Green Star...

• Autor wątku Autor wątku Mik86
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ludzie! Już nie wiem jak trzeba do Was pisać. Może W I E L K I M I literami abyście zrozumieli to o czym się pisze na tym forum nie tylko na wielu stronach niniejszego wątku, ale i wątkach analogicznych dotyczących innych spraw i firm.
Te wszystkie wezwania, ugody i inne potoki słów rozsyłane we wszelkich formach i sposobach mają na celu tylko i wyłącznie wyciągnięcie od Was kasy. Równe dobrze Ja mógłbym teraz zacząć rozsyłać przez PW podobne pisma chcąc od Was pieniędzy za rzekome złamanie prawa do czegoś co jest moje.

W takim razie masz zmienne IP i z każdym nowym połączeniem przydzielany jest Ci inny adres. Ale z góry zaznaczam, że dostawca "wie", kto i kiedy miał jaki adres IP.

Witam,ja otrzymałem w czwartek takie pismo, o zapłacie 700 zł,skąd mają dowody rzeczowe bo tak napisali,dane osobowe,przysłali dwie ugody żadna nie podpisana przez nich a mam im odesłać ze swoim podpisem, IP, brak jest numeru KRS Kancelarii o ile taki musi posiadać,ja zacznę chyba od dostawcy internetu bo to dostawca na żądanie prokuratury,sądu musiał przekazać dane a jeśli nie to skąd mają? nie wiem co myśleć o tym,zostaje jeszcze doradztwo prawne można też zadzwonić do Prokuratury Okręgowej w Białymstoku z zapytaniem o taką sprawę i czy jest postępowanie karne przeciwko nam.Wszystko wygląda jak ksero.Dz

Witam ..... właśnie wczoraj dostałam pismo dokładnie tej samej treści.... moim skromnym zdaniem ta dziwna ugoda jest pełna nieścisłości, nie znam się na prawie ale jest to dość dziwne skąd kancelaria Pro Bono weszła w posiadanie mojego adresu, podobno jest prawo o ochronie danych osobowych , poza tym dziwi mnie fakt że ja mam podpisać coś co nie zostało podpisane przez niby poszkodowanego, to jest jak bym podpisała czek in blanko. Zostaliśmy oskarżeni o bezprawne rozpowszechnianie utworów, do tego naruszenia doszło w lutym czyli ponad pół roku temu . Jeśli nie zapłacimy w ciągu 7 dni 700 zł to sprawa trafi do prokuratury. Jeśli ktoś z Was wie co robić bardzo proszę o pomoc :!::!:

Ludzie, przeczytajcie ten wątek zanim coś napiszcie :!:
Sprawa już jest w prokuraturze, zostały ustalone dane po adresach IP, i jak się okazało firma weszła w sposób co najmniej nie do końca zgodny z prawem w posiadanie Waszych danych. Prokurator który na to pozwolił już wyleciał, kancelaria ma sama problemy, a sprawa stoi w miejscu - nie ma żadnych dowodów aby kogokolwiek próbować ukarać. I tyle w temacie.
Ale tego byście się sami dowiedzieli gdybyście przeczytali wątek i załączone linki w postach.:!:

nomad85 napisał:
Ludzie, przeczytajcie ten wątek zanim coś napiszcie :!:
Sprawa już jest w prokuraturze, zostały ustalone dane po adresach IP, i jak się okazało firma weszła w sposób co najmniej nie do końca zgodny z prawem w posiadanie Waszych danych. Prokurator który na to pozwolił już wyleciał, kancelaria ma sama problemy, a sprawa stoi w miejscu - nie ma żadnych dowodów aby kogokolwiek próbować ukarać. I tyle w temacie.
Ale tego byście się sami dowiedzieli gdybyście przeczytali wątek i załączone linki w postach.:!:

