goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ja się ich pozbyłem, odesłałem ich paczkę na adres podany na ich stronie www (dostępny w regulaminie) wraz z listem, że rezygnuje etc + 2 punkty prawne. Na sam koniec zadzwoniłem ochrzaniłem i zrezygnowałem z dalszej substytucji ich szmelcu ;) do dziś nikt od nich się do mnie nie odezwał :)

Zrób Tak jak ktoś wyżej ci doradził :)
Z nimi nie ma co się cackać.
:)

Ostatnia edycja:
Dzięki wszystkim za pomoc, mam nadzieje, że uda mi się to załatwić pozytywnie;)
A co do tego nagrywania rozmowy, jest to konieczne ??
Ponieważ sprawdzałem i w moim telefonie nie mam takiej opcji niestety.

Ja np rozmowy nie nagrywałam,ale wymusiłam potwierdzenie na e-mejla. Najważniejsze jak wyslesz odstąpienie od umowy to wysyłaj POLECONYM żebyś miał dowód że wysłałeś i trzymaj wszystkie e-mejle :)
trzymam kciuki za pozytywne zakończenie sprawy!!:)

A więc tak, dzwoniłem dziś do BOK. Poprosiłem o rezygnację z umowy, poproszono mnie o przedstawienie się oraz o numer telefonu. Konsultantka oświadczyła że w moim przypadku zostanie przeprowadzona wczesna rezygnacja. Gdy poprosiłem o usunięcie danych osobowych to oświadczyła że dane osobowo są wprowadzana przy pierwszej przesyłce więc nie ma ich w ich bazie danych. Jak również poinformowała mnie, że do wczesnej rezygnacji emailowej nie jest potrzebny numer klienta a osoba odczytująca moją wiadomość nie zrozumiała wiadomości. Mam nadzieję, że to załatwi sprawę i będę miał ich z głowy;)

Przed chwilą dostałem e-maila, że zamówienie jest w trakcie realizacji i proszą o kontakt po odbiorze, odbierać paczkę czy poinformować, że nie odbiorę paczki ?

miałam taką samą sytuację - otrzymałam maila o identycznej treści. pomimo to wysłałam PISEMNĄ REZYGNACJĘ Z WŁASNORĘCZNYM PODPISEM, którą wcześniej podał cedwah, na 2 adresy - polski i zagraniczny. List wysłałam 09.01. Dziś otrzymałam maila, w którym 'z wyrazami szacunku zespół westerfield' pisze, że zamówienie ma status wcześniejszej rezygnacji. co dalej - to się okaże.

Witam, oczywiscie dałem nabrać sie na numer z konkursem i jestem w posiadaniu maszynki good shave. Ale mam pytanie, czy jeżeli nie mam żadnych zarobków ani żadnych rzeczy które są jakby moja wlasnoscią(mieszkam z rodzicami) to czy ktoś może żądać odemnie pieniędzy?

Pozatym cytuje jeden z warunków umowy "Abonent na Czas Nieokreslony posiadać zdolność kredytow w momencie dokonywania zdolnosci kredytowej"

Pozdrawiam.

Również dałam się nabrać... !!!!
Spieszyłam się wiec zgodziłam się na ta maszynkę ;)
Awizo odebrałam dopiero 14.01.2013r. poszłam na poczte odebrałam paczke zapłaciłam te 19.90zł
15.01.2013r zadzwoniłam do obsługi klienta i powiedziałam że chce zrezygnować z wysyłania kolejnych przesyłek do mnie. Pan z którym rozmawiałam powiedział ze dobrze za zakreśla tą opcje, ale ze kolejna paczka jest już w drodze.. Co mam zrobić ? wysłałam do nich dzisiaj maila z rezygnacją z umowy i napisałam że nie zapłacę za kolejną paczkę. Mam ją odebrac i odesłać do tej firmy czy nie odbierac ??? Pomocy

Jakiś Pan telefonicznie zaproponował maszynkę do golenia z ostrzami dopasowanymi do danej twarzy, tyle tylko że jak zwykle dałem się namówić na coś czego nie ma, przyszła paczka która była pusta czyli powrót do bajki "O nowych szatach króla", wewnątrz nie było nic, niestety obsługa klienta jest od 9.00 do 17.00 więc było zbyt późno na telefon, a przy tym nie wiem kto wrzucał te listy a firma okazała się firmą złodziejską. Uważajcie ludzie kto i dlaczego do was dzwoni a piękne frazesy o tym co urządzenie potrafi można wlżyć między bajki.

