Green Star...

• Autor wątku Autor wątku Mik86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Może ktoś zamieścić treść całego pisma + wszystkie załączniki? Bo na razie nie wiemy o czym mówimy i w jakiej formie.

Witam , czy ktoś się dowiedział czegoś więcej ?

Ktoś konkrety wziął się za ta sprawę zobaczcie :

Oraz ten artykuł :)

Sprawiedliwość dosięga prawnikw od P2P. Benchmark.pl

WEZWANIE DO ZAPŁATY pisał to ktoś nie poważny ,bo powtarza się słowo ,,Terminie '' ::evil:

Proszę nie pisać post pod postem. Jest opcja EDYTUJ przez 20 minut. Kolejne takie posty będą usuwane - Colder

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Mam radę dla wszystkich... Nie korzystajcie więcej z programów typu P2P (torrenty itp.) do ściągania nielegalnych kopii muzyki, filmów na własny użytek. W ten sposób pobierając pliki jednocześnie je udostępniacie/rozpowszechniacie, za co, jak widać, ściga się. Pobieranie na własny użytek nie jest (jeszcze) nielegalne, rozpowszechnianie tak. (Natomiast w przypadku programów komputerowych już samo posiadanie "piratów" jest nielegalne.)

Ja takie uściślenie mam dla was. Z Torrentów ściągać piosenki możecie, problem w tym, że to wasza wola czy udostępniacie czy nie - po pobraniu całego pliku udostępnia się to automatycznie, więc od razu usuńcie plik "Wykonawca - Tytuł albumu" który jest torrentem.

A czy wiecie coś o mediach , czy ktoś się zainteresował tą sprawą ?

Karbonius123 napisał:
Ja takie uściślenie mam dla was. Z Torrentów ściągać piosenki możecie, problem w tym, że to wasza wola czy udostępniacie czy nie - po pobraniu całego pliku udostępnia się to automatycznie, więc od razu usuńcie plik "Wykonawca - Tytuł albumu" który jest torrentem.

To ja mam kolejne "uściślenie". W trakcie pobierania plików przez torrenty ich fragmenty, które ściągnął już użytkownik są od razu udostępniane innym. Jeszcze w trakcie pobierania, a nie dopiero po pobraniu całego pliku. I to nie jest opcja.

BitTorrent – Wikipedia, wolna encyklopedia

" Użytkownik, który skopiował fragment pliku, udostępnia go innym użytkownikom. "

Kto jest zainteresowany polecam przeczytać moje przemyślenia na ten temat - Prawo Nowych Technologii: Green Star i Kancelaria Pro Bono vs internauci

Uprzedzam ponadto jeszcze raz - proszę zastanowić się 100x razy zanim się wpłaci pieniądze czy to Kancelarii czy tym bardziej Panu Szklarskiemu. Jego działalność jest znana i uprzedzam Was po prostu po to abyście nie wyrzucili w błoto 70 zł.

Ostatnia edycja:
Witam,
Otrzymałem w dniu wczorajszym to samo pismo od firmy Green Star z przygotowaną ugodą na 700 zł. Czy ktoś już działał w tym kierunku ?

Pozdrawiam,
MCgregor

Pomocy Dostałem ten list nie używam Torrentów do ściągania muzyki
nie mam zamiaru płacić za to czego nie zrobiłem :mad:
Po 2 jak można płacić jak ta umowa kupy się nie trzyma ani podpisu ani pieczątki pomocy!!!

Spokojnie i bez nerwów, nie ma co się na tym etapie sprawy tym stresować. Nic nowego nie wiadomo, oprócz tego co do tej pory zostało powiedziane (napisane).

A wiadomo czy ktoś został skazany ?

Jakie skazany? Czytałeś wiadomości z linka jaki zamieściłem na poprzedniej stronie? Do skazania daleka i kręta droga, nie popadajmy w niepotrzebną paranoję.

Czyli to bajer z wymuszeniem tak jak miałem z Pobieraczkiem ?

A mam się bać Hapro Media Polska Sp bo ostatnio od nich wiadomość dostałem ?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Proszę nie pisać post pod postem, jest opcja edytuj przez 20 minut. O Hapro jest osobny wątek. Zapewne, niniejsza akcja jest trochę wynikiem sukcesów jakie zanotowała właśnie Hapro we wcześniejszych akcjach. No cóż, sukces ma wielu ojców.

kubisq123 napisał:
Czyli to bajer z wymuszeniem tak jak miałem z Pobieraczkiem ?

A mam się bać Hapro Media Polska Sp bo ostatnio od nich wiadomość dostałem ?
Czyli nie mam się co za bardzo bać na razie ?

Bać się można wszystkiego, np tego, że żyrandol może spaść w każdej chwili na głowę. Tylko po co...

Jak widać jest Nas tutaj całkiem sporo, pewnie gdyby ta sprawa nie dotyczyła również mnie to nigdy bym na tą str nie trafil, no ale... mam propozycje, jest Nas tu wiele więc należałoby działać wspólnie bo wszyscy jedziemy na tym samym wózku, zgrać się, wynająć do tej sprawy odpowiednich ludzi, w niektórych miejscach pisało ze jeszcze PRO BONO powinno placic Nam odszkodowanie czy coś takiego xD co Wy na to?

Pewnie - ściągać piraty i jeszcze walczyć o odszkodowanie, bo ktoś miał czelność zwrócić na to uwagę.

Powrót