goodshave - odstąpienie od umowy

• Autor wątku Autor wątku goodshave
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,
Mam ten sam problem z maszynką firmy Good Shave. Na początku grudnia 2012 roku otrzymałam telefon. Miła pani zaproponowała mi maszynkę do golenia wartą około 80zł i, że dostaję ją w prezencie na przetestowanie jeżeli zapłacę tylko za przesyłkę w wysokości 19,90. Zgodziłam się i podałam dane. Niestety na następny dzień zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie był dobry pomysł... Znalazłam numer do COK, zadzwoniłam a tam połączona mnie z sekretarką której miałam podać numer klienta- nie posiadałam jego ponieważ ,,miła pani'' która dzwoniła do mnie na początku grudnia powiedziała, że numer klienta otrzymam wraz z paczką. Dziś jest 22 stycznia, wczoraj doszła paczka. W prawdzie mówiąc miała cichą nadzieję, że zapomną o mnie :D Paczka została powieszona na klamce od drzwi, żadnego potwierdzenia przyjęcia... Pudełko od maszynki strasznie zmasakrowane, otwarte, jakby zrobili to specjalnie, żebym nie mogła odesłać im tego badziewia. Przeczytałam, że będę otrzymywała ostrza co dwa miesiące w cenie 54,80zł. Nie mam pojęcia co mam robić. Czy muszę zadzwonić do nich z rezygnacją i ponadto wysłać im mailem rezygnację?? Dodam też, że przesyłkę dostałam 21 stycznia 2013 roku, termin płatności jest taki sam, a ostatni dzień aby anulować to 4 luty 2013. Co mogę napisać w e-mailu do tej firmy???
Błagam pomóżcie!! :(
Pozdrawiam.

sandra-i napisał:
Witam,
Mam ten sam problem z maszynką firmy Good Shave. Na początku grudnia 2012 roku otrzymałam telefon. Miła pani zaproponowała mi maszynkę do golenia wartą około 80zł i, że dostaję ją w prezencie na przetestowanie jeżeli zapłacę tylko za przesyłkę w wysokości 19,90. Zgodziłam się i podałam dane. Niestety na następny dzień zaczęłam się zastanawiać czy to faktycznie był dobry pomysł... Znalazłam numer do COK, zadzwoniłam a tam połączona mnie z sekretarką której miałam podać numer klienta- nie posiadałam jego ponieważ ,,miła pani'' która dzwoniła do mnie na początku grudnia powiedziała, że numer klienta otrzymam wraz z paczką. Dziś jest 22 stycznia, wczoraj doszła paczka. W prawdzie mówiąc miała cichą nadzieję, że zapomną o mnie :D Paczka została powieszona na klamce od drzwi, żadnego potwierdzenia przyjęcia... Pudełko od maszynki strasznie zmasakrowane, otwarte, jakby zrobili to specjalnie, żebym nie mogła odesłać im tego badziewia. Przeczytałam, że będę otrzymywała ostrza co dwa miesiące w cenie 54,80zł. Nie mam pojęcia co mam robić. Czy muszę zadzwonić do nich z rezygnacją i ponadto wysłać im mailem rezygnację?? Dodam też, że przesyłkę dostałam 21 stycznia 2013 roku, termin płatności jest taki sam, a ostatni dzień aby anulować to 4 luty 2013. Co mogę napisać w e-mailu do tej firmy???
Błagam pomóżcie!! :(
Pozdrawiam.
Wystarczy Przeczytać Wszystkie posty. Skoro otrzymał pan paczkę niech pan zapłaci i najlepiej od razu wysłać poleconym listem rezygnację (treść znajdzie Pani we wcześniejszych postach,prosze do nich od razu dzwonić i prosić o potwierdzenie na e-mejla) Tak naprawde tak jak wcześniej ludzie pisali żadnego oni potwierdzenia nie mają że pani dostała ta przesyłkę to tak jak by pani jej nie otrzymała)

