Green Star...

• Autor wątku Autor wątku Mik86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
raczej nie widziałem wpisu żeby się ktoś konsultował z prawnikiem

Już raz się dałem nabrać na pobieraczka nic nie ściągłem od nich a kasę ode mnie wyłudzili nie chcę się drugi raz tak złapać

MójPrzemek napisał:
To sytuacja bez drzwi awaryjnych- wpłać 700 złotych, a zaoszczędzisz kilka tysięcy, czas i nerwy.
Zadam pytanie wprost: kto Ci płaci za sianie paniki?
Te wszystkie sprawy związane z ugodami są na tyle wątpliwe, że nie bardzo jestem pewien czy osoby które dostają te pisma powinny się tym przejmować, nie mówiąc o jakichkolwiek próbach płacenia lub podpisywania czegokolwiek.

jakie sianie paniki chyba każdy ma prawo się obawiać

Ja byłam u prawnika. Kazał czekać.Dzwoniłam również do prokuratora w Białymstoku i okazał się bardzo miłym człowiekiem. Uspokoił, że sprawa nie jest przeciwko komukolwiek oraz, że od adresu IP do ustalenia kto korzystał w tym czasie z komputera daleka droga. Więc uspokójcie się. Pozdrawiam

rambosek100 napisał:
jakie sianie paniki chyba każdy ma prawo się obawiać
Absolutnie masz się prawo obawiać. Ja tylko zwracam uwagę na to że nie warto ;)
Mało masz w swoim życiu codziennych kłopotów aby się jeszcze przejmować takimi (naciąganymi i mocną wątpliwymi) sprawami.

masz racje ale jak człowiek dostaje takie coś to zaczyna ruszać człowieka

Witam... Widze że sprawa już trochę się ciagnie... do mojej mamy rónież wczoraj przyszło pisemko o zapłate 700zł za ściagnięcie Disco polo :/ Płacić czy co robić dalej?

qu3000 napisał:
Witam... Widze że sprawa już trochę się ciagnie... do mojej mamy rónież wczoraj przyszło pisemko o zapłate 700zł za ściagnięcie Disco polo :/ Płacić czy co robić dalej?

Proponuję przeczytać cały wątek oraz kilka podobnych a następnie podjąć samemu decyzję.

rambosek100 napisał:
masz racje ale jak człowiek dostaje takie coś to zaczyna ruszać człowieka
I taki cel mają tego typu pisma.
Po to w nich się używa takich słów i zwrotów jak: sąd, wyrok, prokurator, komornik i zasypuje masą paragrafów aby przestraszyć i zastraszyć. Bo jak się nie przestraszysz to nie zapłacisz. Z ich punktu widzenia to oczywiste.
Człowiek pod wpływem stresu podejmuje różne decyzje, często irracjonalne jak się na nie spojrzy z perspektywy czasu.
Pamiętaj że to Tobie muszą udowodnić winę, a nie odwrotnie. Dostałeś jakiekolwiek dowody na swoją winę?

no w sumie nie żadnych konkretów tu nie pisali tak że nie ale , że oskarżają to w tym wypadku powinno być traktowane jako pomówienie chyba jak się nie mylę

Udajcie, czy rzeczywiście nie chce się Wam przeczytać poprzednich postów w tym temacie i zawartości linków do tutaj podanych?

Posty bez sensu, nic nie wnoszące do tematu, albo przedstawiające pytania które już tu padały - BĘDĄ KASOWANE.

rambosek100 napisał:
no w sumie nie żadnych konkretów tu nie pisali tak że nie ale , że oskarżają to w tym wypadku powinno być traktowane jako pomówienie chyba jak się nie mylę
O widzisz... przestajesz kierować się emocjami, a zaczynasz rozsądnie kombinować.
Ja bym zaczął od tego skąd oni zdobyli adres IP, na jakiej podstawie, i czy jest to legalne? A po drugie jakie mają dowody, i czy są one jednoznaczne na Twoją niekorzyść. Bo samym adresem IP to mogą się wypchać. i to jest dla mnie podstawa do rozpatrywania teoretycznej możliwości im zapłacenia.
Wiem że ktoś może napisać że jak tak się wymądrzam bo mnie to nie dotyczy. Ale jak raz, drugi, trzeci takie firmy zarobią na strachu i niewiedzy ludzi to ich się potem namnoży jak stonki na polu ziemniaków i wtedy zabraknie Wam majątku na spłacanie rat kolejnych i kolejnych ugód.

Też w sumie coś mi nie pasuje jak może być ugoda 700 zł jak nic z nikim nie uzgadniałem w sumie masz racje nie widzę tu jakiegokolwiek sensu

rambosek100 napisał:
Też w sumie coś mi nie pasuje jak może być ugoda 700 zł jak nic z nikim nie uzgadniałem w sumie masz racje nie widzę tu jakiegokolwiek sensu
A to jest też osobna kwestia. Dlaczego oni chcą akurat 700zł, a nie 699 czy 701zł. Z czego ta kwota wynika, bo skoro oni mają określone roszczenie wobec Ciebie to nie tylko muszą mieć dowody (niepodważalne dowody obwiniające konkretnie Ciebie), ale i wykazać poziom strat jakie im rzekomo spowodowałeś. To nie może być kwota z sufitu :!:
Pobieraczek od dwóch lat straszy sądem, prokuratorem, komornikiem i czymkolwiek może, a jakie jest tego efekt? Ci co zapłacili to stracili, reszta ma ich gdzieś ;)

sprawdzał ktoś czy zgadza mu się adres IP bo ja mam inny niż na wezwaniu do zapłaty?

Ja tez dostałam , mój nr IP nie zgadza sie z tym podanym na wzwaniu. Ugoda nie ma mocy prawnej. Nie płacić, dokumenty zachowac, juz dowiadywałam sie na policji czy nie prowadzi sie przeciwko nim sprawy o wyłudzenie i fakt, coś zaczyna sie w tym temacie dziać. Wyciagała kase od naiwnych. JA TEGO BADZiEWIA DISCO POLO nie słucham i nie sciagam. Polecam strone Forum Szklarski.EU > Boys, Kancelaria Prawna Pro Bono, Prokuratura czyli.... Pozdrawiam wszystkich "wkręcanych"

aska24320 napisał:
sprawdzał ktoś czy zgadza mu się adres IP bo ja mam inny niż na wezwaniu do zapłaty?

A kto jest Twoim dostawcą internetu? Bo możesz mieć zmienne IP.

Prawdopodobnie nasze dane zostały uzyskane w sposób NIELEGALNY.

znalzałam jeszcze cos takiego - Cytat z forum Pana Szklarskiego:
Koniec "prawniczej" kariery Dariusza Puczydłowskiego i jego Kancelarii Prawnej Pro Bono Prokurator Generalny Andrzej Seremet odwołuje prokuratora Artura Sztachelskiego

Proszę, przyznajcie mi Państwo rację, że tytuł tego newsa: "Koniec "prawniczej" kariery Dariusza Puczydłowskiego i jego Kancelarii Prawnej Pro Bono Prokurator Generalny Andrzej Seremet odwołuje prokuratora Artura Sztachelskiego " brzmi dla Was wręcz fantastycznie, wręcz nieprawdopodobnie... O szczegółach proszę czytać jednakże na moim Blogu/Forum Boys, Kancelaria Prawna Pro Bono, Prokuratura czyli... - Forum Szklarski.EU

Powrót