Witam, dziś na moja mame przyszła właśnie paczka z maszynką do golenia Good Shave, tak jak widzę pisaliście że ktoś do was dzwonił i proponował. A do nas nikt nie dzwonił i nikt nie proponował żadnej maszynki w prezencie, i teraz dodatkowo mam płacić 20 zł za przesyłkę?

wydaje mi się że nie odbieraj paczki,wymuś potwierdzenie rezygnacji itd.
Również możesz odebrać ale wydaje mi się że to nie ma sensu .... bo po otrzymaniu paczki masz 10 dni na rezygnacje ....

Witam,

Przeczytałam większość postów, jednak nie znalazłam odpowiedzi na mój problem.
Otóż sytuacja wygląda następująco:
Zawarłam nieszczęsną umowę telefoniczną, sprawdziłam cóż za firma i zmądrzawszy następnego dnia napisałam rezygnację, wysłałam mailem i oczywiście zadzwoniłam. Miła pani odpowiedziała, że przyjmuje rezygnację, usuwa moje dane i żadna paczka nie zostanie wysłana. Zapytałam, co jeśli jednak "powitalna" przyjdzie i dowiedziałam się, że mam nie odbierać. Tyle.
Mail z potwierdzeniem rezygnacji przyszedł w ciągu godziny. Problem z głowy.
Po tygodniu dostałam "powitalną paczkę". Dzwonię i dowiaduję się, że musiała nastąpić pomyłka i mam się nie przejmować. Okey.
I dziś przyszła kolejna przesyłka.

Co teraz?

Wydaje mi się że najlepszym sposobem jest nie odbierać,zadzwonić do nich opierdzielić równo nie cackać się. Poinformować że masz potwierdzenie na @ że rezygnacja została Przyjęta,że masz potwierdzenie wysłania rezygnacji pocztą i skłam że masz nagraną rozmowę jak "pani" Potwierdziła Twoją rezygnację....
Przyciśnij ich bo inaczej będą się bawić w kotka i myszkę ....

Czy po rezygnacji telefonicznej ewentualnie wyslaniu do nich maila, badz pisemnego oswiadczenia paczki nadal przychodziły? Czy ktos kto dokonal rezygnacji i nie dostawal wiecej tych przesylek moglby potwierdzic, ze taka forma rezygnacji faktycznie dziala???

Ja dokładnie miesiąc temu pisałam o swojej sytuacji i zrezygnowałam z tych maszynek w sposób podany na tym forum i jak na razie nic nie otrzymałam ale w między czasie była przerwa świąteczna i nadal obawiam się że jak wróce któregoś dnia do domu to znajdę paczkę. Mam jednak nadzieję że nic takiego się nie stanie :D

Ja również jak na razie nic nie otrzymałam,chociaż rezygnacje złożyłam ponad 5 tygodni temu,jak na razie cisza,oby tak pozostało....

Dziekuje bardzo za odpowiedz, trochę sie uspokoiłam:) Wysłałam im jak na razie rezygnację mailem, teraz czekam do poniedziałku żeby złożyć ją telefonicznie. Mam nadzieję, że w ten sposób zakończy sie moja przygoda z tymi "wysokiej jakości" maszynkami;/

3mam kciuki :)
Proszę napisać jak wszystko pozytywnie się zakończy ;):D:beer:

Witam,

przeczytałem każdy post na każdej stronie i nie znalazłem odpowiedzi, pytanie może wydać się głupie, więc z góry za nie przepraszam. Niestety tak jak wielu dałem się nabrać na "supermaszynki" i staram się z tego jakoś wyjść. Dzwoniłem tam dziś 2 razy, za pierwszym razem, pani przy telefonie powiedziała, że zgłosi rezygnację, za drugim razem jak dzwoniłem pani przy telefonie sprawdzała czy jestem w bazie danych do wysyłki i okazało się, że (teoretycznie) mnie nie ma.
Napisałem również maila z oświadczeniem i prośbą (jeszcze nie dostałem odpowiedzi), ale dla świętego spokoju chcę wysłać jeszcze list polecony (czy list ma być z potwierdzeniem odbioru?) tak jak polecał cedwah.

Czy oświadczenie listem poleconym wystarczy wysłać tylko na ten adres (czy na adres zagraniczny również)?:

Biuro Obsługi Klienta WESTERFIELD
ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa

Ostatnia edycja:
Powrót