Od razu Przepraszam za błędy zamiast napisać "pani" napisałam "Pan"
Z góry Przepraszam :):ok:

bubel90 napisał:
Witam,

przeczytałem każdy post na każdej stronie i nie znalazłem odpowiedzi, pytanie może wydać się głupie, więc z góry za nie przepraszam. Niestety tak jak wielu dałem się nabrać na "supermaszynki" i staram się z tego jakoś wyjść. Dzwoniłem tam dziś 2 razy, za pierwszym razem, pani przy telefonie powiedziała, że zgłosi rezygnację, za drugim razem jak dzwoniłem pani przy telefonie sprawdzała czy jestem w bazie danych do wysyłki i okazało się, że (teoretycznie) mnie nie ma.
Napisałem również maila z oświadczeniem i prośbą (jeszcze nie dostałem odpowiedzi), ale dla świętego spokoju chcę wysłać jeszcze list polecony (czy list ma być z potwierdzeniem odbioru?) tak jak polecał cedwah.

Czy oświadczenie listem poleconym wystarczy wysłać tylko na ten adres (czy na adres zagraniczny również)?:

Biuro Obsługi Klienta WESTERFIELD
ul. Sengera Cichego 1
02-790 Warszawa
Moim zdaniem wystarczy wysłać na ten adres co pan napisał LISTEM POLECONYM PRIORYTETOWYM.
I za wszelką cenę niech Pan walczy o potwierdzenie na e-mejla:)
Pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
A czy Pani po wysłaniu listu otrzymała potwierdzenie drogą mailową?

szczerze listem jak wysłałam to nie otrzymałam potwierdzenia,ale otrzymałam po rozmowie telefonicznej potwierdzenie .Mija już ponad 5tyg i cisza.

Jeszcze ostatnie pytanie mi się nasunęło. Po jakim czasie dostała Pani potwierdzenie mailowe? Mi dziś Pani z biura obsługi powiedziała, że do jutra do południa powinno potwierdzenie dojść mailowo, ale z tego co jest napisane w poprzednich postach, to nie wszystkie słowa pracowników biura obsługi klienta można brać na poważnie.

potwierdzenie dostałam chyba po 3 upomnieniach telefonicznych...

Witam,
Dzisiaj wszystko załatwiłam. Dzwoniłam z rana, nie było w ogóle problemu z połączeniem i oznajmiłam panu, że odstępuję od umowy. Zapłaciłam za paczkę startową. Ponadto napisałam też maila pod adres który ktoś podawał. Oczekuję na potwierdzenie drogą mailową. W razie czego zadzwoniłam do COK jeszcze raz, żeby mieć pewność, że wykasowali mnie z ich bazy danych.

A swoją drogą czy nagrywanie rozmowy przeze mnie jest sprzeczne z prawem?
Ponieważ pan poinformował mnie, że jest to niezgodne z prawem.
Z jakiego artykułu??

Pozdrawiam ;)

Właśnie zadzwoniłam pod podany nr telefonu. Pani powiedziała, że nie ma moich danych i że sama się dziwi dlaczego nie ma ich w bazie danych. Mają sprawdzić i do mnie napisać na maila. U mnie 10 dni upływa w piątek.

Dziewczyny wlos mi sie jerzy na glowie jak to czytam.
Sama nie dawno padlam ofiara tej firmy i zgodzilam sie na ta maszynke.
Zanim jednak maszynka do mnie dotarla zadzwonilam na infolinie i zrezygnowalam z udzialu w abonamencie i wszystkich innych przesylek i poprosilam o usuniecie z bazy danych..Poprosilam rowniez o wyslanie potwierdzenia rezygnacji mailem i Pan z COK odmowil, powiedzial ze nie wysylaja takich potwierdzen. Spytalam sie jak w takim razie mam miec pewnosc i jakiekolwiek potwierdzenie ze przyjeliscie moja rezygnacje. Powiedzial ze rezygnacja przyjeta i ze nie beda nic wysylac...Oczywiscie za pierwsza przesylke zaplace zeby miec ja z glowy, bo na to sie zgodzilam, ale czytajac wasze posty czuje ze to sie tak szybko nie skonczy.... Co proponujecie jeszcze zrobic? Wysylac im jeszcze mejle? Czy moze wyslac jeszcze rezygnacje pisemna? Sam telefon chyba nie wystarczy..??? Prosze pomozcie nie moglam spac wczoraj przez te cale zamieszanie z ta firma... :((((((( glupia ja ....

