowala, z tego też powodu rezygnuję z umowy w trybie natychmiastowym, poprosiłem o wykasowanie moich danych z bazy danych firmy Westerfield oraz jej podwykonawców oraz proszę o potwierdzenie tych faktów w mailu [tu podałem swój adres email];
- na propozycję skorzystania z innej oferty maszynek odpowiedziałem stanowczym NIE DZIĘKUJĘ.
- Na moje zapytanie o kolejne przesyłki i uzyskanie w odpowiedzi że kolejna jest już w drodze wymusiłem dokładne oświadczenie co muszę zrobić [tj. zapakować i odesłać lub nie przyjmować jej wcale] oraz NIE MUSZĘ opłacać przyszłych FV lub monitów.
3. Zrobiłem screenshot ekranu telefonu z datą i długością rozmowy z w/w numerem telefonu;
4. Po 3 godzinach otrzymałem maila od nich o treści:
Witamy Serdecznie
Informujemy, że Pana rezygnacja została odnotowana z dniem 2012.12.27 i nie będą do Pana kierowane kolejne przesyłki z produktami naszej firmy.

Dziękujemy za udaną współpracę.

Z Wyrazami Szacunku

Zespół Westerfield

Mam nadzieję że komuś to pomoże..

MWTK napisał:
Nie wiem czemu nie mogę edytować swojej wypowiedzi, więc napiszę kolejny post.
W oświadczeniu mam zamiar napisać tak:

I czy ten list wysłać poleconym?

Tak własnie takie Oświadczenie napisz. Wyślij listem poleconym (Zawsze Masz dowód że wysłałaś)
Ja wysyłałam na Warszawski Adres,tak jak we wcześniejszych postach pisałam Ja Dzwoniłam,wymusiłam potwierdzenie e-mejlem i wysłałam poleconym,na razie cisza...

RE: goodshave

Chciałabym zapłacić za tę nieszczęsną maszynkę przelewem internetowym, ale zupełnie nie mam pojęcia jak wpisać dane :/ Kiedy próbuję przez zwykły przelew nie zgadza mi się kod pocztowy, a przelew zagraniczny z kolei odrzuca nr konta. Proszę o pomoc bo sama już nie ogarniam tego :(

Ja nagrałem, na końcu rozmowy powiedziałem, że ich informuje, ze rozmowa została nagrana...w rozmowie wymusiłem na konsultantce, że nie opłacam faktury, że maszynka zostaje u mnie, że nie dostanę nic więcej ode mnie...zapomniałem tylko dodać by usunęli moje dane z ich bazy ;/ fakturę miałem niby opłacić do 22 grudnia...na razie monitów nie ma i mam nadzieję, że nic nie dostanę bo nie chcę z nimi się dalej pieścić.

@ thedarksideoflight koleżanko numer konta jest z banku polskiego. Zamiast pytać i czekać aż Ci ktoś odpowie po 2 dniach, wystarczy wpisać w google jak sprawdzić numer konta i wyskakuje odpowiednia strona np numerkonta.com gdzie jak sprawdzisz to się dowiesz, że to PKO. Ew przeczytać wcześniejsze posty, bo uwzględniałem tam jaki to bank.

Więc reasumując to wszystko:
1. Wysyłamy na adres warszawski w terminie 10 dni od rozpoczęcia umowy oświadczenie o odstąpieniu listem poleconym.
2. Dzwonimy do BOK, mówimy że odstepujemy od umowy, ponadto, prosimy też o mailowe potwierdzenie, i nagrywamy rozmowę o czym informujemy na koniec. Warto się też spytać o to, co jeśli pierwsza paczka przyjdzie.

Czy o czymś zapomniałem? Madry Polak po szkodzie, przed chwilą się nabrałem. Chciałbym też zapytać, co się stanie jeśli coś jednak dostanę, odmowa przyjęcia jest równa ze zwrotem? A co jeśli ktoś mi ją zostawi? Można oddać na poczcie i poprosić odesłanie do nadawcy?

Witam!
Piszę ponieważ nie znalazłem odpowiedzi co zrobić a mam identyczny problem jak powyżsi forumowicze. A mianowicie dostałem telefon, że i ja jestem tym szczęściarzem i wygrałem maszynkę, bezmyślnie się zgodziłem na wszystko. Po zastanowieniu od razu chciałem odstąpić od umowy zawartej telefonicznie, zacząłem przeszukiwać internet i wpadłem na to forum.
Zrobiłem jak radził ktoś na tym forum. Napisałem maila na adres: kontakt@westerfield.ch, o treści:

"Dzień dobry, ze względu na dzisiejszą rozmowę z przedstawicielem Państwa firmy składam pisemne oświadczenie:

Oświadczam, że zgodnie z art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U nr 22, poz. 271 z późn. zm.) odstępuję od umowy zawartej dnia ...... telefonicznie pod numerem telefonu ..... . Jednocześnie informuję, że rezygnuję ze wszystkich produktów Państwa firmy. Proszę również o usunięcie moich danych osobowych z systemu informatycznego Państwa firmy.

Proszę o pisemne potwierdzenie przyjęcia rezygnacji.

Z poważaniem"

Ku mojemu zaskoczeniu po dwóch godzinach dostałem odpowiedź:

"Witamy serdecznie.

Prosimy o podanie numeru klienta w celu weryfikacji i odnotowania Pana rezygnacji.

Z wyrazami szacunku.
Zespół Westerfield"

I tu moje pytanie, o jaki numer klienta im chodzi ??

chodzi im o numer klienta, który dopiero dostaniesz na fakturze do opłacenia. Na Twoim miejscu bym zadzwonił do nich ponieważ mi odpowiedzieli po ok 3 tyg na e-mail. ( Nr telefonu jak i numeru klienta nie dostałeś bo nie poprosiłeś - bo nie wiedziałeś o tym ;) )

oraz wysłał list. ew poinformował grzecznie, ze nagrywasz rozmowę i odstępujesz od zawarcia umowy bo masz do tego prawo w ciągu 10 dni od zawarcia umowy. Wymuś by potwierdzono Twoją rezygnację. Pamiętaj też, żeby usunięto Twoje dane z ich bazy danych i by potwierdzono Twoją odmowę e-mail'em bądź też pisemnie.

Pozdrawiam.

Powrót