Dziękuje bardzo za tą odpowiedz .... czyli nie płace i koniec sprawy .... Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje

wszystko fajnie jestem zamieszany w green stara i jeszcze dzisiaj przyszłóo mi pisemko z pobieraczka fajnie sie zapowiada moje zycie z sadu do sadu a podobno pobieraczek miał zaprzestac swoich działan(wyrok sadu był mieli zapłacic ponad 200000 kary) mineły juz 2 lata wiec nie wiem co bedzie z ta sprawa zaczynam sie obawiac troche o swoj i tak pusty potrfel

z kumlem gadałm on troch siedzi w tym i mówił mi że nawet nie jest kancelaria prawna tylko firma pod taką nazwą mówił że robią ludzi w bambuko poprostu to wyśmiał

na pobieraczka się dałem złapać ale teraz najpierw pogadałem ze znajomym i mówił żeby to olać

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dzwoniłem do rzecznika praw konsumenta oni sprawy nie znaja ale z tego co im przedstawiłem to widza w tym duze naciaganie i nie kazali nic płacic takie dowody to nie dowody tylko lipa kazali mi dzwonic gdyby cos sie działo

no uwarzajcie już policja puka do drzwi i przesłuchuje w charakterze świadka także sprawa się troszkę ruszyła ale i tak raczej nic z tego nie będzie.

Ma Pan jakieś dowody na potwierdzenie tych tez? Czy jest to informacja w celu zastraszenia internautów? Przyszła do domu Policja, aby przekazać wezwania na Policję w charakterze świadka? Poczta Polska nie działa?

tak była dzisiaj u mnie bo też jestem ofiarą kancelarii pro bono. przesłuchali i poszli.

Proszę mi wybaczyć, ale nie wierzę w to - tym bardziej, że mówi Pan lakoniczne i bez sensu. Policja nie będzie chodzić po domach (szczególnie jeśli sprawa dotyczy parunastu tysięcy osób) i odsłuchiwać ludzi w korytarzu czy przy kawie.

Słaba prowokacja.

Ostatnia edycja:
jak pan uważa to jest pana zdanie ja tylko chciałem nowy fakt w na forum przytoczyć i ostrzec innych. przyjechali z komendy miejskiej przesłuchali w charakterze świadka napisali protokół. Zapytałem czy komuś już w tej sprawie przedstawiono zarzuty to mówili żeby niczego sie nie obawiać.

Też uważam to za dziwne.
Jak policja chce przesłuchać świadków, to ich wzywa, a nie szwenda się po domach.

Widać ludzie nie chcą płacić (i słusznie), sprawa w prokuratorze nie posuwała się od dawna nawet o kawałek, więc trzeba jakoś ludzi "zachęcić" do płacenia.

panie mister x a moze pan od green stara nia zastraszaj nas lipy tu nie rob a moze jestes tym zwolnionym prokuratorem

Colder napisał:
Proszę mi wybaczyć, ale nie wierzę w to - tym bardziej, że mówi Pan lakoniczne i bez sensu. Policja nie będzie chodzić po domach (szczególnie jeśli sprawa dotyczy parunastu tysięcy osób) i odsłuchiwać ludzi w korytarzu czy przy kawie.

Słaba prowokacja.

Witam,
Niestety myli się Pan. Ja otrzymałem 15 września 2011r wezwanie do zapłaty za rzekome pobranie dwóch plików mp3 z muzyką Disco Polo. Tak jak radził Pan Szklarski na swojej stronie - nie płaciłem.
W dniu 29.11.2011r miałem nalot z policji - zatrzymano mi 2 komputery (na szczęście na obydwu legalne oprogramowanie - Linux), dysk przenośny i 10 płyt CD/DVD. W dniu dzisiejszym byłem wzywany w tej sprawie na komisariat w celu złożenia wyjaśnień. Nośniki danych zostały wysłane do laboratorium w celu analizy.
Czekam na dalszy rozwój wypadków...

krzyski napisał:
Ja otrzymałem 15 września 2011r wezwanie do zapłaty za rzekome pobranie dwóch plików mp3 z muzyką Disco Polo.
To osobliwość zważywszy, że pobieranie plików mp3, o ile zawierają utwory rozpowszechnione, jest zgodne z prawem - nawet jeżeli są to utwory disco polo.

Powrót