zili napisał:
Dziewczyny wlos mi sie jerzy na glowie jak to czytam.
Sama nie dawno padlam ofiara tej firmy i zgodzilam sie na ta maszynke.
Zanim jednak maszynka do mnie dotarla zadzwonilam na infolinie i zrezygnowalam z udzialu w abonamencie i wszystkich innych przesylek i poprosilam o usuniecie z bazy danych..Poprosilam rowniez o wyslanie potwierdzenia rezygnacji mailem i Pan z COK odmowil, powiedzial ze nie wysylaja takich potwierdzen. Spytalam sie jak w takim razie mam miec pewnosc i jakiekolwiek potwierdzenie ze przyjeliscie moja rezygnacje. Powiedzial ze rezygnacja przyjeta i ze nie beda nic wysylac...Oczywiscie za pierwsza przesylke zaplace zeby miec ja z glowy, bo na to sie zgodzilam, ale czytajac wasze posty czuje ze to sie tak szybko nie skonczy.... Co proponujecie jeszcze zrobic? Wysylac im jeszcze mejle? Czy moze wyslac jeszcze rezygnacje pisemna? Sam telefon chyba nie wystarczy..??? Prosze pomozcie nie moglam spac wczoraj przez te cale zamieszanie z ta firma... :((((((( glupia ja ....
Wszystkie dałyśmy się nakręcić na Mega wygraną ;p hehe
Wiesz co dzwoń do nich do skutku Zawsze z kimś innym rozmawiasz,Muszą wysłać ci potwierdzenie łaski nie robią. Ja dostałam potwierdzenie na @ mejla
po 3 czy 4 tel do nich. uważam że nie ważne że złożyłaś rezygnacje telefonicznie,we wcześniejszych postach KTOŚ pisał że trzeba pisemną rezygnacje złożyć,wysłać poleconym (masz wtedy potwierdzenie że wysłałaś) Cofnij się w postach i znajdziesz wzór rezygnacji :)
Głowa do góry!!

Witam
Niestety tez jestem ofiara "super swietnej firmy" handlujacej extra maszynkami ostrzonymi laserowo ktore mozna uzytkowac az 2 m-ce(!) wow skusiłam sie ta ich fajnacka loterią paczka doszła z dolepionym jakims listem (masakra) po otworzeniu buchlam smiechem co to jest?! wyszlo tak ze zachorowalam bylam dluzszy czas po szpitalach i generalnie zapomnialam o jakiejs ich fakturke rzecz oczyswista przejmowalam sie zdrowiem przelałam im hajs na konto z tzw. "nawiazką" 27zł mimo ze chcą 19.90 poniewaz wyczytalam ze za kazdy dzien zwłoki chca 2 proc. przelew zrobilam w sobote i wyslalam im mailem chyba z 15 rezygnacji a dzis dostalam ich swietne 10 wkładow za jakies ponad 50zł wkurzona poszlam na poczte z checia odeslania im tej niezwyklej paczuszki pani na poczcie za paczuszke chciala ponad 20zł ale zaproponiowala mi takie wyjscie aby napisac na kopercie od paczki " odmawiam przyjecia przysylki" z moim podpisem teraz czytajac to wszystko napisane na forum mysle sobie czym teraz mnie zaskocza i co dalej mam zrobic...przymiezam sie do wyslania im na adres polski mojej rezygnacji ale rozmyslam czy to poskutkuje i czy nie przyjdzie mi zaraz jakis moint...dzis probowalam sie z nimi polaczyc wielokrotnie ale niestety bezskutecznie nie wiem co robic w tej sytuacji prosze o jakas odpowiedz z gory dziekuje. Pozdrawiam:(

Paczka znów przyszła !!!! Ile kosztuje odesłanie tej przesyłki do nich do Holandii ??

