gróbsza sprawa.

• Autor wątku Autor wątku Bestyjka88
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Bestyjka88

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
więc mniej więcej wygląda to następująco .

w sierpniu 2011 roku pewna pani zaoforowala mi pomoc przy otwarciu sklepu z odzieżą . podpisaliśmy umowe między sobą, na 5 tysięcy zł wkładu w firmę . Pani dała mi rzeczy do sklepu bez żadnej faktury oraz przelewała pieniądze na moje konto na rozpoczęcie działalności dogadywaliśmi się tylko przez emiale lub osobiście , na ani jedną rzecz nie wystawiła mi faktury , pod koniec września nasze relacje zmieniły sie i postanowilismy zakończyć współpracę i zadeklarowałam się że oddam jej pieniądze w ratach bądź odrazu wszystkie rzeczy , ta pani powiedziała że nie chce mięć ze mną nic wspólnego i na tym zakończyła się nasza znajomość . Wczoraj zauważyłam że na stronie internetowej "gielda wierzycieli" został wystawiony mój rzekomy dług na kwotę okolo 30000 mam w emailachj to że ta pani nie chce mieć ze mną nic wspólnego i że mam sobie te rzeczy załatwic a ona rozwiarze to w inny sposób .

moje pytania :

czy ma prawo rzadac teraz ode mnie takiej zwroty skoro nie ma zadnych faktór ani nic takiego że mi to dała

2 czy wiadomosc emial stanowi dowod w tej sprawie , chodzi o tego w którym zrzeka sie tych rzeczy

3 czy moge isc na policje zglosic sprawe o znieslawienie i podanie moich danych osobowych do tej strony bez mojej zgody ?

z góry dziekuje za pomoc .

umowa była na 5 tysięcy złoty ale nie było mowy że jak firma splajntuje , a umowa była na wkład w firmę obie włożyliśmy po 5 tysięcy ta firma miała być wspólna firma padła i obie straciłyśmy . a przelewy były obustronne gdyż wystawiałam też rzeczy na allegro i przelewałam jej pieniądze w dzieśiątklach tysięcy . więc to nie były jednostronne przelewy i na żadną z tych rzeczy co ja sprzedawałam na allegro moim , nie dostałam od niej faktury . mówiła że da mi je w późniejszym czasie ale ich nie otrzymałam . Ja sprzedawałam a ona wysyłała towar i klijenci też faktury nie otrzymywali .

Powrót