skoro pani zrezygnowała,mogła pani nie odbierać Przesyłki,zanieść na pocztę nie wiem czy można im powiedzieć że nie Przejmuje pani tej przesyłki czy po prostu ją odesłać,ale to koszt 15-20zł tak mi się wydaje....
Niech pani do nich dzwoni i niech dadzą potwierdzenie rezygnacji

aleksandra7799 jeżeli złożyłaś rezygnację przed terminem anulowania podanym na fakturze (nieważne że facet telefonicznie powiedział Ci że kolejna paczka została już wysłana) to nie widzę sensu w odsyłaniu paczki i ponoszeniu dodatkowo kosztów wysyłki, po prostu odnieś ją na pocztę albo wrzuć do zwrotów i zadzwoń do nich aby wyjaśnić sprawę, powiedz, że nie życzysz sobie żadnych więcej paczek, że składałaś rezygnację telefonicznie i powiedz, że masz to nagrane...

Właśnie w tym problem że nie zdązyłam zrezygnować w terminie bo za późno odebrałam przesyłke... Ale zadzwonilam do biura obsługi i powiedziałam że nie zapłacę za tą przesyłke i ją oodesłałam im dzisiaj, za przesyłke zapłaciłam 13zl. Oczywiście Pani jeszcze raz mi potwierdziła że moja rezygnacja została przyjęta i że już nic więcej do mnie nie zostanie wysłane. - zobaczymy !

Poprosiła Pani o potwierdzenie na meila?
Oni tak Mówią ze niby Przyjęta rezygnacja a jednak coś przychodzi...:mad:

Witam,

Dziś właśnie odstąpiłam od umowy. Wysłałam mailowo do ich biura obslugi klienta. Również otrzymałam słowne potwierdzenie, ale również powinnam otrzymać pisemne na maila, także czekam. Co mnie zastanawia to fakt, że wszyscy pisza o tym, że otrzymali strasznie zmasakrowane przesyłki, ja również takową otrzymałam. I jednej rzeczy się boję, że właśnie z tego powodu nie tak szybko uda nam się uwolnić od tych " naciągaczy". Otóż, w ich regulaminie napisane jest, że roszczą sobie prawo do odmowy przyjecia przesyłki i ządania zapłaty kosztów, jeśli zostanie ona zniszczona . Czekam w takim razie na obrót sprawy. Ja nie odebrałam przesyłki i zrobiłam odmowę przyjęcia przesyłki już na poczcie. Także, jeśli coś się zmieni , poinformuję na forum.

Siemka, dzisiaj zadzwoniła do mnie pani właśnie od tej maszynki i powiedziała że ją wygrałam, a że dzisiaj moje urodziny to ja głupia zgodziłam się na tą maszynkę!

Poprosiła mnie żebym podała swój pesel, a ja nie mam 18 lat, więc podałam siostry, czy to może być użyte przeciwko mnie ?

napisałam juz email do tych od maszynki i zobaczymy kiedy mi odpowiedzą, jesli wogóle, a jesli nie no to zadzwonie jak odbiore maszynke.. te 20 zł to juz zapłacę...

A powiedziałaś że jesteś niepełnoletnia ? Jeżeli tak to nie powinna Przyjmować twojej akceptacji na maszynki, jeżeli jednak nie powiedziałaś i podałaś pesel siostry to będzie jako na siostrę.

Zadzwoniła do mnie i w ogóle o nic nie pytała! Tylko juz mi wyskoczyła, że zostałam wylosowana, że wygrałam i że wysyła maszynkę...

Jak napisałam do nich email to kiedy dostanę wiadomość zwrotną? Czy lepiej zadzownić? Co powiedziec przez telefon??

Zawsze mówią że odpowiedź na imejla dostaje się do 7 dni,ja otrzymałam po 3-4 tel. wydaje mi się że lepiej zadzwoń,powiedz że zaszłą pomyłka gdyż jesteś niepełnoletnia a pani wcześniej nie poinformowała cię że musisz mieć ukończone 18lat. nic nie szkodzi zadzwonić.

Powrót